Fibernet dækningskort | kan jeg få Fibernet?

Genveje til adresse-tjek:

Priser på fibernet

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Priser på bredbånd

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*6 mdr pris inkl. oprettelse og evt. rabat måneder

Vi anbefaler:
Vi anbefaler Hiper, da de leverer det billigste fibernet. Oplever du dårlig dækning i dit område anbefaler vi Yousee, der er ejet af TDC, som ejer internetkablerne i det meste af landet

Se mere her om bredbånd. Se også vores sammenligning af mobilabonnementer, eller tjek vores seneste guides og tips her.

 

Værd at vide om vores hastighedstest

Dækningskort | Hvor er der fibernet?

Kan jeg få Fibernet? Vi har lavet nogle Danmarkskort over fibernet, så du kan se om du kan få Fibernet. De viser fibernetudbydernes dækninger i de forskellige regioner og kommuner.

Regler er som følger, at hvis der er etableret fibernet i et område, og du har max 30 meter til fiberstrukturen, så er udbyderen forpligtet til at tilslutte din adresse til netværket.

Er der lavet forarbejde til indlægning af fiber vil der være nedgravet selve fiberrøret, som oftest er et orange plastikrør, som stikker 10-20 cm. op ad jorden.

Det første kort vi har lavet er for Hiper, som benytter TDC’s fibernet.

TDC’s dækningkort (Tidl. Dong fiber – bruges nu af YouSee / Hiper / Kviknet)

TDC har opkøbt Dong Fibernet. Hiper udbyder fiber på TDC/YouSee’s fibernet.
De tilbyder: 1.000/1.000 Mbit for 299 kr/måned.

Er din adresse på?: Tjek din adresse hos Hiper.

hiper-tdc-daekningskort-fiber

Nederst på siden her kan du se en komplet liste over byerne, hvor man kan få Hiper fiberbredbånd.

Det er ikke alle adresser i byerne der nødvendigvis kan få fiber.

Stofa fibernet dækningskort

Stofanet danmarkskort over fibernet per by

Kortdata ikke tilgængelig
Vi har desværre ikke kunnet få data fra Stofa, omkring hvilke byer deres fibernet dækker.
Så der er ikke andet for end at indtaste din adresse på deres hjemmeside (scroll ned til det første grå felt), og se om der er fiber i dit område.

Hvor hurtig er fibernet? (hvem er bedst i test?)

Det hurtigste fibernet i Danmark er via TDC’s net, som du kan købe hos Hiper til 299 kr/måned.

Der findes ikke mange uvildige tests af de danske fibernetudbydere, men et sted at få nogle gode data på hvor tilfredse kunderne er kan være Trustpilot. Der er nemlig så mange anmeldelser af fibernetudbyderne, at det efterhånden giver et godt billede, og ved at læse en række anmeldelser, kan man se hvilke problematikker og fordele der dukker op igen og igen.

Hver dag rater kunderne deres oplevelse af de forskellige udbydere, og her kan du se en sammenligning:

Har du langsomt eller ustabilt fibernet eller har du bare problemer med fibernettet, så er det højst sandsynlig ikke fiber du har, men almindelig kobber-baseret bredbånd, og så bør du tjekke priserne i toppen, og få opgraderet til en af de nyerere forbindelser med god fart.

Hvad koster det at få gravet fibernet ned og lagt Fibernet ind?

Først og fremmest kan du tjekke alle de udbydere i toppen for at se om der er nogen af dem, som allerede har fiberkabler gravet ned i dit område, for så koster det ikke meget at få det installeret.

De skal faktisk tilslutte dig, hvis du er max 30 meter fra fiberkablerne.

Du kan tjekke din adresse hos alle udbyderne, ved at klikke på deres logo i sammenligningen i toppen af siden.

Hvis der er gravet fiberkabler ned i dit område, så koster det typisk ikke noget at få det ført ind i dit hus, med mindre der er over 30 meter ud til vejen, så vil det typisk koste lidt for dig. Hvis der ikke er fiberkabler på vejen, så må du kontakte udbyderne og høre om der er nogen af dem der er ved at nedgrave i dit område.

Kan du se der er skudt fiber gennet en fiberpibe (røret fiberen løber i) tæt på din adresse, så bør du tage fat i de fire udbydere i toppen af denne side, og forhøre dig om hvem der ejer disse fiberkabler.

TDC fiber (Hiper / YouSee – Kan jeg få billig Fibernet?

Hvis du vil tjekke om du kan få Hiper internet (billig fibernet), kan du tjekke om din by er på denne liste, for så kan du højst sandsynlig få Fibernet.

Du kan også tjekke din adresse direkte hos Hiper.

Aabenraa, Aalborg, Aalborg Øst, Aarhus C, Aarhus N, Aarhus V, Albertslund, Allerød, Bagsværd, Ballerup, Birkerød, Brabrand, Brøndby, Brøndby Strand, Brønshøj, Charlottenlund, Dronningmølle, Dyssegård, Egå, Espergærde, Farum, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Frederiksværk, Gadstrup, Gentofte, Gilleleje, Gistrup, Glostrup, Greve, Græsted, Hasselager, Hedehusene, Hedensted, Hellerup, Helsinge, Helsingør, Herlev, Herning, Hillerød, Hinnerup, Hjortshøj, Hjørring, Hobro, Holte, Hornbæk, Horsens, Humlebæk, Hvalsø, Hvidovre, Højbjerg, Hørning, Hørsholm, Jyllinge, Jægerspris, Karlslunde, Kastrup, Kirke Hyllinge, Klampenborg, Kokkedal, Kolding, Kongens Lyngby, Korsør, Kvistgård, Liseleje, Lynge, Malling, Middelfart, Måløv, Mårslet, Nivå, Nordhavn, Nyborg, Nærum, Odense C, Odense S, Odense SV, Odense SØ, Randers SØ, Ringsted, Roskilde, Rungsted Kyst, Ry, Rødovre, Sabro, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Skodsborg, Skovlunde, Skævinge, Skødstrup, Slangerup, Smørum, Solbjerg, Spentrup, Stenløse, Svenstrup J, Søborg, Sønderborg, Taastrup, Tilst, Tisvildeleje, Tranbjerg J, Valby, Vallensbæk, Vallensbæk Strand, Vanløse, Vedbæk, Vejby, Vejle, Vejle Øst, Viborg, Viby J, Viby Sjælland, Virum, Værløse og Ølsted.

Kan du ikke få Fibernet kan du få Bredbånd, mens der arbejdes videre på at få fiber i udkantsdanmark.

Kilde: TDC.

Se også priserne for mobilt bredbånd her.

Hvis du kan se et orange plastiskkabel stikke 10-20 cm. op af jorden, så er der formodentlig klargjort til at indlægge fiber på din adresse.

grav_selv01

Foto: Bredbånd Nord.

Hvordan fungerer Fiberkablerne?

Vi har fundet denne Youtube video, som fint forklarer hvordan fiberkablerne transporterer data vha. lys. Det kaldes også lyslederkabler af samme grund.

Det første man gør er at nedgrave et rør, som kan bruges til at skyde selve fiberen igennem. Det kaldes også fiberpiben (engelsk: pibe = rør). Disse rør samles typisk i en skal (som vist ovenfor i videoen).

Herefter skyder eller blæser man det ultratynde fiberkabel ind i disse rør.

Facts om fiberkabler
Selve fiberkablerne eller trådene er utrolig holdbare på trods af at de er ultratynde og lavet af glas eller plastik. Faktisk er selve tråden ekstrem tynd: kun ca. 10-15 µm (mikrometer) tyk, som er det samme som 0,001 mm.

Se Bredbånd Nord skyde fiberen ind (1 minut video)

Noget af det smarte ved fiberkablerne er desuden, at et enkelt fiberkabel kan sende flere lyssignaler samtidig af forskellig lysbølgelængder.

Det vil sige at man kan sende fx. 100 forskellige lysbølger igennem det samme 0,001 mm tykke kabel, som hver kan overføre 10 Gbit/sekund data – altså 1.000 Gbit data.

Det hurtigste fibernet i verden er målt af et hold fra DTU til 661 terabit pr. sekund.

Fiber er ikke-ledende, og overfører dermed ikke spænding mellem de tilkoblede enheder.

God fornøjelse med jagten på dit nye hurtige Internet!

Har brugt netkablet.dk til at skabe overblik over internet priser og billigt fibernet, og det hjalp mig rigtig meget. Syntes også deres nyheder om teknologi osv er super interessante.
Levi Rauff
Direktør, Onlime.dk, Århus.

Rating: 5 / 5 stjerner
Anmeldt: 8. august 2017

 


NB: På siden er der affiliate links. Det vil sige, at vi nogle gange tjener en kommission, når du klikker videre til andre sider og på disse sider registrerer eller køber noget, hvilket er med til at dække udgifterne til siden og skribenter.