Billig bredbånd | Find de bedste priser (fra 189,- /mnd)

Seneste priser på bredbånd

Her ser du de opdaterede priser på billig bredbånd i Danmark. Vi har både inkluderet priser på bredbånd og priser på fibernet i denne oversigt.

Der er mange penge at spare ved at skifte din internetforbindelse til en ny udbyder med det billigste bredbånd en gang i mellem. Har du haft samme udbyder i flere år kan du næsten med garanti få bredbånd billigere. Hastighederne stiger hele tiden og priserne falder.

Men ofte sker det kun hvis du skifter abonnement eller kontakter din udbyder.

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

Bredbånd vi anbefaler:
Vi anbefaler YouSee, da de er ejet af TDC, som har den bedste dækning og hastighed i langt de fleste byer (Iflg. Netflix’ benchmark tests er TDC også det mest stabile netværk). Det nye lavprisselskab FastSpeed anvender også TDC’s kabler og yder 1000 mbit.

Her ser du priserne på fibernet. Det kommer hele tiden flere og flere udbydere til og konkurrencen er benhård.

Det er vigtigt, at du tjekker din adresse hos de forskellige udbydere her, da de konstant er ved at udbrede fiber til flere boligområder. Bredbåndspakkerne fra det offentlige får flere og flere koblet på år efter år. Du kan ofte få bredbånd med gratis oprettelse i nyetablerede områder.

udbydere af bredbånd og fibernet

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Det er ligeledes en god ide at tjekke dit abonnement op mod disse priser en gang i kvartalet. Du opdateres nemlig ikke altid automatisk til den bedste pris og hastighed du kan få på din internetforbindelse. Flere yder gratis oprettelse, 1000 mbit og kan hjælpe dig med trådløs router. Ved at vælge høje hastigheder kan du få stabilt internet fra første måned.

Ofte kan du få et boost på hastigheden (eller en bedre pris) ved at skifte abonnement til det billigste bredbånd der kører kampagne eller tilbud for tiden.

 

Bredbånd og Internet - find svar her

Her har vi samlet en række svar på ofte stillede spørgsmål om billig bredbånd og internetforbindelser. Der er mange ting at holde styr på og teknologien udvikles hele tiden.

Vi håber du finder svar på de spørgsmål du har. Vi har erfaring med det meste indenfor internet- og bredbåndsteknologi og vil gerne hjælpe dig med at få bredbånd og hvilken teknologi og hvor meget data du skal bruge.

13 svar om bredbånd / internet…

Du finder også de seneste guides på vores forside.

1) Hvilke udbydere kan jeg få på min adresse?

Det er ikke alle udbydere der kan levere internet på alle adresser i Danmark. Derfor skal du først tjekke hvilken båndbredde du kan få hos de forskellige udbydere.

Herefter kan du lægge din bestilling hos dem der har den bedste pris.

Det varierer meget fra by til by og fra landsdel til landsdel, hvor hurtigt bredbånd du kan bestille. Der er dog typisk altid en binding på 6 måneder.

Det er vigtigt, at du tjekker din pris på bredsbånd løbende, så du ikke betaler for mere end du reelt set får og har brug for. Hvis det er langsommere end du betaler for, så bør du skifte udbyder for at få det billigste bredbånd på din adresse.

Du kan læse mere her om at tjekke internetudbyderne på din adresse.

2) Hvor høj hastighed (Mbit) behøver jeg?

Er det kun én person, der skal bruge bredbånd kan du klare dig med 10 Mbit. Er behovet kun at tjekke e-mail, læse nyheder, og andet tekstbaseret browsing (eller stream i lav kvalitet), så er hastigheden på 10 Mbit nok. Det er det billigste bredbånd du kan få, og første måned kan være gratis.

10 Mbit forbindelse er ganske hurtigt til én enhed.

Har du brug for at se Youtube, streame Netflix, se film, spille computerspil online eller andre produkter og den slags (samtidig), så er det bedst at vælge hurtigere bredbåndsforbindelse med god download hastighed.

Hviken hastighed du har brug for som kunde kan du se her:

Her er nogle eksempler:

Mbit (download)Anvendelse 
1-10 MbitFint til e-mail, nyheder og stream på en enkelt computer
10-20 MbitNår flere enheder skal på samtidig.
(husk at tælle mobiler og tablets med.)
20-50 MbitHer kan streames i HD på flere enheder samtidig.
Over 50 MbitNår 4-5 enheder skal på Internettet samtidig,
for at streame HD video, spille spil osv. samtidigt.
Kilde: Forbrugermagasinet Tænk.

For langt de fleste er det kun høj download hastighed, der er relevant. Det er download hastigheden, der er flaskehalsen, når Youtube pauser for at buffe, Netflix bliver pixeleret, hjemmesider hakker osv. Derfor er de fleste bredbåndpriser baseret på hastighed på højere download end upload.

Skal du derimod sende (uploade) filer, vedhæftede noget i en e-mail osv, så er det upload-hastigheden vi snakker om.

De fleste udbydere har efterhånden 10 Mbit download som billigste Internetløsning med 6 mdr. binding, og det kan være en fin start. Er det ikke nok, så kan du altid meget let opgradere til en hurtigere løsning på dit fastnet.

Gå til denne side for at tjekke din hastighed. Tjek hastigheden via en kablet forbindelse og ikke via mobil.

3) Skal jeg vælge internet via TV-stik, telefonstik eller fiber?

Der er 5 måder du kan få internet på:

  1. Internet via telefonstikket (ADSL)
  2. Internet via Kabel-TV
  3. Internet via fibernet
  4. Internet via mobilt bredbånd
  5. Internet via satellit

Las os se nærmere på hvad forskellen er:

1) Bredbånd via telefonstik (ADSL)

ADSL står for “Assymetric Digital Subscriber Line”. Dette er internet som leveres via telefonstikket, og det er ganske udmærket til almindelig dagligdagsbrug. Det er almindeligt bredbånd via telefonstik og trådløs router og er ofte den bedste og billigste løsning. Bredbånd via telefonstik kombineres typisk med en trådløs router.

Teknologien er baseret på kobberkabler der er snoet sammen inde i ledningen.

Det første bogstav “A” i ADSL står som sagt for “assymetrisk”. Det hentyder til upload vs. download hastighederne. Der er altid mange flere Mbit download end upload med disse forbindelser. Billigt bredbånd er typisk via eller antennestik eller almindeligt bredbånd via telefonstik.

Det er derfor en fin forbindelse hvis du har brug for at hente data fra nettet, som langt de fleste anvender nettet. Det gælder eksempelvis når du henter en video fra Youtube, når du læser dine mails osv.

Har du derimod brug for at uploade store mængder data bør du se på en anden type forbindelse for fx. fibernet. Det kan fx. være du er fotograf, og skal uploade rigtig store videofiler. Så vil du blive træt af at anvende en ADSL forbindelse.

Med fibernet kan du uploade ligeså meget som du kan downloade. Men det kommer vi til om et øjeblik.

2) Bredbånd via kabel-TV antennestikket (Coax)

Koaksialkablerne kan vi også kalde disse kabler. De består af en kerne inderst, et isolerende lag, en metallisk lag mere og en blød skal yderst. Her ses den ved siden af kablerne for fibernet:

Fiberkabel (optisk) vs. Koaksialkabel til bredbånd (Coax)

Her sendes internetsignalet via dine kabel-TV kabler. Der gøres brug af ubrugt båndbredde i disse kabler, og der er typisk masser af plads til data.

Det er nærmest præcist ligeså godt som ADSL forbindelserne. Men i mange tilfælde er kablerne lidt ældre, og derfor kan de være lidt mere porøse og nogle ganske skabe ustabilt signal.

3) Internet via fiberkabler

Sidst men ikke mindst kan du også få internet via fiberkabler.

Det er den nyeste og smarteste af de tre teknologier. Det er super hurtigt, og klart at foretrække hvis det er muligt for din husstand.

Her kan du hente og sende lige store datamængder (symmetrisk forbindelse), og du kan opnå hastigheder op til 1.000 Mbit i mange danske byer.

Kablerne vi har i jorden i Danmark kan sagtens levere 10.000 Mbit, så de er fremtidssikret!

Fibernet og teknologien bag har vi skrevet meget mere om det denne artikel om fibernet.

4) Internet via mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd kan du tage med dig. Det bliver bedre og bedre disse år. Her kan du i dag også få en skarp pris på bredbånd fra de fleste udbydere.

Mange husstande har valgt at bruge det som primær internetforbindelse. Det er især en god ide hvis du er studerende og ikke vil bruge penge på en seperat fastnetsforbindelse.

Der er fire mobile netværk du kan benytte, og hvilken der er bedst er meget afhængigt af netop hvilken adresse du er på. Det afhænger nemlig af hvor langt der er til den nærmeste mobilmast.

Jeg sidder faktisk netop nu på mobilt internet, og det er hurtigere end vores fastnet, da vi er mange på samtidig.

Her kan du læse alt der er at vide om mobilt bredbånd.

Du kan nemlig selv klare det via internetdeling på din mobil. Så har du hurtigt internet på din computer. Mobilt bredbånd er dog ikke optimalt til at game, da pingtiden er for høj.

5) Internet via satellit

Det er også en mulighed at få internet via satellit. Dette er en dyr løsning, og det er den allersidste mulighed du skal vælge, når alle andre muligheder er udtømte.

I Norge er det meget udbredt, da det er nærmest umuligt at lægge kabler ned i jorden, når der er klipper. Derudover at landet jo gigantisk.

Hvilken type bredbånd er bedst?

Det er som regel billigst at vælge den type bredbånd, som allerede er lagt ind i husstanden, men det er ikke altid det bedste bredbånd der kan fås.

I prisoversigten øverst kan du klikke dig over til de aktuelle kampagner inkl. pris for oprettelse og hastighed. Du kan tjekke på udbydernes hjemmeside, hvilken type internetadgang de kan tilbyde på din adresse og hvilken hastighed og binding de tilbyder til dig.

Der er ikke meget forskel på de forskellige løsninger.

Det handler ganske enkelt blot om hvilke kabler, der ligger til din vej, og hvilken router der er i brug. Telefonkablerne (kobber) eller Kabel-TV kablerne. Hvis du har flere muligheder, kan du nogle gange opleve en anelse hurtigere forbindelser via antennestik og kabel-TV kablerne.

For de fleste vil der dog ikke være megen forskel, og i langt de fleste tilfælde følger der en udmærket router med, som kan lave en stabil trådløs forbindelse med god hastighed.

Spørg evt. kundeservice om valg af router.

4) Hvad er det bedste bredbånd? (bedst i test)

Vi har tjekket Netflix’ Top 10 rangering af de danske bredbåndsudbydere. De har utrolig meget data at analysere på, og derfor er de et godt sted at finde den bedste internetudbyder ift. stabilitet og gennemsnitshastighed hos de danske internetudbydere, så du sikrer husstanden en stabil forbindelse.

Her vinder TDC’s netværk som “bedst i test”, som både bruges af Hiper og Fullrate.

I testen er det YouSee’s bredbånds, der er noteret. Men bemærk, at det er det nye navn for TDC’s bredbåndsnet. Vi har af samme grund valgt de billigste internetudbydere, som netop benytter TDC’s net i vores rangering øverst på siden.

Det er nemlig både Hiper, Fullrate og Kviknet, som blandt andet benytter TDC’s netværk af kobberkabler og fibernet. Her kan du læse mere om forskellen på fibernet og bredbånd.

Igen kommer det dog an på hvad der er godt for dig. Hvis pris er vigtigst kan du blot finde den billigste udbyder i vores sammenligning øverst. Vi anbefalder dog at du minimum køber 20 Mbit, så du har hastighed nok til at se video på flere enheder samtidig. Du får ikke den bedste download hastighed ved at vælge det billigste bredbånd.

5) Kan jeg få fibernet?

Fibernet er typisk en lidt dyrere løsning, så vi har samlet udbyderne af fibernet på denne side. Der er ikke meget forskel på kundeservicen du får, men priserne varierer en del.

>> Se vores sammenligning af fibernet (klik til udbyderne og tjek din adresse).

Fiberinternet er som nævnt ovenfor hurtigere end bredbånd. Så hvis du har behov for det allerhurtigste Internet (fx. til stream af film) bør du vælge fibernet – som dog også koster noget mere. De fleste mærker ikke forskel på fiber, så snart vi taler hastigheder over 40-50 Mbit med en alm. router.

Der arbejdes fortsat på at få hele Danmark på fibernet.

Med fibernet kan man sende flere signaler samtidig gennem det samme kabel. Derfor er fibernet altid den bedste løsning, hvis I er mange, som skal benytte det samme Internet Wifi.

Det vil give en hurtigere internetforbindelse til jer alle fremfor almindelig bredbånd.

Særligt hvis der bor en person i husstanden, som spiller computerspil over Internettet, eller er glad for at downloade store filer og film over jeres bredbåndsforbindelse.

Spil og downloads har det nemlig med at suge hele båndbredden på forbindelsen på jeres router. Det gælder også bredbånd i boligforeninger (her fås typisk billig bredbånd gennem foreningen), hvor opgangen er koblet på samme aftale og ofte med billige routere.

6) Hvor hurtigt Internet kan man få?

Vi har lavet en oversigt over de hurtigste internetabonnementer.

Hvis hastighed er det vigtigste for dig, bør du altid vælge fibernet fremfor bredbånd til dine behov, hvis det er muligt hos dig. Fibernet er ganske enkelt en hurtigere teknologi og giver flere muligheder.

Det er også den rigtige løsning til dig, hvis I er mange i husstanden, der skal kobles på fastnet forbindelsen.

NB: Husk at tælle telefoner og tablets med i beregningen!

Fibernet er en anelse dyrere, men det er alle pengene værd, hvis du er træt af at vente på langsomme internetforbindelser.

Det billigste fibernet er som regel Hiper, da de har den bredeste dækning. Waoo er også på fibernet-teknologi, og går også under navnet Fibia. Waoos hjemmeside videresender dig automatisk til et af de lokale energiselskaber for at få en pris, i de områder hvor de anvender et andet firmanavn.

Waoo fås hos ca. 600.000 husstande i Danmark. I Nordjylland og Nordsjælland fx. findes der dog mindre lokale udbydere som Bredbånd Nord, som har en meget hurtig og stabil internethastighed – de leverer ganske enkelt det bedste Internet vi har i Danmark. Bestil bredbånd hos dem hvis muligt!

Den grundlæggende forskel på de alm. kobberkabler fra TDC og Fibernet er lyslederkablerne, som kan transportere meget store mængder data over meget store afstande.

Som navnet antyder sker det med lysets hastighed. Dette kan du læse mere om i afsnit 3 omkring typer af bredbånd.

7) Hvordan bestiller jeg trådløst Internet?

Din bredbåndsudbyder leverer typisk en router med internetabonnementet.

Når internetsignalet kommer ind i huset, starter det ved modemet, og det forbindes så til en router. Her sendes det trådløse signal videre til hele husstanden. Både til laptops, tablets og mobiler.

Du skal derfor ikke bestille et særligt abonnement for trådløst internet.

Alle internetabonnementerne kan bruges trådløst og levere en god hastighed, og sættes op til at fungere med både computere, mobiler og iPads/tablets.

Der er dog nogle udbydere, hvor du skal betale ekstra for at få en trådløs router med, og hvis det er tilfældet vil denne pris være medregnet i kolonnen for “6 måneder”.

Hvorfor er mit trådløse internet så langsomt?

Hvis du oplever dårlig forbindelse på det trådløse internet kan det skyldes flere ting.

  1. Der er flere signaler som forstyrrer hinanden
    Hvis du har flere trådløse routere koblet på kan de stå og skabe forstyrrelser for hinanden hvis de anvender de samme frekvenser. Typisk er det en god ide at tjekke med underboen om de anvender 2,4 eller 5 Ghz router.
    Sørg for at vælge en anden frekvens end naboen.
  2. I er for mange på samtidig
    Dette er kun et problem hvis I anvender en asynkron forbindelse. Sagt på hverdagsdansk vil det sige at I IKKE har fibernet. Med fibernet kan I være så mange på som I ønsker samtidig, da det ikke påvirker hastigheden. Med alm. bredbånd skal I dele forbindelsens hastighed. Så hvis den lejer sidder og henter tunge filer eller spiller en online spil kan det hurtigt gøre livet surt for jer andre!
  3. Du har en for langsom forbindelse.
    Det kan også ganske enkelt skyldes at du ikke har bestilt en hurtig nok forbindelse. Du kan kontakte din internetudbyder og høre om de kan levere noget bedre, eller du kan skifte udbyder for mere fart.

8) Hvem udbyder Danmarks billigste Internet?

Det varierer fra måned til måned, og derfor opdaterer vi løbende priserne øverst.

De fleste bredbåndsudbydere benytter TDCs net, som har nedlagt kobberkablerne i Danmark, som leder Internettet i det meste af Danmark. Der er dog også andre muligheder.

Waoo og Telenor har deres eget netværk, og Waoo har deres egne fiberkabler i jorden, som giver en hurtigere mobil forbindelse til dine enheder, end det traditionelle bredbånd med kobber.

hurtig bredbånd internet

I prisoversigten øverst kan du se hvilket net de forskellige udbydere anvender.

VIGTIGT TIP!
Hvis du vælger en internetudbyder, som anvender TDCs net, så kan du ligeså godt vælge Danmarks billigste internet øverst på siden, da det er det præcis samme produkt du får.

Eneste forskel kan være det internetudstyr der sendes med, men det er forholdsvist let at opgradere til en ny og bedre router, hvis det er den der er flaskehalsen for hastigheden.

TDC ejer Fullrate og Yousee, så her vil du helt sikkert komme til at benytte TDC’s Internetforbindelse. TDC har i mange år leveret Internet infrastrukturen i Danmark.

Er der kampagne-tilbud på bredbånd lige nu?

Vi får tilsendt aktuelle kampagner fra de fleste af de store udbydere, så vi har dem med i vores prissammenligning øverst samme dag som de lanceres.

Du kan derfor spare en del tid og kliks rundt på de forskellige bredbåndsudbyderes hjemmesider, og i stedet bookmarke denne side, og tjekke den fx. en gang om måneden.

De fleste kampagner kører over 1-2 måneder, og lanceres typisk sammen med en større TV kampagne, som forklarer om binding, og de muligheder de kan levere.

9) Skal jeg opsige det gamle internetabonnement?

Nogle gange.

Når du bestiller nyt bredbånd, opsiger den nye leverandør din gamle aftale i langt de fleste tilfælde.

Det er lidt ligesom når du skifter mobilabonnement. Firmaet klarer det hele, og indenfor få dage er du i gang med den nye Internetforbindelse, med mindre du er bundet af din nuværende aftale.

Hvis din nye internetudbyder ikke kan gøre det, så vil det stå tydeligt, når du bestiller, at du skal sende en e-mail eller ringe til det gamle selskab for at opsige.

I dette tilfælde anbefaler vi at sende en e-mail, så du får en bekræftelse på, at det er opsagt.

10) Få styr på Mbit og Gigabit

Her er en lille video, som forklarer begreberne vi arbejder med, når vi snakker om internethastighed.

Det kan blive lidt teknisk, så spænd sikkerhedsselen og kik med på mulighederne:

Som manden forklarer, så måles hastigheden i Megabit (Mbit).

De fleste af os kender til at sidde på langsomt Internet, og det er næsten ikke til at holde ud. Det er fordi der er for lidt Mbit til dine behov, eller fordi der er for mange personer, som deles om forbindelsen, så den bliver for sløv.

Det kan være vanskeligt, at få styr på forskellen mellem Mbit og Gbit, dels fordi det er store tal, og fordi hastighederne på Internet hele tiden forøges og ændres. Brug evt. en Bit-omregner, til at hjælpe med at få styr på, hvor mange Megabit der går på en Gigabit, og hvor mange bit der går på en megabit.

Det du skal være opmærksom på, er at du får den hastighed som du betaler for, for det er ikke altid tilfældet. Men det er faktisk strafbart, når udbyderne ikke leverer den hastighed, så der er aftalt i kontrakten.

VIGTIGT TIP!
Siger Internetselskabet du har en 20 Mbit forbindelse, er der måske reelt set kun 12 Mbit pga. slidte kabler ind til dit hus. Så få justeret din pris, så du ikke betaler for hurtigere bredbånd end du har.

11) Hvorfor bruger flere internetudbyderne samme net?

De fleste Internetudbydere benytter TDC’s bredbånd.

Dvs. det er præcis det samme produkt du får hos disse udbydere. Det er derfor smartest blot at vælge den billigste udbyder, som anvender TDC’s net.

Det skyldes, at de fleste af internetudbyderne lejer sig ind på TDC’s netværk, fordi TDC længe har haft den bedste dækning og dermed det bedste internet. Det er nemlig meget bekosteligt for et nyt selskab at grave sine egne internetkabler ned.

De senere år er der dog kommet flere internet muligheder i form af Waoo og Telenor / Telias netværk. I enkelte områder har de en ligeså god eller bedre internethastighed.

Hvis du fx. vil bruge TDC’s netværk, så sørg for at vælge den billigste udbyder på listen.

Det er kun support-delen, der adskiller to internetabonnementer, som begge anvender TDC’s netværk (og evt. router udstyret der modtages ved oprettelsen).

Vi har også lavet sammenligningen for bredbånd i Norge, som har et andet marked for bredbåndsforbindelse og fiber, da infrastrukturen er markant anderledes.

12) Hvor mange kan bruge samme bredbånd?

Man kan i princippet koble alle de computere, mobiler og tablet man ønsker på samme Wi-Fi. Hvis I er flere som bruger nettet til streaming, gaming, youtube osv. så anbefaler vi dog at I vælger en af de hurtige forbindelser til jeres behov.

Det er også en mulighed at supplere med mobilt bredbånd her.

Antal computere* Anbefalet Mbit (minimum)
1-2 10 Mbit
2-3 10-20 Mbit
3-4 20-30 Mbit
4-5 30-40 Mbit
Osv. Osv.

Som jeg beskrev længere oppe i artiklen er dette kun noget som betyder noget hvis du har almindeligt bredbånd. Har du derimod fibernet kan I være så mange på internettet samtidig, som I har lyst til.

Dette er en af de primære forskelle på fibernet og bredbånds Internet.

Derfor skal du altid vælge en fibernetforbindelse, hvis I er mange personer i husstanden, der er på internettet samtidig. Husk at tælle tablets og mobiler med. De trækker også meget båndbredde, hvis man fx spiller eller ser video på nettet.

*Husk at tælle mobiler og tablets med.

13) Hvorfor disse forskelle i bredbånd priser?

Som du kan se overfor varierer prisern meget efter hvilken udbyder du vælger. Det skyldes primært nogle historiske forhold omkring internetmarkedet i Danmark.

Traditionelt set har TDC siddet hårdt på Internet markedet, og de har fået en masse støtte fra det offentlige til at udrulle bredbånd i Danmark. Derfor er det også blevet tvunget til at dele deres kabler med de øvrige udbydere.

Det betyder, at man kan vælge et lavprisselskab og få præcis den samme forbindelse som man ville få hos eksempelvis YouSee.

Det giver derfor rigtig god mening at tjekke priserne hos alle selskaberne.

De er bedst at vælge en af de billigste udbyder på TDC’s netværk som er det bedste i Danmark. Medmindre du er heldig at have en af de øvrige fibernetudbydere netop på din gade.

Vi opdaterer priserne i toppen af artitlen hver eneste måned, så du altid kan se hvor du finder den bedste pris. Derfor anbefaler vi også at du tjekker priserne mindst hver tredje måned.

Har brugt netkablet.dk til at skabe overblik over internet priser og det hjalp mig rigtig meget. Syntes også deres nyheder om teknologi osv er super interessante.
Levi Rauff
Direktør, Onlime.dk, Århus.

Rating: 5 / 5 stjerner
Anmeldt: 12. dec. 2015

 

Kilder og referencer:
explainthatstuff.com: “Broadband Internet”, Apr. 25th, 2017
nerdwallet.com: “How to Decide What Internet Speed You Need”, Jan 11th, 2017
Netflix.com “The Netflix ISP Speed Index”, July, 2018