Internet bredbånd | Find den bedste pris

De danske internetudbydere

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

Januar 2019 - Bredbånd vi anbefaler:
Vi anbefaler Hiper til 219/mnd for alt det speed TDC’s bredbånd kan klare hos dig (Iflg. Netflix er TDC det mest stabile netværk.)

udbydere af bredbånd og fibernet

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Bredbånd og Internet - find svar her

13 svar om bredbånd / internet…

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål om køb af bredbånd til husstanden, så du hurtigt kan få et overblik og hjælp til at vælge. Du finder også de seneste guides på vores forside.

1) Hvilke udbydere kan jeg få på min adresse?

Det varierer meget fra by til by og fra landsdel til landsdel, hvor hurtigt bredbånd du kan bestille. Der er dog typisk altid en binding på 6 måneder.

Det er vigtigt, at du tjekker dit bredsbånd løbende, så du ikke betaler for mere end du reelt set får og har brug for. Hvis det er langsommere end du betaler for, så bør du skifte udbyder for at få det bedste internet på din adresse.

2) Hvor høj hastighed (Mbit) behøver jeg?

Er det kun én person, der skal bruge bredbånd, og er behovet kun at tjekke e-mail, læse nyheder, og andet tekstbaseret browsing (eller stream i lav kvalitet), så er det fint at vælge 10 Mbit forbindelse i stedet for den bedste forbindelse.

Har du brug for at se Youtube, streame Netflix, se film, spille computerspil online eller andre produkter og den slags (samtidig), så er det bedst at vælge hurtigere bredbåndsforbindelse. Hviken hastighed du har brug for som kunde kan du se her:

Her er nogle eksempler:

Mbit (download)Anvendelse 
1-10 MbitFint til e-mail, nyheder og stream på en enkelt computer
10-20 MbitNår flere enheder skal på samtidig.
(husk at tælle mobiler og tablets med.)
20-50 MbitHer kan streames i HD på flere enheder samtidig.
Over 50 MbitNår 4-5 enheder skal på Internettet samtidig,
for at streame HD video, spille spil osv. samtidigt.
Kilde: Forbrugermagasinet Tænk.

For langt de fleste er det kun høj download hastighed der er relevant. Det er download hastigheden, der er flaskehalsen, når Youtube pauser for at buffe, Netflix bliver pixeleret, hjemmesider hakker osv. Derfor er de fleste bredbåndpriser baseret på hastighed på højere download end upload.

Skal du derimod sende (uploade) filer, vedhæftede noget i en e-mail osv, så er det upload-hastigheden vi snakker om.

De fleste udbydere har efterhånden 10 Mbit download som billigste Internetløsning med 6 mdr. binding, og det kan være en fin start. Er det ikke nok, så kan du altid meget let opgradere til en hurtigere løsning på dit fastnet.

Gå til denne side for at tjekke din hastighed. Tjek hastigheden via en kablet forbindelse og ikke via mobil.

3) Bredbånd via antennestik, TV eller telefonstik?

Der er 3 måder du kan bruge bredbånd på:

  1. bestil via Antennestik (ADSL)
  2. bestil via Kabel-TV
  3. bestil via Telefonstik

Det er som regel billigst at vælge den type bredbånd, som allerede er lagt ind i husstanden, men det er ikke altid det bedste bredbånd der kan fås. I prisoversigten øverst kan du klikke dig over til de aktuelle kampagner inkl. pris for oprettelse og hastighed. Du kan tjekke på udbydernes hjemmeside, hvilken type internetadgang de kan tilbyde på din adresse og hvilken hastighed og binding de tilbyder til dig.

Der er ikke meget forskel på de forskellige løsninger.

Det handler ganske enkelt blot om hvilke kabler, der benyttes på din adresse, og hvilken router der er i brug. Telefonkablerne (kobber) eller Kabel-TV kablerne. Hvis du har flere muligheder, kan du nogle gange opleve en anelse hurtigere forbindelser via antennestik og kabel-TV kablerne. For de fleste vil der dog ikke være megen forskel, og i langt de fleste tilfælde følger der en udmærket router med, som kan lave en stabil trådløs forbindelse med god hastighed. Spørg evt. kundeservice om valg af router.

4) Hvad er det bedste bredbånd? (bedst i test)

Vi har tjekket Netflix’ Top 10 rangering af de danske bredbåndsudbydere. De har utrolig meget data at analysere på, og derfor er de et godt sted at finde den bedste internetudbyder ift. stabilitet og gennemsnitshastighed hos de danske internetudbydere, så du sikrer husstanden en stabil forbindelse.

Her vinder TDC’s netværk som “bedst i test”, som både bruges af Hiper og Fullrate.

I testen er det YouSee’s bredbånds, der er noteret. Men bemærk, at det er det nye navn for TDC’s bredbåndsnet. Vi har af samme grund valgt de billigste internetudbydere, som netop benytter TDC’s net i vores rangering øverst på siden.

5) Kan jeg få Fibernet?

Fibernet er typisk en lidt dyrere løsning, så vi har samlet udbyderne af fibernet på denne side. Der er ikke meget forskel på kundeservice og i dag, men priser varierer.

>> Se vores sammenligning af fibernet (klik til udbyderne og tjek din adresse).

Fiberinternet er ofte hurtigere end bredbånd, så hvis du har behov for det allerhurtigste Internet (fx. til stream af film) bør du vælge fibernet – som dog også koster noget mere. De fleste mærker ikke forskel på fiber, så snart vi taler hastigheder over 40-50 Mbit med en alm. router. Der arbejdes fortsat på at få hele Danmark på fibernet.

På fibernet kan man sende flere signaler samtidig gennem det samme kabel. Derfor er fibernet ofte den bedste løsning, hvis I er mange, som skal benytte det samme Internet Wifi. Det vil give en hurtigere internetforbindelse til jer alle fremfor almindelig bredbånd – og husk at tælle smartphones og tablets med i jeres behov!

Særligt hvis der bor en person i husstanden, som spiller computerspil over Internettet, eller er glad for at downloade store filer og film over jeres bredbåndsforbindelse.

Spil og downloads har det nemlig med at suge hele båndbredden på forbindelsen på jeres router. Det gælder også Internet i boligforeninger, hvor opgangen er koblet på samme aftale og ofte med billige routere.

6) Hvor hurtigt Internet kan man få?

Vi har lavet en oversigt over de 5 hurtigste internetabonnementer.

Hvis hastighed er det vigtigste for dig, bør du altid vælge fibernet fremfor bredbånd til dine behov, hvis det er muligt på din adresse. Fibernet er ganske enkelt en hurtigere teknologi og giver flere muligheder.

Det er også den rigtige løsning til dig, hvis I er mange i husstanden, der skal kobles på fastnet forbindelsen.

NB: Husk at tælle telefoner og tablets med i beregningen!

Fibernet er en anelse dyrere, men det er alle pengene værd, hvis du er træt af at vente på langsomme internetforbindelser.

Det billigste fibernet er som regel Hiper, da de har den bredeste dækning. Waoo er også på fibernet-teknologi, og går også under navnet Fibia. Waoos hjemmeside videresender dig automatisk til et af de lokale energiselskaber for at få en pris, i de områder hvor de anvender et andet firmanavn.

Waoo fås hos ca. 600.000 husstande i Danmark. I Nordjylland og Nordsjælland fx. findes der dog mindre lokale udbydere som Bredbånd Nord, som har en meget hurtig og stabil internethastighed – de leverer ganske enkelt det bedste Internet vi har i Danmark! Bestil bredbånd hos dem hvis muligt!
Video om forskellen på fibernet og bredbånd (adsl):

Den grundlæggende forskel på de alm. kobberkabler fra TDC og Fibernet er lyslederkablerne, som kan transportere meget store mængder data over meget store afstande. Som navnet antyder sker det med lysets hastighed.

Det er desuden en såkaldt synkron-forbindelse, som betyder at upload og downloadhastighed altid er den samme.

7) Hvordan bestiller jeg trådløst Internet?

Din bredbåndsudbyder leverer typisk en router med internetabonnementet. Når internetsignalet kommer ind i huset, starter det ved modemet, og det forbindes så til en router, som giver det trådløse signal til hele husstanden. Både til laptops, tablets og mobiler.

Du skal derfor ikke bestille et særligt abonnement for trådløst internet.

Alle internetabonnementerne kan bruges trådløst og levere en god hastighed, og sættes op til at fungere med både computere, mobiler og iPads/tablets.

Der er dog nogle udbydere, hvor du skal betale ekstra for at få en trådløs router med, og hvis det er tilfældet vil denne pris være medregnet i kolonnen for “6 måneder”.

8) Hvem udbyder Danmarks billigste Internet?

Det varierer fra måned til måned, og derfor opdaterer vi løbende priserne øverst.

Klik på knappen, og modtag mail når prisen falder i din by.

De fleste bredbåndsudbydere benytter TDCs net, som har nedlagt kobberkablerne i Danmark, som leder Internettet i det meste af Danmark. Der er dog også andre muligheder.

Waoo og Telenor har deres eget netværk, og Waoo har deres egne fiberkabler i jorden, som giver en hurtigere mobil forbindelse til dine enheder, end det traditionelle bredbånd med kobber.

hurtig bredbånd internet

I prisoversigten øverst kan du se hvilket net de forskellige udbydere anvender.

VIGTIGT TIP!
Hvis du vælger en internetudbyder, som anvender TDCs net, så kan du ligeså godt vælge Danmarks billigste internet øverst på siden, da det er det præcis samme produkt du får.

Eneste forskel kan være det internetudstyr der sendes med, men det er forholdsvist let at opgradere til en ny og bedre router, hvis det er den der er flaskehalsen for hastigheden.

TDC ejer Fullrate og Yousee, så her vil du helt sikkert komme til at benytte TDC’s Internetforbindelse. TDC har i mange år leveret Internet infrastrukturen i Danmark.

9) Er der kampagne-tilbud på bredbånd lige nu?

Vi får tilsendt aktuelle kampagner fra de fleste af de store udbydere, så vi har dem med i vores prissammenligning øverst samme dag som de lanceres.

Du kan derfor spare en del tid og kliks rundt på de forskellige bredbåndsudbyderes hjemmesider, og i stedet bookmarke denne side, og tjekke den fx. en gang om måneden.

De fleste kampagner kører over 1-2 måneder, og lanceres typisk sammen med en større TV kampagne, som forklarer om binding, og de muligheder de kan levere.

10) Skal jeg opsige det gamle internetabonnement?

Nogle gange.

Når du bestiller nyt bredbånd, opsiger den nye leverandør din gamle aftale i langt de fleste tilfælde.

Det er lidt ligesom når du skifter mobilabonnement. Firmaet klarer det hele, og indenfor få dage er du i gang med den nye Internetforbindelse, med mindre du er bundet af din nuværende aftale. Hvis din nye internetudbyder ikke kan gøre det, så vil det stå tydeligt, når du bestiller, at du skal sende en e-mail eller ringe til det gamle selskab for at opsige. I dette tilfælde anbefaler vi at sende en e-mail, så du får en bekræftelse på, at det er opsagt.

11) Få styr på Mbit og Gigabit

Her er en lille video, som forklarer begreberne vi arbejder med, når vi snakker om internethastighed. Det kan blive lidt teknisk, så spænd sikkerhedsselen og kik med på mulighederne:

Som manden forklarer, så måles hastigheden i Megabit (Mbit).

De fleste af os kender til at sidde på langsomt Internet, og det er næsten ikke til at holde ud. Det er fordi der er for lidt Mbit til dine behov, eller fordi der er for mange personer, som deles om forbindelsen, så den bliver for sløv.

Det kan være vanskeligt, at få styr på forskellen mellem Mbit og Gbit, dels fordi det er store tal, og fordi hastighederne på Internet hele tiden forøges og ændres. Brug evt. en Bit-omregner, til at hjælpe med at få styr på, hvor mange Megabit der går på en Gigabit, og hvor mange bit der går på en megabit.

Det du skal være opmærksom på, er at du får den hastighed som du betaler for, for det er ikke altid tilfældet. Men det er faktisk strafbart, når udbyderne ikke leverer den hastighed, så der er aftalt i kontrakten.

VIGTIGT TIP!
Siger Internetselskabet du har en 20 Mbit forbindelse, er der måske reelt set kun 12 Mbit pga. slidte kabler ind til dit hus. Så få justeret din pris, så du ikke betaler for hurtigere bredbånd end du har.

12) Hvorfor bruger flere internetudbyderne samme net?

De fleste Internetudbydere benytter TDC’s bredbånd.

Dvs. det er præcis det samme produkt du får hos disse udbydere. Det er derfor smartest blot at vælge den billigste udbyder, som anvender TDC’s net.

Det skyldes, at de fleste af internetudbyderne lejer sig ind på TDC’s netværk, fordi TDC længe har haft den bedste dækning og dermed det bedste internet. Det er nemlig meget bekosteligt for et nyt selskab at grave sine egne internetkabler ned.

De senere år er der dog kommet flere internet muligheder i form af Waoo og Telenor / Telias netværk, som i nogle områder har en ligeså god eller bedre internethastighed.

Hvis du fx. vil bruge TDC’s netværk, så sørg for at vælge den billigste udbyder på listen, for det er kun support-delen, der adskiller to internetabonnementer, som begge anvender TDC’s netværk (og evt. router udstyret der modtages ved oprettelsen).

Vi har også lavet sammenligningen for bredbånd i Norge, som har et andet marked for bredbåndsforbindelse og fiber, da infrastrukturen er markant anderledes.

13) Hvor mange kan bruge samme bredbånd?

Man kan i princippet koble alle de computere, mobiler og tablet man ønsker på samme Wi-Fi. Hvis I er flere som bruger nettet til streaming, gaming, youtube osv. så anbefaler vi dog at I vælger en af de hurtige forbindelser til jeres behov. Det er også en mulighed at supplere med mobilt bredbånd her.

Antal computere* Anbefalet Mbit (minimum)
1-2 10 Mbit
2-3 10-20 Mbit
3-4 20-30 Mbit
4-5 30-40 Mbit
Osv. Osv.

*Husk at tælle mobiler og tablets med.

Har brugt netkablet.dk til at skabe overblik over internet priser og det hjalp mig rigtig meget. Syntes også deres nyheder om teknologi osv er super interessante.
Levi Rauff
Direktør, Onlime.dk, Århus.

Rating: 5 / 5 stjerner
Anmeldt: 12. dec. 2015

 

Kilder og referencer:
explainthatstuff.com: “Broadband Internet”, Apr. 25th, 2017
nerdwallet.com: “How to Decide What Internet Speed You Need”, Jan 11th, 2017
Netflix.com “The Netflix ISP Speed Index”, July, 2018

Summary
Dato for anmeldelse
Anmeldte service
Bredbånd sammenligning
Anmelders vurdering
51star1star1star1star1star