Billig bredbånd Internet – 5 Billigste Internetudbydere

Bredbånd – Find det billigste Internet (Klik på udbyderne for andre hastigheder)

 • 6 mdr*6 mdr*
 • MbitMbit
 • NetværkNetværk
 • TypeType
 • TrustpilotTrustpilot
 • internet hiper
 • 199,-

  / måned

 • 6 mdr*1.194,-
 • Mbit100/25
 • NetværkTDC
 • TypeBredbånd
 • Trustpilot300 anmeldelser8/10
 • “Waoo
 • 199,-

  / måned

 • 6 mdr*1.194,-
 • Mbit75/75
 • NetværkEget
 • TypeFiber
 • Trustpilot1.841 anmeldelser5/10
 • Kviknet bredbånd
 • 199,-

  /måned

 • 6 mdr*1.194,-
 • Mbit20/2
 • NetværkTDC
 • TypeBredbånd
 • Trustpilot50 anmeldelser8/10
 • Telenor logo
 • 199,-

  / måned

 • 6 mdr*1.242,-
 • Mbit50/10
 • NetværkEget
 • TypeBredbånd
 • Trustpilot0.7001 anmeldelser4/10
 • fast internet fullrate
 • 229,-

  / måned

 • 6 mdr*1.074,-
 • Mbit25/2
 • NetværkTDC
 • TypeBredbånd
 • Trustpilot11.545 anmeldelser6/10

*Inkl. oprettelse og evt. rabat måneder. Opdateret 19. Maj 2016.

12 tips før du køber bredbånd / Internet

Mbit-valg billigt bredbånd

prisagenten
Få besked ved tilbud i din by..

Vi har samlet nogle af de mest stillede spørgsmål omkring køb af bredbånd, så du hurtigt kan få et overblik.

Hvorfor bruger flere internetudbyderne samme net?

De fleste Internetudbydere bruger faktisk TDC’s bredbånd.

Dvs. det er præcis det samme produkt du får hos disse udbydere. Det er derfor smartest blot at vælge den billigste udbyder, som anvender TDC’s net.

Det skyldes, at de fleste af internetudbyderne lejer sig ind på TDC’s netværk, fordi TDC længe har haft den bedste dækning og dermed det bedste internet, og det er meget dyrt at grave sine egne internetkabler ned.

De senere år er der dog kommet flere internet muligheder i form af Waoo og Telenor / Telias netværk, som i nogle områder har en ligeså god eller bedre internethastighed.

Så hvis du fx. vil bruge TDC’s netværk, så sørg for at vælge den billigste udbyder på listen, for det er kun support-delen der adskiller to internetabonnementer, som begge anvender TDC’s netværk (og evt. router udstyret der modtages ved oprettelsen).

Hvordan udregnes bredbåndspriser?

For at gøre det mest overskueligt, vises den månedlige udgift til internetforbindelsen.

Der er forskellige bindingsperioder og tilbud hos de forskellige leverandører, så det er også værd at notere sig, når man skal vælge den billigste og bedste løsning.

For overskuelighedens skyld har vi noteret prisen for de første 6 måneder. Der kan nemlig være rabat de første måneder samt oprettelsesbegyrer, som skal tages med i sammenligningen.

De fleste udbydere i 2016 har dog maksimalt 3 eller 6 måneders binding på bredbånd, så det er ikke så langt som ved fx. mobilabonnementer.

Skal jeg bestille bredbånd eller fibernet i 2016?

Hvis du er ude efter den hurtigste løsning, så bør du altid vælge fibernet fremfor bredbånd. Punktum. Fibernet er ganske enkelt en hurtigere teknologi til internetforbindelse end almindeligt bredbånd, og giver flere muligheder.

Det er også den rigtige løsning, hvis I er mange i husstanden, der skal kobles på forbindelsen.

NB: Husk at tælle telefoner og tablets med i beregningen!

Fibenet er en anelse dyrere, men det er alle pengene værd, hvis du er træt af at vente på langsomme Internetforbindelser.

Det billigste fibernet er som regel Hiper, da de har den bredeste dækning. Waoo er også på fibernet-teknologi, og går også under navnet Fibia. Waoos hjemmeside videresender dig automatisk til et af de lokale energiselskaber, i de områder hvor de anvender et andet firmanavn.

I Nordjylland og Nordsjælland fx. findes der dog mindre lokale udbydere som Bredbånd Nord, som har en meget hurtig og stabil internethastighed – de leverer ganske enkelt det bedste Internet vi har i Danmark!

Video om forskellen på fibernet og bredbånd (adsl):

Den grundlæggende forskel på de alm. kobberkabler fra TDC og Fibernet er lyslederkablerne, som kan transportere meget store mængder data over meget store afstande. Som navnet antyder sker det med lysets hastighed.

Det er desuden en såkald synkron-forbindelse, som betyder at upload og downloadhastighed altid er den samme.

Hvordan bestiller jeg Trådløst Internet?

Din Internetudbyder leverer typisk en router med internetabonnementet. Dyre såvel som billige internetforbindelser leveres med en trådløs router, som skaber det trådløse signal.

Når internetsignalet kommer ind i huset starter det ved modemet, og det forbindes så til en router som giver det trådløse signal til hele husstanden.

Du skal derfor ikke bestille et særligt abonnement for trådløst internet, alle internetabonnementerne kan bruges trådløst, og leveres med de samme internetmuligheder.

Kan jeg få mere/mindre Mb data?

Ønsker du en anden hastighed end den viste, kan du klikke ind på leverandørernes sider, og se hvad merprisen er.

Vi viser kun den billigest mulige pris på abonnementet, for at bevare et overskueligt overblik og den bedste sammenligning mellem de forskellige internetudbydere.

Vi tager forbehold for prisændringer, fejl og pludselige ændringer hos udbyderne, som kan påvirke nøjagtigheden af vores informationer, da priserne på internet svinger fra uge til uge.

Vi bliver som regel underrettet ved prisændringer, men det kan smutte af og til, og så retter vi det naturligvis ved førstkommende tjek af leverandørerne.

Hvor hurtigt internet behøver jeg?

Skal du blot kunne tjekke e-mail og læse lidt nyheder, så er det som regel fint med den laveste hastighed (laveste pris) på dit abonnement.

Men har du brug for at se Youtube, streame Netflix, spille computerspil online og den slags (samtidig), så er det bedst at vælge et hurtigere Internet. Flere og flere danskere streamer TV i følge b.dk, og så er der brug for en hurtig forbindelse og stærkt bredbånd.

De fleste udbydere har efterhånden 10 Mbit som billigste Internetløsning, og det giver dig som regel masser af fart og hastighed, og er det ikke nok, så kan du altid meget let opgradere til en hurtigere løsning.

VIGTIGT TIP!
Husk at der kan være penge at spare, ved at samle mobilabonnement og Internet hos samme udbyder. TDC, Telenor, Telia, Youseee har både mobilabonnementer og internetpakker.

Så husk at ringe til internetudbyderen, hvis du er villig til at flytte dit mobilabonnement, eller hvis du allerde bruger samme ydbyder til din telefoni. Pres dem lidt, så giver de som regel lidt mængderabat. Gå til denne side for at tjekke din hastighed (nyt vindue)

Hvem udbyder Danmarks billigste Internet?

Det varierer fra måned til måned, og derfor opdaterer vi løbende priserne øverst.

prisagenten

Klik på knappen, og modtag mail når prisen falder i din by.

De fleste internetudbydere benytter TDCs net, som har nedlagt kobberkablerne i Danmark, som leder bredbånd i det meste af Danmark. Der er dog også andre muligheder.

Waoo og Telenor har deres eget netværk, og Waoo har deres egne fiberkabler i jorden, som giver en hurtigere Internetforbindelse end det traditionelle bredbånd (se afsnit ovenfor om valg af Bredbånd vs. Fibernet).

hurtig bredbånd internet

I prisoversigten øverst kan du se hvilket net de forskellige udbydere anvender.

VIGTIGT TIP!
Hvis du vælger en internetudbyder, som anvender TDCs net, så kan du ligeså godt vælge Danmarks billigste internet øverst på siden, da det er det præcis samme produkt du får.

Eneste forskel kan være det internetudstyr der sendes med, men det er forholdsvist let at opgradere til en ny og bedre router, hvis det er den der er flaskehalsen for hastigheden.

TDC ejer Fullrate og Yousee, så her vil du helt sikkert komme til at benytte TDC’s Internetforbindelse. TDC har i mange år leveret Internet infrastrukturen i Danmark, og det har betydet høje priser ift. vores nabolande, som du kan læse her på Computerworld. Det betyder dog ikke at deres internet priser er de laveste!

Hvor hurtigt internet kan jeg få i min by?

Det varierer desværre meget fra by til by og fra landsdel til landsdel, hvor hurtigt bredbånd og Internet du kan få.

Fibernet er altid hurtigere end ADSL bredbånd, så det skal du først og fremmest gå efter, hvis du vil have den hurtigste Internetadgang i dit område. Du kan se internetpriser og hastigheder for en række byer her.

Ved at besøge udbydernes kampagner (klik på dem i oversigten ovenfor), kan du tjekke deres hjemmesider, og se hvor hurtig deres internetforbindelse er i dit område.

Det er vigtigt, at du tjekker hastigheden på dit Internet løbende, så du ikke betaler for mere end du reelt set får. Hvis det er langsommere end du betaler for, så kan du enten få en reduceret pris, eller du kan bede leverandøren skrue op for farten på forbindelsen.

Bliver Internet langsommere ved deling med andre?

Ja. Men det kommer an på hvilken type internetforbindelse du har.

Hvis du har et almindeligt bredbåndsabonnement, så vil det påvirke din hastighed i højere grad, at flere logger på din forbindelse. Har du derimod fiber vil du opleve en mindre effekt.

På Fibernet kan man sende flere signaler samtidig gennem det samme kabel. Derfor bør du vælge fibernet, hvis I er mange, som skal benytte det samme Internet Wifi.

Det vil give en hurtigere internetforbindelse til jer alle fremfor almindelig bredbånd – og husk at tælle smartphones og tablets med!

Særligt hvis der bor en person i husstanden, som spiller computerspil over Internettet, eller er glad for at downloade store filer.

Det vil nemlig gå ud over jer andre, som bliver nødt til at sidde og vente på at vedkommende holder en pause eller bliver færdig. Spil og downloads har det nemlig med at suge hele båndbredden på forbindelsen.

bredbaand-priser

Hvordan beregnes internethastigheden (Mbit og Gigabit)?

Her er en lille video, som forklarer begreberne vi arbejder med, når vi snakker om internethastighed. Det kan blive lidt teknisk, så spænd sikkerhedsselen og kik med:

Som manden forklarer, så måles hastigheden i Megabit (Mbit).

De fleste af os kender til at sidde på langsomt Internet, og det er næsten ikke til at holde ud. Det er fordi der er for lidt Mbit, eller fordi der er for mange personer, som deles om forbindelsen, så den bliver for sløv.

Det kan være vanskeligt, at få styr på forskellen mellem Mbit og Gbit, dels fordi det er store tal, og fordi hastighederne på Internet hele tiden forøges og ændres. (Her er en Bit omregner, som kan hjælpe med at få styr på, hvor mange Megabit der går på en Gigabit, og hvor mange bit der går på en megabit.)

Det du skal være opmærksom på, er at du får den hastighed som du betaler for, for det er ikke altid tilfældet. Men det er faktisk strafbart, når udbyderne ikke leverer den hastighed, så der er aftalt i kontrakten.

VIGTIGT TIP!
Siger Internetselskabet du har en 20 Mbit forbindelse, er der måske reelt set kun 12 Mbit pga. slidte kabler ind til dit hus. Så få justeret din pris, så du ikke betaler for hurtigere bredbånd end du har.

Hvad er forskellen på upload og downloadhastighed?

For langt de fleste er det kun download hastigheden der er relevant. Det er den der er flaskehalsen når Youtube buffer, Netflix bliver pixeleret, gmail fryser osv.

Derfor er de fleste priser på internetabonnementer baseret på mere hastighed på download end upload.

Alt hvad du henter og får frem på skærmen downloades fra Internettet. Skal du derimod sende (uploade) filer, vedhæftede noget i en e-mail osv, så er det upload-hastigheden vi snakker om.

Med andre ord: Din upload hastighed er kun nødvendig, hvis du eksempelvis arbejder med YouTube videoer, stor grafikfiler eller andre store filer som skal uploades til internettet med jævne mellemrum.

Hvordan skifter jeg internetudbyder?

Det er enormt let at skifte til en billigere Internetudbyder. Det gør du blot ved at tage kontakt til den nye udbyder, og fortælle dem hvilken internetleverandør du bruger i dag.

Derefter klarer de hele arbejdet for dig.

Det er dog en god ide at sikre dig, at du ikke er bundet til dit nuværende bredbånd, inden du kontakter det nye firma.

Hvis du blot ønsker en billig internetforbindelse, så kan du vælge det billigste tilbud i oversigten ovenfor, og ringe til din nuværende leverandør, og sige til dem, at du ønsker at skifte.

Hvilke typer Internet bredbånd findes der?

Der er fire typer Internetabonnementer:

1) Internet via antennestikket

Denne type Internet kaldets også ADSL eller bare “almindeligt Bredbånd”. Det er den internetforbindelse, som de fleste danske husstande benytter, og det er som regel TDC, der leverer kablerne til denne type forbindelse, selvom du også kan bestille ADSL hos de øvrige internetudbydere.

2) Internet via kabel-TV

Som navnet antyder, så køber du denne type Internet sammen med kabel-TV. Mange gamle danske internetforbindelser er købt sammen med kabel-tv, og mange af disse kan med fordel opgraderes med en store besparelse.

3) Internet via fiberkabler

Denne type Internet leveres via lyslederkabler, som også populært sagt blot hedder Fibernet.

Det leveres oftest at Waoo, og fås hos ca. 600.000 husstande i Danmark pt. Bredbånd Nord leverer fibernet til Nordjylland.

4) Internet via Mobilt bredbånd

Derudover kan du dog også få mobilt trådløst Internet via en dongle, eller fx. via din mobiltelefon. Se vores prissammenligning på mobilt bredbånd her.

Mobilt bredbånd leveres via et simkort, som du kan anvende sammen med en mobil (deraf navnet) eller fx. en iPad.

ADSL og Kabel-TV er praktisk talt det samme, mens fibernet er den hurtigste Internetløsning du kan få.

Hvad koster Internet, hvor ofte falder prisen?

Det er en god fingerregel, at tjekke prisen på dit Internet hvert halve år.

De fleste danskere tjekker kun deres internetpris, når de flytter adresse, og det er dumt, for det ændrer sig hele tiden hvad Internet koster.

Grunden er, at udviklingen indenfor Internethastigheder går rigtig hurtig, og konkurrencen på priserne er høj, og derfor er der næsten hele tiden nogen, som sænker prisen på Internettet eller skruer lidt mere op for hastigheden (antal Megabit).

I skrivende stund er det Waoo og Stofa som er de billigste. Se denne måneds bedste pris i toppen af siden.

Du kan være sikker på, at der hvert halve år er sket noget på markedet for bredbånd og Internet, og det kan også være der er kommet en ny billigere internetudbyder i netop dit område, som betyder, at du bør skifte til en ny forbindelse. Har du endnu ikke fået fibernet i dit område, bør du desuden holde øje med dette.

Magasinet Penge havde i Februar fokus på hvad Internet koster, og hvor meget du kan spare ved at skifte til billigt Internet, og familien i udsendelsen kunne spare mange penge, ved at vælge et billigere abonnement til at komme på nettet.

billigste internet pris

Markedet udvikler sig således konstant, men det er naturligvis de samme husstande de store internetudbydere nupper fra hinanden igen og igen.

Det gør de ved at lancere masser af kampagner, så derfor er der god grund til at shoppe rundt mellem de forskellige udbydere.

Trustpilot score
Trustpilot score
Læser score
[Total: 21 Average: 4.4]