Denne pære simulerer en solopgang til morgenvækning

Har du af og til svært ved at komme op om morgenen? Så kan det være, du skal have fat i denne smarte pære, som simulerer en solopgang, når du skal op. På den måde bliver du stille og roligt vækket, ligesom hvis du blot blev vækket af det naturlige sollys.

Meget mere end bare lys

Før i tiden kunne man slukke eller tænde en pære, og det var ligesom dét. Man begyndte efterhånden at kunne få pærer i forskellige former og energiklasser og med forskellige typer lys, alt efter hvor den skulle bruges.

De fleste kender til systemet med at dæmpe lyset alt efter behov og stemning, og denne mulighed er der også mange, der har i deres egne hjem. Det gør det muligt at skabe hyggebelysning om aftenen, men stadig have klart og effektivt lys om dagen, hvor forskellige praktiske opgaver skal udføres.

Det er nemt og lige til, og netop derfor er der også mange, der nyder godt af denne teknik både i privaten og på arbejdspladsen.
Stå op til en solopgang

Nu er det imidlertid ikke længere blot muligt at dæmpe lyset efter behov.

Man kan også få det til at tænde stille og roligt og dermed simulere en solopgang. Pæren er koblet til din app, og således kan du med en ny pære fra amerikanske Ilumi få lyset til at tænde på et bestemt tidspunkt om morgenen, og så tænder det stille og roligt – ligesom hvis det var en solopgang – indtil du er vågen.

Der skal ingen videre forberedelse til, du sætter blot pæren i og downloader deres app, og så er du klar til at bruge den nye pæres mange forskellige muligheder, som for eksempel at vågne op til en simuleret solopgang.

Ved at vågne på denne måde er det ikke helt så svært at komme op om morgenen, fordi du får en blid start på dagen og langsomt kan vågne og forberede dig på dagen, alt imens lyset gradvist bliver skarpere.

Glem aldrig mere at slukke lyset

At stå op til en simuleret solopgang er dog blot én af de mange muligheder, du får med en smartpære fra Ilumi.

Med dem kan du nemlig også indstille lyset til at være forskellige farver. Det betyder, at du kan have blåt, gult eller grønt lys i stuen, hvilket naturligvis er en sjov gimmick.

Ud over selve farverne kan du også vælge forskellige nuancer af hvid, således at der for eksempel bliver skabt en blød, hyggelig belysning til rolige aftener derhjemme eller en skarp belysning til dage, hvor der skal gøres rent eller arbejdes. Sidst, men bestemt ikke mindst, er dette lyset, som slukker af sig selv.

Via appen kan pærerne således slukke, så snart du forlader rummet. Det betyder, at du blot kan forlade dit hjem, og så slukker alt lyset helt af sig selv. Læs mere her om Internet of things.

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internetteknologier, mobiler og gadgets. Jeg er 37 år, tech-nørd og (godt) gift på 12. år. Jeg har studeret Informationsvidenskab på Århus Universitet, og har arbejdet med online og digitale teknologier siden 2004.

Lignende artikler