Er min iPhone vandtæt? Tjek din model her (+ gode tips)

Du har sikkert hørt at de seneste modeller af iPhone er vandtætte.

Men præcis hvor vandtætte er de? og hvor meget vand kan de tåle? Det ser vi nærmere på her.

Hvor vandtætte er iPhone modellerne?

Den internationale gruppe IEC hvor der alle smartphones på en skalle for 1 til 9, hvor 9 er mest vandtæt og 1 er IKKE vandtæt overhovedet. Vi har brugt deres forklaringer og betegnelser nedenfor.

 • iPhone: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 3G: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 3GS: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 4: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 4S: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 5: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 5S: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone SE: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 6: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 6S: Denne model er IKKE vandtæt
 • iPhone 7: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 1 meters dybde (rating: 7/10)
 • iPhone 8: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 1 meters dybde (rating: 7/10)
 • iPhone 7 Plus: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 1 meters dybde (rating: 7/10)
 • iPhone 8 Plus: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 1 meters dybde (rating: 7/10)
 • iPhone X: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 1 meters dybde (rating: 7/10)
 • iPhone Xs: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 2 meters dybde (rating: 8/10)
 • iPhone Xs Max: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 2 meters dybde (rating: 8/10)
 • iPhone Xr: Mobilen lukker ikke vand ind ved 30 minutter på 2 meters dybde (rating: 8/10)

Hvor meget vand kan min iPhone tåle?

En ting er hvor meget vand din iPhone kan tåle, en anden ting er hvordan det påvirker garantien. Lad os starte med at se på hvor meget vand iPhone rent praktisk kan modstå ifølge Apples egne og eksterne partneres neddyknings-tests.

Hvor lang tid kan en iPhone være under vand? iPhone 7 og nyere modeller kan holde til at være i en meter dyb vand i mindst en time. De nyeste modeller kan holde til at være i vandet i 2 timer. Men du skal tænke dig godt om, for det ødelægger garantien.

Ifølge Apple, skal du undlade at tage din iPhone med når du svømmer eller bader. De er ikke designet til at opholde sig under vand i længere tid, og slet ikke under bevægelse.

Det gælder også sportsgrene på vand, som surfing, vandski og wakeboards. Problemet med disse sportsgrene i denne sammenhæng, er at vandet kommer på telefonen med en vis hastighed og tryk.

Det betyder også at du ikke skal tage din iPhone med dig i bad, da der også her er tryk på vandet, og det derfor lettere trænger ind i mobilen.

Disse aktiviteter med vand skal du undlade at gøre med din iPhone:

 • brusebad
 • vandski
 • surfing
 • wakeboard
 • sauna
 • svømning
 • dykning
 • osv.

Fælles for alle disse aktiviteter er, at du opholder dig i vand i længere tid, eller der er et vis tryk på vandet, når det rammer mobilen.

Du kan dog fint tage din mobil med udenfor hvis der er en regnbyge, og der sker heller ikke noget ved at du taber den i toilettet, hvis det er en iPhone 7 (eller nyere).

Disse aktiviteter kan du godt gøre med din iPhone:

 • Tage den frem i en regnbyge
 • Have den i lommen i regnvejr
 • Skylle den over for at vaske skærmen osv.

Hvad gør man hvis man iPhonen er blevet våd?

Våde iPhone modeller linet op

Det første du skal gøre, er at tage alle eksterne kabler og ledninger ud af telefonen.

Herefter skal du tørre den over med et tørt stykke stof, som eksempelvis et viskestykke eller en tør fiberklud. Sørg for at fjerne alt vandet på overfladen, så den slet ikke er fugtig længere.

Du skal også undlade at åbne ind til simkortet, indtil mobilen er helt tør. Det er nemlig et af de steder, hvor vandet kan trænge længere ind i din mobil.

Sørg også for at banke lidt på mobilen, så du får eventuelle vanddråber ud af indgangene i bunden af mobilen.

Herefter skal du blot lade den ligge et tørt og varmt sted, så den tørrer helt igennem.

Ét godt tip er at lægge den i en en container med en håndfuld ris, som IKKE er kogt. Ris er rigtig gode til at suge fugt til sig, og bruges af samme grund også ofte i saltbeholdere, så der ikke dannes fugt og klumper i salten.

Når du mener den er helt tør, kan du aktivere den igen, og indsætte kabler eller hvad du nu har brug for.

Dækker Apples garanti vandskader på iPhones?

Nej. Desværre.

Inden du bliver for ophidset, er det dog være at nævne at du får præcis samme behandling hos Samsung. De vil heller ikke dække skader, hvis mobilerne har været nedsunket i vand. Selvom deres mobiler har en endnu højere rating end Apples iPhones, når det kommer til hvor vandtætte de er.

Apple er meget tydelig omkring at vandskader ikke er dækket af deres 1-2 årige garanti, som afhænger af om du har  købt den i Danmark eller USA.

Det er vigtigt at huske, når du læser på indpakningen og de medfølgende instruktionspapirer, at din iPhone er vandtæt. Det er nemlig op til dig at sørge for at den ikke udsættes for mere vand end den kan klare.

Dermed kan man sige, at det er en lidt tom garanti, at skrive at iPhonen er vandtæt.

Du skal hvert være opmærksom på ikke at tage mobilen med dig i vandland, eller på stranden, hvis du er bange for at den bliver udsat for neddykning i vand. Selvom Apple henviser til tests, som viser, at de nyeste iPhones nemt kan klare 1-2 timers neddykning på 1 meters dybde.

Hvordan ved jeg om min iPhone er vandskadet?

Alle iPhones, der er produceret efter 2006, har en indbygget LCI (Liquid Contact Indicators) vand-sensor, som viser om enheden har været i kontakt med vand.

Den sidder denne dag simkort-porten for de fleste nye iPhons, og den viser en rød farve, hvis mobilen har været nedsunket i vand. For iPhone 4 og 4S sidder indikatoren i bunden midt i indtaget til strømstikket.

Hvis denne farve er rød, er der ingen grund til at sende den ind til Apple, for så vil Apple blot afskrive problemerne som værende “vandskade”.

2 måder at gøre din iPhone 100% vandtæt (også gamle modeller)

Der findes også måder du kan gøre din gamle iPhone vandtæt på. Dette er også gode måder at gøre din nye iPhone 100 % vandtæt, når du har den ned på stranden eksempelvis.

Det virker også mod støv og skidt, som ellers har det med at snige sig ind i jackstik, laderstik og andre stik på iPhonen.

1) Poser som gør iPhone vandtæt

Du kan købe poser, som er designet til at lægge din smartphone ned i, så den bliver helt vandtæt.

Du skal dog være opmærksom på, at der nemt kan dannes kondensvand i en lukket pose. Specielt hvis den ligger direkte i solen på stranden.

Et tip til at undgå kondensvandet i posen, er at putte en lille smule ukogte ris med ned i posen sammen med mobilen. Ris kan nemlig opsuge vandet og dermed fjerne fugt en pose.

2) Etui som gør iPhone vandtæt

Der findes også forskellige etuier til iPhones, så gør dem mere eller mindre vandtætte. De ligner meget poserne, men er typisk lavet af tykkere gummi, så de kan bruges flere gange.

Disse poser er en rigtig god idé, hvis du eksempelvis dyrker sport eller ekstremsport, eller du er i områder med meget støv og skidt.

En omgang beachvolley eller en tur med mountainbiken i skoven, så kan du hurtigt få hvirvlet en masse sand, jord og andre små partikler op, som kan sætte sig i mobilen. De sætter sig typisk fast i lade-indgangen, højtalerne, jackstikket osv.

Så er disse etuier og vandtætte poser en rigtig god løsning.

iPhone vil ikke oplade eller tænde efter vand?

Hvis din iPhone ikke vil oplade eller tænder, efter du har tabt den ned i vand, skal du sørge for at tørre den godt igennem, som skrevet ovenfor.

Giv den cirka 12 timer, så du er helt sikker på at den er gennemtør, og der ikke er problemer med vand i portene og indgangene. Hvis der stadig er problemer, må du tage den til service.

iPhone har ingen lyd efter den har været i vand

iPhone er lydløs efter vandskade

Det sker også nogle gange, at en iPhone bliver lydløs efter den har været neddykket i vand. Så skal du igen sørge for at ligge den tørt og lunt (ikke FOR varmt), og eventuelt putte den i en pose med ris.

Som vi nævnte længere oppe i artiklen, har ris en god effekt ift. at suge fugt til sig.

Kan du ikke ikke få den til at give lyd fra sig, efter at den er blevet helt gennemtøret, skal du have den til reparation.

Kan jeg oplade den hvis den er våd?

Det er bedst at vente minimum 5 timer, før du begynder at oplade den våde telefon. Du kan godt bruge en varmeblæser, så længe mobilen ikke bliver for ophedet.

Din iPhone har nemlig ikke godt at blive for varm eller for koldt, den skal gerne holdes nogenlunde ved stuetemperatur  eller lommetemperaturer.