Internethastigheder i Danmark ift. Norge, Sverige, Holland og Finland

De HURTIGSTE internetforbindelser i Danmark

Her har vi samlet de hurtigste forbindelser du kan købe i Danmark.

Læs mere om hurtig internet.

De BEDSTE til prisen

Vi har også lavet en oversigt over de internetabonnementer, hvor du får mest for pengene.

Bemærk: Hastigheden her er varierende, da der er taget hensyn til både pris og hastighed.

Læs mere om denne sammeligning på denne side.

Danmark sammenlignet med nabolande

Det amerikanske serverfirma Akamai udgiver hvert år en rapport over internethastigheder i de forskellige lande.

De leverer servere til bl.a Apple og Facebook, så de har helt styr på hvor hurtig forbindelserne er i alle lande i verden.

Her kan du se udviklingen i Danmark sammenlignet med vores nordiske naboer i Norge, Sverige, Finland og Holland:
graf
Sverige er helt klart det af landene, som har mest tryk på internettet. De har i gennemsnit ca. 15 Mbit pr husstand, hvor vi til sammenligning kun har ca. 12 Mbit i Danmark.

Sverige og Holland har altid ligget bedre end Danmark, og det skyldes offentlige investeringer på området.

Det er ret imponerende, når man tænker på hvor stort et land Sverige er rent geografisk. Det er noget mere krævende at føre kabler rundt i fx. Sverige og Norge end i lille Danmark, som jo er mange gange mindre.

Desuden har vi ikke så mange udfordringer med klipper, så det skulle faktisk være en hel del lettere at få høje hastigheder i Danmark.

Stagnering det seneste års tid

Waoo har været medvirkende til at mange ca. 700.000 husstande i Danmark har fået adgang til fibernet. De er dog gået i stå i udbredelsen, nu hvor de har dækket de mest tætbefolkede områder i Danmark.

Waoo er en sammenslutning af de store energiselskaber i Danmark, og de skal naturligvis kunne se et fornuftigt afkast af deres investering, og derfor kommer de nok ikke til at hjælpe udkantsdanmark på fibernet.

Så der skal nok et politisk initiativ til at hive resten af landet med op på de høje hastigheder, som fibernet kan tilbyde.

Regeringen har et mål om at alle husstande i Danmark skal have 100/30 Mbit internet i 2020, og det er et fint mål. Se rapporten her. Det er dog uvist hvordan de har tænkt sig at opnå det.

Det skal nogle seriøse investeringer til for at få det ført ud i livet, og der er ikke kommet nogle konkrete bud på, hvordan det skal ske, udover en bredbåndspakke, som kun gavner ca. 5-10% af befolkningen.

Den årlige rapport fra Akamai kan læses her.

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internet, wifi-relaterede emner og gadgets. Jeg er 35 år og (godt) gift på 10. år med en Youtube rejseblogger, så jeg rejser en del. Når jeg ikke nørder, så nyder jeg gerne god mad eller noget tung rock :-)

Lignende artikler

 • MortenVinding

  “Det skal nogle seriøse investeringer til for at få det ført ud i livet, og der er ikke kommet nogle konkrete bud på, hvordan det skal ske”

  Et bud kunne jo være at tvinge TDC til at bruge noget af alt den fiber og fiberrør’s infrastruktur som Københavs energi gravede ned i 90’erne sammen med nye elkabler og siden solgte til TDC.
  Nu har den ligget der i over 20 år stort set uden at TDC har udnyttet den, fordi de har så travlt med at sælge deres gamle sure monopol kobber.
  Det vile ikke koste regeringen en krone men ville bringe Københavns området op i niveau med resten af verdens hovedstæder.

  At man har ladet stå til i så mange år er mig ufatteligt. Næsten alle jeg kender der bor uden for byen har bedre internet end jeg har (og nej jeg har ikke adgang til hverken YouSee, Stofa el. noget som helst andet end 13/1Mbps ADSL+).

  • Morten Storgaard

   Interessant, ligger du inde med noget info om disse nedgravede kabler? Det lyder interessant, det var jeg faktisk ikke klar over…

  • Josua Poulsen

   Lyder virkelig interessant. hvis der er gode info på det, så kan jeg måske hjælpe det lidt videre i den politiske proces. Der er selvfølgelig nok mange der har forsøgt sig før, men det skader vel ikke at prøve igen 🙂