Bredbånd Internet | 5 billigste udbydere

Opdateret: Oktober 2016.
Find billigt Internet | Klik på udbyderne for flere detaljer

*6 mdr pris inkl. oprettelse og evt. rabat måneder

Oktober 2016 – Vi anbefaler:
Vi anbefaler Hiper, som til 199/mnd lever den maksimale hastighed TDC’s bredbåndskabler kan klare på din adresse. Iflg. Netflix’ Internetstatistik er TDC det mest stabile netværk.
Hvis hastighed ikke vigtig for dig, så er Fullrate billigere over 6 mdr, da de giver første måned gratis.

Bredbånd og Internet - find svar her

14 svar om bredbånd / Internet…

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål om køb af bredbånd, så du hurtigt kan få et overblik.

1) Hvorfor bruger flere internetudbyderne samme net?

De fleste Internetudbydere benytter TDC’s bredbånd.

Dvs. det er præcis det samme produkt du får hos disse udbydere. Det er derfor smartest blot at vælge den billigste udbyder, som anvender TDC’s net.

Det skyldes, at de fleste af internetudbyderne lejer sig ind på TDC’s netværk, fordi TDC længe har haft den bedste dækning og dermed det bedste internet. Det er nemlig meget bekosteligt for et nyt selskab at grave sine egne internetkabler ned.

De senere år er der dog kommet flere internet muligheder i form af Waoo og Telenor / Telias netværk, som i nogle områder har en ligeså god eller bedre internethastighed.

Hvis du fx. vil bruge TDC’s netværk, så sørg for at vælge den billigste udbyder på listen, for det er kun support-delen der adskiller to internetabonnementer, som begge anvender TDC’s netværk (og evt. router udstyret der modtages ved oprettelsen).

2) Hvor hurtigt Internet behøver jeg?

Er det kun én person der skal bruge nettet, og er behovet kun at tjekke e-mail, læse nyheder, og andet tekstbaseret browsing (eller stream i lav kvalitet), så er det fint at vælge 10 Mbit forbindelse.

Har du brug for at se Youtube, streame Netflix, spille computerspil online og den slags (samtidig), så er det bedst at vælge et hurtigere Internet.

Her er nogle eksempler:

Mbit (download)Anvendelse 
1-10 MbitFint til e-mail, nyheder og stream på en enkelt computer
10-20 MbitNår flere enheder skal på samtidig.
(husk at tælle mobiler og tablets med.)
20-50 MbitHer kan streames i HD på flere enheder samtidig.
Over 50 MbitNår 4-5 enheder skal på Internettet samtidig,
for at streame HD video, spille spil osv. samtidigt.
Kilde: Forbrugermagasinet Tænk.

For langt de fleste er det kun download hastigheden der er relevant. Det er download hastigheden, der er flaskehalsen når Youtube pauser for at buffe, Netflix bliver pixeleret, hjemmesider hakker osv. Derfor er de fleste bredbåndpriser baseret på hastighed på download end upload.

Skal du derimod sende (uploade) filer, vedhæftede noget i en e-mail osv, så er det upload-hastigheden vi snakker om.

De fleste udbydere har efterhånden 10 Mbit download som billigste Internetløsning, og det kan være en fin start. Er det ikke nok, så kan du altid meget let opgradere til en hurtigere løsning.

Gå til denne side for at tjekke din hastighed (nyt vindue).

3) Hvilket bredbånd netværk er bedst i test?

Ifølge Denne test er Waoo testvinder med de mest tilfredse kunder, og Fullrate (TDC’s net) lander på 2. pladsen.

Vi har også tjekket Netflix’ liste over gennemsnitshastighed blandt deres brugere på stream. Her er YouSee bredbånd bedst i test.

YouSee er om bekendt ejet at TDC.

Vi har ikke YouSee med i oversigten øverst, da de er ret dyre, men du kan finde et link til deres kampagner her. Vi har dog en del andre internetudbydere på TDC’s net på listen, og det er oftest disse vi anbefaler, fordi TDC har det bedst udbyggede bredbånd i Danmark, og det er også derfor de fleste udbydere benytter deres net.

4) Kan jeg få besked når prisen falder i min by?

Ja.

Vi har faktisk lavet en simpel lille service til formålet, som udsender en e-mail i kvartalet, hvis prisen er faldet i din by, eller der er mulighed for at få flere Mbit til samme pris.

Du udfylder bare din by og e-mail, og du kan naturligvis altid afmelde dig med et enkelt klik nederst i de mails du modtager.

 

 

5) Hvor hurtigt Internet kan man få?

Vi har lavet en oversigt over de 5 hurtigste internetabonnementer her.

Hvis hastighed er det vigtigste for dig, bør du altid vælge fibernet fremfor bredbånd, hvis det er muligt på din adresse. Fibernet er ganske enkelt en hurtigere teknologi til internetforbindelse end almindeligt bredbånd, og giver flere muligheder.

Det er også den rigtige løsning, hvis I er mange i husstanden, der skal kobles på forbindelsen.

NB: Husk at tælle telefoner og tablets med i beregningen!

Fibenet er en anelse dyrere, men det er alle pengene værd, hvis du er træt af at vente på langsomme Internetforbindelser.

Det billigste fibernet er som regel Hiper, da de har den bredeste dækning. Waoo er også på fibernet-teknologi, og går også under navnet Fibia. Waoos hjemmeside videresender dig automatisk til et af de lokale energiselskaber, i de områder hvor de anvender et andet firmanavn.

Waoo fås hos ca. 600.000 husstande i Danmark. I Nordjylland og Nordsjælland fx. findes der dog mindre lokale udbydere som Bredbånd Nord Se hjemmeside, som har en meget hurtig og stabil internethastighed – de leverer ganske enkelt det bedste Internet vi har i Danmark!
Video om forskellen på fibernet og bredbånd (adsl):

Den grundlæggende forskel på de alm. kobberkabler fra TDC og Fibernet er lyslederkablerne, som kan transportere meget store mængder data over meget store afstande. Som navnet antyder sker det med lysets hastighed.

Det er desuden en såkald synkron-forbindelse, som betyder at upload og downloadhastighed altid er den samme.

6) Hvordan bestiller jeg trådløst Internet?

Din Internetudbyder leverer typisk en router med internetabonnementet. Når internetsignalet kommer ind i huset, starter det ved modemet, og det forbindes så til en router, som giver det trådløse signal til hele husstanden.

Du skal derfor ikke bestille et særligt abonnement for trådløst internet.

Alle internetabonnementerne kan bruges trådløst, og sættes op til at fungere med både computere, mobiler og iPads/tablets.

7) Hvordan udregnes bredbånd priser?

For at vise priserne på den mest overskuelige måde, vises den månedlige udgift til internetforbindelsen.

Den er ofte den samme for de forskellige selskaber, så for overskuelighedens skyld har vi desuden noteret prisen for de første 6 måneder alt inklusiv (oprettelse, rabat-måneder osv).

Ved kampagner er der ofte rabat de første måneder samt oprettelsesbegyrer, som er taget med i sammenligningen øverst på denne side.

Der er forskellige bindingsperioder og tilbud hos de forskellige leverandører, så det er også værd at notere sig, når man skal vælge den billigste og bedste løsning.

De fleste udbydere i 2016 har dog maksimalt 3 eller 6 måneders binding på bredbånd, så det er ikke så langt som ved fx. mobilabonnementer.

8) Hvem udbyder Danmarks billigste Internet?

Det varierer fra måned til måned, og derfor opdaterer vi løbende priserne øverst.

Klik på knappen, og modtag mail når prisen falder i din by.

De fleste internetudbydere benytter TDCs net, som har nedlagt kobberkablerne i Danmark, som leder bredbånd i det meste af Danmark. Der er dog også andre muligheder.

Waoo og Telenor har deres eget netværk, og Waoo har deres egne fiberkabler i jorden, som giver en hurtigere Internetforbindelse end det traditionelle bredbånd.

hurtig bredbånd internet

I prisoversigten øverst kan du se hvilket net de forskellige udbydere anvender.

VIGTIGT TIP!
Hvis du vælger en internetudbyder, som anvender TDCs net, så kan du ligeså godt vælge Danmarks billigste internet øverst på siden, da det er det præcis samme produkt du får.

Eneste forskel kan være det internetudstyr der sendes med, men det er forholdsvist let at opgradere til en ny og bedre router, hvis det er den der er flaskehalsen for hastigheden.

TDC ejer Fullrate og Yousee, så her vil du helt sikkert komme til at benytte TDC’s Internetforbindelse. TDC har i mange år leveret Internet infrastrukturen i Danmark, og det har betydet høje priser ift. vores nabolande, som du kan læse her på Computerworld. Det betyder dog ikke at deres internet priser er de laveste!

9) Hvad koster Internet i min by / max speed?

Det varierer meget fra by til by og fra landsdel til landsdel, hvor hurtigt bredbånd og Internet du kan få.

Ved at besøge udbydernes kampagner (klik på dem i prisoversigten øverst), kan du tjekke deres hjemmesider, og se hvor hurtig deres internetforbindelse er på din adresse.

Fibernet er altid hurtigere end ADSL bredbånd, så det skal du først og fremmest gå efter, hvis du vil have den hurtigste Internetadgang i dit område.

Det er vigtigt, at du tjekker hastigheden på dit Internet løbende, så du ikke betaler for mere end du reelt set får. Hvis det er langsommere end du betaler for, så kan du enten få en reduceret pris, eller du kan bede leverandøren skrue op for farten på forbindelsen.

10) Hvad hvis vi er mange på samme bredbånd?

Nettet kan blive langsomt, når der er flere på.

Hvis I er flere på forbindelsen samtidig, bør I vælge en af de hurtigere forbindelser som fx. Kviknet eller Hiper.

På fibernet kan man sende flere signaler samtidig gennem det samme kabel. Derfor er fibernet ofte den bedste løsning, hvis I er mange, som skal benytte det samme Internet Wifi. Det vil give en hurtigere internetforbindelse til jer alle fremfor almindelig bredbånd – og husk at tælle smartphones og tablets med!

Særligt hvis der bor en person i husstanden, som spiller computerspil over Internettet, eller er glad for at downloade store filer.

Det vil nemlig gå ud over jer andre, som bliver nødt til at sidde og vente på at vedkommende holder en pause eller bliver færdig. Spil og downloads har det nemlig med at suge hele båndbredden på forbindelsen. Det gælder også Internet i boligforeninger, hvor opgangen er koblet på samme aftale hos fx. Stofa.

Bredbånd priser i Danmark

11) Hvordan beregnes internethastigheden (Mbit og Gigabit)?

Her er en lille video, som forklarer begreberne vi arbejder med, når vi snakker om internethastighed. Det kan blive lidt teknisk, så spænd sikkerhedsselen og kik med:

Som manden forklarer, så måles hastigheden i Megabit (Mbit).

De fleste af os kender til at sidde på langsomt Internet, og det er næsten ikke til at holde ud. Det er fordi der er for lidt Mbit, eller fordi der er for mange personer, som deles om forbindelsen, så den bliver for sløv.

Det kan være vanskeligt, at få styr på forskellen mellem Mbit og Gbit, dels fordi det er store tal, og fordi hastighederne på Internet hele tiden forøges og ændres. (Her er en Bit omregner, som kan hjælpe med at få styr på, hvor mange Megabit der går på en Gigabit, og hvor mange bit der går på en megabit.)

Det du skal være opmærksom på, er at du får den hastighed som du betaler for, for det er ikke altid tilfældet. Men det er faktisk strafbart, når udbyderne ikke leverer den hastighed, så der er aftalt i kontrakten.

VIGTIGT TIP!
Siger Internetselskabet du har en 20 Mbit forbindelse, er der måske reelt set kun 12 Mbit pga. slidte kabler ind til dit hus. Så få justeret din pris, så du ikke betaler for hurtigere bredbånd end du har.

12) Hvordan skifter jeg internetudbyder?

Super simpelt.

Når du bestiller nyt bredbånd opsiger den nye leverandør automatisk din gamle aftale for dig.

Det betyder med andre ord, at du ikke behøver ringe til din nuværende udbyder for at opsige abonnementet. Det er lidt ligesom når du skifter mobilabonnement. Firmaet klarer det hele, og indenfor få dage er du igang med den nye Internetforbindelse.

13) Bredbånd via antennestik, TV eller telefonstik?

Her forskellen på de tre typer Internetabonnementer:

1) Internet via antennestikket
Denne type Internet kaldets også ADSL eller bare “almindeligt Bredbånd”. Det er den internetforbindelse, som de fleste danske husstande benytter, og det er som regel TDC, der leverer kablerne til denne type forbindelse, selvom du også kan bestille ADSL hos de øvrige internetudbydere.

2) Internet via kabel-TV
Praktisk talt det samme som Internet via antennestik.

Som navnet antyder, så køber du denne type Internet sammen med kabel-TV. Mange gamle danske internetforbindelser er købt sammen med kabel-tv, men ofte er der penge at spare ved at skifte til en af de nyere udbydere.

4) Internet via telefonstik
Har du TDC, Fullrate eller Hiper vil dit Internet typisk køre via dit telefonstik, og benytte TDC’s kobberkabler. Igen er der ikke rigtig forskel på teknologien, det er først hvis du vælger Fibernet (Se. Waoo og Hiper i prisoversigten øverst) at du kan mærke forskel.

Du kan også vælge mobilt bredbånd i stedet.
Se vores overblik over billigt mobilt bredbånd på denne side.

14) Hvor ofte falder internetpriser?

Det er en god fingerregel, at tjekke internetpriser hvert halve år.

De fleste danskere tjekker kun deres internetpris, når de flytter adresse, og det er dumt, for det ændrer sig hele tiden hvad Internet koster.

Grunden er, at udviklingen indenfor Internethastigheder går rigtig hurtig, og konkurrencen på priserne er høj, og derfor er der næsten hele tiden nogen, som sænker prisen på Internettet eller skruer lidt mere op for hastigheden (antal Megabit).

Se denne måneds bedste pris i toppen af siden.

Du kan være sikker på, at der hvert halve år er sket noget på markedet for bredbånd og Internet, og det kan også være der er kommet en ny billigere internetudbyder i netop dit område, som betyder, at du bør skifte til en ny forbindelse. Har du endnu ikke fået fibernet i dit område, bør du desuden holde øje med dette.

Magasinet Penge havde i Februar fokus på hvad Internet koster, og hvor meget du kan spare ved at skifte til det billigste Internet, og familien i udsendelsen kunne spare mange penge, ved at vælge et billigere abonnement til at komme på nettet.

Dreng søger på internettet

Markedet udvikler sig således konstant, men det er naturligvis de samme husstande de store internetudbydere nupper fra hinanden igen og igen.

Det gør de ved at lancere masser af kampagner, så derfor er der god grund til at shoppe rundt mellem de forskellige udbydere.