Mobilabonnementer | Sammenlign priser

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*6 mdr pris er inkl. oprettelse og evt. rabatmåneder
NB: Vi tjener kommission når du klikker på links i denne artikel.

Se også guide til billig bredbånd.

Vi anbefaler:
De billigste mobilabonnementer for 6 mdr er pt. Oister mobil og CBB mobil. Derudover er 3 mobil også meget populær med deres udlandstelefoni-pakker.

9 vigtige svar om køb af mobilabonnementer

Her finder du svar på ofte stille spørgsmål om abonnementer. Leder du efter guides og tips kan du også tjekke forsiden.

1) Få udlands-roaming med i prisen

De lidt dyrere abonnementer kan inkludere fri tale og roaming i op til 59 lande. Det er helt klart 3 der er bedst på denne del. Her kan du se hvilke lande de inkluderer i abonnementerne:

3 mobilabonnementer kan inkludere 59 lande. Se listen af lande > 3.dk

Det er super smart hvis du rejser meget, så du ikke skal købe mobilt bredbånd eller lokale mobilabonnementer og pakker, når du er ude at rejse.

Når du er i et andet land skal du blot tjekke hvilket mobilnet der har det kraftigste signal, og vælge det. Det koster ikke ekstra at skifte til et andet netværk end det din mobil automatisk connecter til når du ankommer til landet.

På iPhonen gør du det under Indstillinger > Operatør. Her skal du slå “automatisk” fra, så du selv kan vælge hvilket netværk du vil bruge. Derefter kan du afprøve de forskellige netværk en efter en, og finde det netværk som har den bedste dækning.

Der er nemlig ofte meget stor forskel på dækningen hos de forskellige mobile netværk, ligesom der også er forskel på dækningen fra mobilselskab til mobilselskab herhjemme.

2) Sådan er 6-mdr prisen udregnet

Mobilabonnementspriser er svære at gennemskue.

Vi har medregnet ALLE udgifterne for de første 6 måneder, for at give det bedst mulige overblik. Her ser du hvad prisen inkluderer:

  • 6 måneders abonnement
  • Oprettelse
  • Fragt
  • Evt. oprettelsesgebyr

3) Forskellen på 3G og 4G

3G og 4G angiver hvor hurtigt dit internet på mobilen er. 3G er det “gamle” data netværk, og 4G er en nyere og hurtigere teknologi. 4G bliver ofte kaldt LTE, som står for “Long Term Evolution” (LTE).

Det er en fordel at have 4G data på sit mobilabonnement, da det giver hurtigere upload og download hastigheder, og hvis du fx. ønsker at streame Netflix over mobilen, eller dele internettet til din computer for at surfe på nettet, så er det efterhånden et must, at du har en aftale om at der indgår 4G i mobilpakken.

Uanset om dit mobilabonnement har 3g eller 4G adgang kan du dog bruge den sammen med Wi-Fi med maximal hastighed. Det giver som regel altid det hurtigste Internet at logge på det trådløse Wi-Fi når du er hjemme, på studiet eller på besøg hos nogen.

mobiltelefoni

4) Hvor meget data har jeg brug for?

Det kan være dyrt at købe for lille en mobilpakke med dit mobilabonnement, da du så ender med at betale en høj pris per ekstra Mb du bruger.

Det er naturligvis også dumt at købe for stor en pakke, så det er vigtigt, at du tjekker hvor meget data du har brugt i den foregående måneder, så du ved hvor stor en mobilpakke du skal købe.

mobilabonnement pige
Du bør overveje hvad du bruger internetforbindelsen til.

Har du bredbånd i husstanden eller mobilt bredbånd, så skal du huske at logge på Wi-Fi når du kommer hjem, så du ikke bruger din egen data. Det samme kan du gøre på skoler, universiteter og mange cafeer og offentlige adresser. På den måde spare du noget data, og kan nøjes med et billigere mobilabonnement.

Hvis du udelukkende bruger internettet på mobilen til at tjekke e-mail, nyheder osv. kan du sikkert klare dig med et par GB per måned.

Hvis du derimod kan lide at streame videoer fra Youtube, Netflix osv. så får du hurtigt brug for flere Gb. Det er noget af det som virkelig trækker noget data. At streame en times Youtube i fornuftig kvalitet kan sagtens trække 1 Gb af din data, så tjek om du er på Wi-Fi eller mobildata når du streamer video!

Bruger du din mobil til al din internetaktivitet, så bør du købe et mobilabonnement med en stor datapakke eller ubegrænset data. Det er helt klart det billigste fremfor at tilkøbe ekstra data i slutningen af måneden.

5) Fordele ved de dyre abonnementer

Først og fremmest kan du få gratis data og tale i udlandet.
>> Se her hvilke lande udbyderne inkluderer.

Derudover er der også en del ekstra ting du får med i prisen, hvis du vælger et af de dyrere mobilabonnementer:

Hvis du alligevel bruger HBO, Viaplay eller en musiktjeneste, så kan du ligeså godt betale 20-30 kr mere for mobilabonnementet og spare lidt penge totalt set.

6) Hvordan skifter man mobilabonnement?

Det sker automatisk.

Det nye mobilselskab opsiger det gamle abonnement for dig, og sender straks et nyt simkort til dig. De sørger for at opsige den gamle aftale, når du klikker OK til aftalen ved købet, og dermed slipper du for at skulle bekymre dig om det. Mobilabonnementet styres via simkortet, og så snart du sætter det nye simkort i mobilen er abonnementet skiftet, med mindre mobilen er låst, som de ofte er i fx. 6 måneder, hvis de er købt sammen med abonnement.

Du kan tjekke om din mobil er låst ved at skifte simkort med en kammerat. Hvis du kan bruge telefonen med et andet simkort er den låst op. Alternativt kan du ringe til dit teleselskab og høre ad om den er låst. Der er dog ofte så meget kø til mobilselskabernes support at det er lettere blot at skifte simkortet frem og tilbage.

Nogle gange bliver mobilen ikke automatisk låst op ved udgangen af bindingsperioden. Er det tilfældet skal du bede mobilselskabet om at låse den op.

Hvis du har valgt et nyt nummer vil det fungere med det samme, du skal blot huske at genstarte mobiltelefonen.

mobilpakke

7) Hvilke mobilselskaber har bedst dækning (hos mig)?

Det varierer en del hvem der har bedst dækning. Der er fire store netværk i Danmark:

  • TDC
  • 3
  • Telia/Telenor
  • Net1 (dækker langs kyster, på landet og i udkantsdanmark)

>> Se dækningskort for de 4 netværk her.

I mange områder har TDC den bedste dækning på mobil tale, men efter sammenlægningen af Telia og Telenors netværksmaster, har de også en rigtig god dækning. 3 har i nogle områder den bedste dækning på data, men TDC er kommet god med de senere år også på dette område.

Hvis du er i tvivl om hvilket mobilabonnement der dækker bedst i dit område er det bedste at holde øje med signalet på mobilen, når du har venner på besøg.

Det kan variere fra husstand til husstand, fordi en enkelt bygning nogle gange står og blokerer for signalet, og derved kan det være langsommere hos dig end naboen. Så sørg for at tjekke mobildækningen nøjagtig der hvor du skal bruge mobilen.

Du kan også tjekke dette dækningskort for TDC.

Bemærk at mange af de nyere mobilselskaber benytter andres netværk.

mobilabonnement-daekning

8) Kan jeg altid beholde mit mobilnummer?

Ja. Når du har valgt mobilabonnementet, kan du vælge om du ønsker et nyt nummer eller beholde dit nuværende mobilnummer. Bemærk det kan tage op til 30 dage at få flyttet nummeret, og det klarer det nye selskab for dig.

Derfor får du som regel et midlertidigt simkort, som du kan bruge, indtil flytningen er fuldført, så du kan bruge det nye abonnement  med det samme.

Du skal blot genstarte mobilen, når du isætter det nye simkort, så kører det.

9) Bør jeg købe en mobil med abonnementet?

Hvis du allerede har en mobiltelefon, og den er ved at være betalt ud af dit nuværende abonnement, så er det altid billigst at købe en abonnement uden medfølgende mobil.

spar-penge-mobilen

Du kan som regel betale restgælden på din aftale, og på den måde slippe for bindingen til det gamle mobilselskab.

Hvis du derimod ikke har en mobil, så kan det være en fordel at købe det samlet, da der kan være penge at spare. Fx. Telmore har nogle gode pakker, hvor du køber en iPhone eller Samsung mobil sammen med abonnementet.

Klik her for sammenling af norske mobilabonnementer.

NB: På siden er der affiliate links. Det vil sige, at vi nogle gange tjener en kommission, når du klikker videre til andre sider og på disse sider registrerer eller køber noget, hvilket er med til at dække udgifterne til siden og skribenter.