7 Bedste VPN-Udbydere i Danmark (Opdateret)

VPN er blevet meget populært i takt med øget fokus på datasikkerhed og privatliv online.
Vi sammenligner vi de mest populære VPN udbydere, som har et stærkt produkt til det danske marked. Der er mange om budet, og vi har været meget vidt omkring for at finde de bedste.
Lad os starte med vores anbefaling.

ExpressVPN er vores anbefaling #1
ExpressVPN har et super stærkt produkt, super-god hastighed og fungerer på alle platforme. Prisen er også rigtig til kun 45 kr/mnd ved bestilling af ét år.
Det billige alternativ
SurfShark har også et godt produkt, som jeg pt. er ved at teste med godt resultat. Vi har fået en særlig rabatkode til vores læsere, så du før første år til kun 13 kr ($1,99) per måned! Brug knappen nedenfor for at få den særlige rabat.

NB: Vi tjener kommission når du klikker på links i denne artikel.

Bedste VPN’er med danske servere

rettetegn i grøn farve  Alle i testen har servere i Denmark
rettetegn i grøn farve  Alle har apps til Mac, PC, iPhone & Android
rettetegn i grøn farve  De 5 øverste i testen har pengene-tilbage-garanti (et godt tegn!)

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*Om udbyderen kan unlocke streaming indhold fra eksempelvis USA og Canada. (er det lovligt?)

Dette har vi lagt vægt på:

 • Pris/mnd:
  Du kan som regel spare penge ved at købe adgang for en længere periode. En måned er den dyreste pris og 1-3 år er den billigste pris. I sammenligningen kikker vi på din pris per måned ved køb af ét år.
 • Chat support:
  Det varierer en del hvor god support du får. Men vi fokuseret på udbydere med 24/7 chat support. Vi har også taget du med som kun har et email-baseret ticket system, da de er noget billigere.
 • Streaming
  Her viser vi om udbyderen kan bruges sammen med Netflix USA, Canada osv. Nogle af VPN’erne blokeres mens andre kan bruges. Det er smart hvis du vil se serier og film, som kun er tilgængelige i udlandet. Eller hvis du vil se dansk TV i udlandet.
 • Rating:
  Vi har rangeret VPN udbyderne ud fra pris, antal lande, mobil apps, hastighed og vores overall indtryk af dem. Vi har testet og prøvet dem allesammen og sammenlignet via deres features.

Er VPN lovligt?

Ja. VPN er 100% lovligt.
Der er meget snak om brug af VPN og regler fordi det er forbudt i nogle lande. Det gælder fx. Kina og Tyrkiet.
Derudover er der nogle websites som forsøger at begrænse brugernes adgang fra specifikke geografiske områder. I Danmark er det dog helt lovligt at anvende VPN.
Der er lande hvor VPN er ulovligt, og det er typisk pga. politiske beslutninger om at begrænse borgernes adgang til information og data. Men VPN kan du nemlig tilgå hjemmesider “udefra”, dvs. du kan omgå blokeringer af hjemmesider som er spærret hos internetudbyderne pga. politiske holdninger osv.


Gennemgang af udbyderne

Her finder du flere detaljer om hvorfor vi har rangeret VPN udbyderne som vi har.

#1 ExpressVPN – vores favorit (hurtig og sikker)

Se hele vores anmeldelse af XpressVPN her (med videogennemgang)
Efter at have prøvet og testet alle VPN-udbyderne i forbindelse med denne test var vi mest imponerede over ExpressVPN. De har et super-enkelt interface. Dette er det eneste du behøver du ser efter du har downloaded deres program og åbnet det:

ExpressVPN har et rigtig godt ry i branchen som en af de mest sikre og hurtige udbydere. Her skulle du kunne være 100% sikker på at INTET gemmes nogen steder omkring din færden på nettet. De har stor fokus på at bevare privatlivets fred.
De vinder flere store seriøse (!) reviews som bedste VPN for gamere. Det er som bekendt vigtigt med lav ping-tid og høj hastighed generelt, når du skal kæmpe mod vennerne online.
De har en rigtig god live chat her i Europa og de svarer meget hurtigt. Du skal forvente engelsk-talende chat, men det er generelt for alle udbyderne.
Det er også et stort plus at de har 30-dages pengene tilbage garanti. Det finder du ikke hos ret mange VPN udbydere, og selvom du ikke skal bruge det, så er det et RIGTIG godt tegn på at de holder hvad de lover.
De har mere end 10 år på bagen og de har meget gode ratings på eksempelvis Trustpilot. Dog er en del af disse anmeldelser lavet af personer med kun ganske få reviews (en eller to), som kan tyde på at der ligger nogle falske anmeldelser iblandt. Men med næsten 4,000 anmeldelser burde der HELT KLART være mange dårlige anmeldelser, hvis folk generelt var utilfredse.
rettetegn i grøn farve 94 lande
rettetegn i grøn farve Høj hastighed
rettetegn i grøn farve Hurtig chat support 24/7
  Deres pris for én måned (skulle man ønske at teste dem først) er meget høj: 87 DKK.

#2 SurfShark – til børnefamilien (eller dig med mange enheder)

SurfShark er også en af de store udbydere. De er en af de nye udbydere som kun har et par år på bagen, og de har rigtig god 24/7 chat support.
Det fede ved SurfShark er at der ikke er nogen begrænsning på hvor mange enheder du kan koble på et abonnement. Hos de fleste andre udbydere kan du maksimalt tilkoble 4-5 enheder. Husk at du formodentlig har både mobil, computer og måske en tablet.
Er I en familie kan der hurtigt tælles 8-10 enheder!
Det er kun hos SurfShark at du finder denne mulighed. Det adskiller dem noget fra konkurrenterne, og det er deres måde at komme ind og positionere sig lidt i markedet som en af den nyere spillere, som bestemt har en rigtig god service at byde på!
Derudover virker godt med Netflix som ofte er en af de vigtigste features folk ønsker hos deres VPN.
Faktisk tilbyder de adgang til hele 15 forskellige landes Netflix indhold, hvilket er noget af det bedste du finder. Så hvis du er til streaming, så kan du med fordel vælge Surfshark!
En anden cool feature hos SurfShark er at de tilbyder unlimited forbindelser samtidig. Det betyder, at du kan logge alle de enheder på som du ønsker. Det er smart hvis du ønsker at sikre hele husstanden ved at placere VPN’en på din router, så alle husets enheder logges på via dit Wi-Fi.
rettetegn i grøn farve 61 lande
rettetegn i grøn farve Ubegrænset antal enheder kan kobles på
rettetegn i grøn farve Hurtig chat support 24/7

#3 Cyberghost – en tæt andenplads

Cyberghost gør det rigtig godt og er gode til streamning og torrent sites med fin hastighed overall.
Deres support er rigtig god med live support. De er altid online og de har også 45 dages returret som er rigtig fint i denne branche. Da vi testede deres hastighed mærkede vi nærmest ingen forskel på om VPN var slået til eller fra.
De har også et fint lineup af apps for iPhones og Android som er lette at bruge.
Ligesom ExpressVPN har Cyberghost penge-tilbage garanti. De tilbyder 45 dages returret, og igen er det et godt tegn på at de har en solid forretning, som kunderne kan lide – ellers går det ikke med så flot returret!
De har også en adblocking feature, hvor du kan bruge deres VPN til at blokere reklamer. Det kan være en fin løsning, nu hvor Google Chrome har gjort det nærmest umuligt at blokere for reklamer(!).
(Det virker dog kun for https sites, så størstedelen af sites kan du ikke bruge dette på. Og over tid vil hele nettet formodentlig skifte til https, da Google opfordrer webmastere til at gøre det).
Prisen er også rigtig. 40 kr/måned ved køb for en måned er rigtig fint. Ønsker du at teste dem kan du gøre det med en måneds adgang for 80 kr. (For køb af én måned er de ca. ligeså dyre som de øvrige, men det betyder ikke så meget når det kun er én måned.)
rettetegn i grøn farve 90 lande (rigtig godt til folk der rejser over hele verden).
rettetegn i grøn farve Høj hastighed
rettetegn i grøn farve Hurtig chat support 24/7

#4 PureVPN – til dig der rejser meget

PureVPN er en af de helt store spillere som har været på markedet i meget lang tid.
PureVPN excellerer ved at have servere i over 140 lande (!) og med deres over 2.000 webservere, er du sikker på at kunne finde en god sikker forbindelse nærmest uanset hvor i verden du befinder dig. Det er rigtig smart til forretningsfolk der rejser meget eller hvis du bare elsker at rejse rundt i hele verden.
De kan godt bruges til at streame udenlandsk indhold som fx. Netflix indhold fra USA, der som bekendt har en hel del mere at byde på end den danske version.
Men…
Du skal i mange tilfælde installere et separat browser plugin for at få denne dle til at fungere, hvilket er en smule irriterende. Personligt prøver jeg altid at minimere antal browser plugins jeg anvender da de også er med til at gøre min browser langsommere og tungere at arbejde.
rettetegn i grøn farve 140 lande
rettetegn i grøn farve Høj hastighed
rettetegn i grøn farve Hurtig chat support 24/7
Unlock af streaming kræver (nogle gange) separat browser plugin

#5 NordVPN – til dig der “synes computere kan være lidt svære”

NordVPN er et fint produkt, som er MEGET brugervenligt. Både på deres apps til mobiler og til computeren. Du finder også et hav af tutorials online, som hjælper dig med at fikse problemerne, hvis du ender med at køre fast.
De er en af de dyre på listen, så derfor har vi dog scoret dem ret lavt på vores liste. Men nogle få kroner om måneden betyder ikke noget hvis du har brug for et enkelt system!
Deres live chat er også tilgængelig døgnet rundt, så du hurtigt kan få hjælp hvis du alligevel kører fast.
rettetegn i grøn farve 59 lande
rettetegn i grøn farve Nem at bruge
rettetegn i grøn farve Hurtig chat support 24/7
De koster en smule mere end de andre.

#6 Windscribe – til dig der skal bruge den BILLIGSTE løsning

Jeg har personligt brugt Windscribe i næste et år, men skiftede fra dem til ExpressVPN, da Windscribe ikke kan bruges med streaming. Vi er lidt hårde ved Windscribe pga. deres problemer med at åbne for streaming af udenlandsk indhold. Derudover har de ikke chat support.
Deres support via tickets er dog ganske fin.
Men, men, men…
De har en fabelagtig pris og jeg var meget glad for at bruge dem i over et år. Så hvis du (ligesom mig) ikke behøver support, så kan du få en god og stabil VPN udbyder her til den laveste pris i hele testen(!).
Det kan snyde lidt med den lave rating, men det skal ikke afholde dig fra at købe en ydelse hos Windscribe. Vi har været rigtig glade her i huset for at bruge dem, og de har en stabil og fin forbindelse. Det fungerer rigtig godt til både laptop og mobiler. Du har alle de største lande på listen, og alt kører problemfrit.
rettetegn i grøn farve 58 lande
rettetegn i grøn farve Høj hastighed
rettetegn i grøn farve PRISVINDER ift. køb af én måned. Jeg kan godt lide at teste udbydere før jeg binder mig til et helt år.
Kan ikke åbne for udenlandsk Netflix. Netflix blokerer dig når Windscribe er tændt.
De har ikke chat support med i stedet et ticket system som betyder at du kan ende med at vente en del timer.

#7 Tunnelbear – også et billigt alternativ (hvis du ikke streamer)

Sidst på listen har vi Tunnelbear. Det har vi fordi de hverken har support eller mulighed for at åbne for udenlandske shows på Netflix. Du får proxy-fejl hos alle udbyderne (også HBO osv.) så det er ikke løsninger for fans af serier. Men hvis det ikke betyder så meget, så kan du også her få en god oplevelse. Det er jo ikke os alle der binge-watcher dagen lang.
Det er et plus at de ikke pusher et 3-års abonnement, som i min optik er ALT for lang tid at binde sig til noget som helst online. Den gode pris fås ved at købe ét års abonnement, som er ganske standard bindingsperiode hos VPN udbyderne.
Tunnelbear er ejet af McAfee, som også laver antivirusprogrammer. Det er et godt tegn, da det er et stort firma, som kan lægge store muskler bag systemet og betyder formodentlig at de ikke forsvinder, som kan være vigtigt at tænke på inden man binder sig for et helt år.
rettetegn i grøn farve 59 lande
rettetegn i grøn farve Billig
Virker ikke med Netflix
Har ikke live support

 

Ofte stillede spørgsmål om VPN

Behøver jeg betale for VPN?

Ja.
Der findes mange gratis VPN programmer, men fælles for disse er typisk at de logger og sælger dine data. Det kan virke selvmodsigende at bruge et sikkerhedsprogram, som sælger dine data til højestbydende ved bagdøren, men der kan være mange andre grunde til at bruge en VPN end sikkerhed. Nogle folk vil blot bruge en VPN til at få adgang til hjemmesider, der er blokeret i deres land.
Men du skal tænke dig meget godt om inden du installerer en gratis VPN service på din mobil eller computer. Der er nemlig også mange eksempler på at folk har fået installeret malware og virus via et gratis VPN program.

Vil en VPN gøre mit internet langsommere?

Ja, en smule. Fordi din trafik dirigeres omkring VPN udbyderens system inden du bevæger dig ud på nettet.
Men… netop af den grund har vi KUN fokuseret på VPN udbydere som har servere i Danmark. Det betyder, at din trafik ikke skal dirigeres ret langt væk inden du får adgang til nettet.
Der vil være minimal forringelse af din internethastighed med vores anbefalinger ovenfor. Med mindre du vælge at opsætte din VPN så du browser via et land på den anden side af jorden.

Gemmes min data hos VPN udbyderen?

Nej, det gør det ikke.
Personlig datasikkerhed er netop en af de allervigtigste elementer ved VPN. Selvom der har været eksempler på data breach ved flere VPN udbydere, så skulle du være rigtig godt sikret med vores anbefalinger ovenfor.
Når det er sagt, så kan vi ikke tale for andre end de syv udbydere vi har testet ovenfor. Der har været flere sager hvor VPN-ubdydere, der ifølge dem selv ikke logger nogen data overhovedet, pludselig giver information om deres brugeres adfærd til eksempelvis FBI. Det burde ikke kunne ske, men markedet er stort, og der er benhård konkurrence. Men sørg for at vælge ud udbyder fra listen ovenfor, så skulle du ikke kunne løbe ind i den slags problemer.

Er det svært at sætte op?

Nej, det er super let.
Selv personer uden teknisk snilde kan hurtigt og nemt lære at bruge en VPN. Hvis du alligevel ikke tror du kan finde ud af det, så anbefaler vi at du vælger ExpressVPN eller NordVPN, som har et ekstra godt bruger interface. Særligt ExpressVPN er også utrolig nemme at bruge, og det fine her er desuden at de har samme grafik på deres software på både iPads, iPhone, Android, PC og Macbooks.
Det betyder, at du ikke skal lære at bruge flere programmer. Det hele ser ens ud hver gang ud logger ind.
De er meget lettet at bruge, og de få kroner du betaler ekstra er hurtigt sparet, hvis du ofte bøvler med din computer. Vi har video guides til det hele, du kan blot klikke over til vores gennemgang af ExpressVPN her og så kan du se hvor let det er at bruge. (Installering er blot ét tryk på et link efter køb).

Hvor mange enheder kan tilsluttes VPN (samtidig)?

Typisk kan der tilsluttes 3-5 enheder samtidig. Har du brug for at tilkoble mange enheder kan du anvende Surfshark. De tilbyder nemlig ubegrænset antal enheder samtidig på VPN forbindelsen.

Hvordan krypteres dataene?

Data overføres til VPN udbyderens server hvor der typisk benyttes 256-bit kryptering. Det fungerer godt både på nye og ældre computere, såvel som på mobile enheder som telefoner og tablets.
Der etableres en såkaldt “data-tunnel” mellem din enhed og internettet, som beskytter dig, så dine data ikke kan tilgås hverken af de websites du besøger eller din internetudbyder. Derudover finder du ekstra lag af sikkerhed hos eksempelvis ExpressVPN, som sørger for at generere en ny krypteringsnøgle hver gang du logger ind og hver gang du har brugt forbindelsen i en time.
Alt dette kan du læse meget mere om ved at klikke over til de enkelte udbyderes hjemmesider.


Kilder:
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-35055-0_7
https://www.techradar.com/vpn/best-gaming-vpn