Hvilken a-kasse er bedst for de tekniske hverv?

Arbejder du professionelt med IT? Eller måske er du ved at uddanne dig i IT-branchen? Er du i tvivl om, hvilken a-kasse du skal melde dig ind i for at få den optimale støtte og sparring?

Læs med her for at blive klogere på dine muligheder som IT-professionel eller IT-studerende!

Hvorfor blive medlem af en a-kasse?

Ordet ”a-kasse” er en forkortelse af ”arbejdsløshedskasse”, og det er en forening, som hjælper dig, hvis du for eksempel kommer til at gå ledig. Som medlem af en a-kasse betaler man et månedligt kontingent – for mange studerende er det gratis – og du kan til gengæld få hjælp, hvis du mister dit job.

En a-kasse hjælper for eksempel med at søge dagpenge, hvis dét bliver nødvendigt, de hjælper, hvis du gerne vil på efterløn, og desuden hjælper de med jobsøgningen. Det kan for eksempel være ved at afholde kurser og foredrag, hvor du kan tilegne dig nye evner, blive bedre til at formulere dine ansøgninger eller få helt styr på dit CV.

Altså hjælper de dig med hurtigst muligt at få det ideelle job, så du slipper for at gå arbejdsløs, og de hjælper dig desuden til en indtægtskilde, indtil jobbet er fundet!

En tværfaglig a-kasse

En tværfaglig a-kasse henvender sig ikke blot til én branche, men optager – som navnet antyder – arbejdere inden for forskellige fag. Det kan være en fordel i forhold til videreuddannelse i forbindelse med lediggang, da de større tværfaglige a-kasser for eksempel kan tilbyde medlemmer flere forskellige kurser og foredrag, som de faglige a-kasser ikke nødvendigvis kan.

Desuden kan det være en fordel at være i en tværfaglig a-kasse, hvis du ikke tydeligt befinder dig inden for ét fag, eller hvis du ofte skifter job.

I en tværfaglig a-kasse favner de nemlig bredere og kan også hjælpe, hvis du skifter felt eller befinder dig i mellem forskellige fag på den ene eller anden måde, hvorimod en faglig a-kasse kun kan hjælpe inden for det ene fag.

Disse fordele og ulemper ved tværfaglige og faglige a-kasser, de forskellige regler for organisering og meget, meget mere kan du læse om på fagmagasinet.dk’s oversigt over akasser.

En a-kasse kun for IT-professionelle

Hvis du ønsker at være medlem af en a-kasse, som har specialiseret sig i IT-professionelle, kan du vælge PROSA. Dette er den eneste fagforening, som udelukkende organiserer ansatte i IT-branchen.

Det betyder, at de er specialiserede i at hjælpe netop dig, da de kender de udfordringer, du måtte møde som IT-professionel. Fagforeningen er til alle, der arbejder professionelt med IT eller er ved at uddanne sig som supporter, udvikler eller lignende.

Fordelen ved at have en fagforening, der er specialiseret i dit felt er, at de ved, lige nøjagtig hvilke udfordringer du kan støde på, som man måske ikke møder i andre brancher.

For studerende i IT-branchen er det gratis at være medlem af denne a-kasse, så der er ingen grund til at vente med medlemskabet!

Du kan læse meget mere om a-kassen for IT-professionelle PROSA her.

 

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internet, wifi-relaterede emner og gadgets. Jeg er 35 år og (godt) gift på 10. år med en Youtube rejseblogger, så jeg rejser en del. Når jeg ikke nørder, så nyder jeg gerne god mad eller noget tung rock :-)

Lignende artikler