Google fiber – det nye internet?

Når det kommer til Internet hastighed er USA faktisk ikke med helt fremme i skoene.

Jeg har ofte på mine ture i USA undret mig over, at byer som San Francisco, New York, Los Angeles og så videre har utrolig dårlige internetforbindelser.

google-fiber

Faktisk er USA langt nede på listen, og er nok kun ca. det 15. hurtigste lande i verden, når det kommer til bredbåndsforbindelser.

Google vil skabe hurtigere internet

Google fiber kan give op til 1000 Mb det vil sige 1 Gb data per sekund. Det er dog kun 19 byer, der har adgang til dette endnu, Men det giver et fint indblik i hvordan fremtiden ser ud for Internet-hastighed i USA.

Anbefaling
I Danmark udbyder Google ikke fibernet, men vi har 4 andre internetudbydere som tilbyder fibernet.

På kortet her kan du se hvilke byer, der allerede har mulighed for at få Google internet til husstanden, og det er også vist hvor de næste byer på kortet er placeret.

google-internet

Det bliver interessant i fremtiden at se, om Google har tænkt sig at udrulle disse planer i resten af verden også, eller om det kun bliver amerikanerne der kommer til at nyde godt af denne fiberforbindelse.

Fibernet i Danmark

Google skal skynde sig, hvis de skal nå at gøre en forskel her i Danmark. Vi har allerede en del fibernetselskaber på banen, som ivrigt nedgraver lyslederkabler over hele Danmark.

Vidste du at:
Det er Stofa, Hiper og YouSee som er mest fremme i skoene i Danmark, når det handler om at få danskerne op i fart på internettet.

Priserne nedenfor opdateres automatisk hver måned.

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Facebook vil også skabe hurtigere Internet via droner

Ifølge The Verge, er det ikke kun Google som arbejder på at skabe hurtigere internetforbindelser, Facebook er også på vej med flere løsninger – bl.a via droner!.

Facebook tester droner som kan udsende et internet signal, og et af Googles andre produkter er at opsende balloner i atmosfæren, som kan dele et internetsignal.

facebook-drone

Både Facebook og Google arbejder på disse projekter, for at give mulighed for at lande med meget lav internet penetrering kan få en bedre dækning.

LÆS OGSÅ: 16 tips til hurtigere internet

LÆS OGSÅ: De bedste droner til hobby og professionelle

Hvordan ser det ud i Danmark med internetforbindelser

Modsat USA er Danmark bestemt med i forreste række omkring internet.

Vi har rigtig hurtige forbindelser, og priskrigen har raget i mange år. Det betyder at vi har rigtig gode priser og hurtige forbindelser. 

Er du i tvivl om hvordan det ser ud i din by, kan du også gå til denne side og tjekke Internet priser per by i Danmark.