Webhotel og hosting sammenligning

Opdateret: 3. August 2019

One.com tilbyder 12 mdr gratis hosting: klik her (kun via dette link)
Spar også 25% hos Unoeuro med koden “3GRATIS” på denne side

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

NB: Vi tjener kommission via links i denne artikel

August 2019 - Vi anbefaler:
Vi anbefaler One.com, da de har været så flinke at tilbyde vore læsere 12 måneders gratis hosting (kun via dette link), hvilket er et rigtig stærkt tilbud. 
Unoeuro.com 
kan vi også varmt anbefale.

9 Tips før du køber Webhotel hosting ▼

Læs disse tips inden du køber hosting, så er du godt klædt på til at købe et webhotel til hosting af din hjemmeside! Se også nye tips på vores forside: netkablet.dk.

Hvilket webhotel er lettest at bruge?

I det hele taget minder danske webhoteller meget om hinanden, når det kommer til hvor let systemerne er at bruge.

Personligt kan jeg bedst lide unoeuro, og derfor bruger jeg i dag kun dem (også til netkablet.dk). Jeg har også haft et par hjemmesider hos One.com. Vi synes One og Unoeuro er lige lette at bruge, og da Unoeuro er lidt billigere og også har en lidt hurtigere loadtid på serverne, er det vores foretrukne webhotel.

De har begge et meget rent og simpelt interface uden for meget støj. Derimod synes jeg surftown kunne trænge til et redesign, men det er smag og behag.

Hvad med hastighed og oppetid?

Grunden til jeg foretrækker unoeuro er pris, hastighed og oppetid.

Jeg oplever at Unoeuro kører hurtigt og stabilt uden nedbrud.

Netkablet.dk kører på den billige løsning hos unoeuro til 8,52 kr/mnd, som et det vi anbefaler ovenfor.

Hvordan ser systemerne ud inde bag ved?

Lad os starte med Unoeuro.

De har en meget clean og overskuelig backend, som gør opsætningen af hosting og domæneindstillinger nemt.

Når du er logget ind kan du se dine domæner i en liste, og webhotellet er angivet ved siden af i kolonne “Produkt”. Du kan også have domæner registreret uden tilknyttet webhotel.

Unoeuro webhosting og webhotel

I venstre side finder du link til 1-click installation af WordPress, som er det mest brugte hjemmesidesystem. Der skal installeres fx. WordPress på webhotellet for at du kan uploade noget til siden.

One.com er også meget overskueligt.

Du kan se domænenavnene på dine hostede sider i venstre kolonne, og når du klikker på et af domænerne, kan du se alle indstillinger til mail, FTP (fil upload), noget statistik osv.

Længere nede finder du ligeledes installation til WordPress og de andre open source systemer CMS systemer, som bruges til at styre hjemmesidens indhold. Du kan også tilgå filerne via “File Manager”, som åbner et FTP program i vinduet, så du kan se hvilke filer du har uploadet.

one.com webhotel kontrolpanel

Surftown har hostingindstillingerne på engelsk, og du har hovedmenuen øverst, hvor du klikker dig ind på de forskellige indtillinger.

De første to bokse viser dine hosting-produkter og domæner hver for sig, så du har et hurtigt overblik over hvad der er bestilt. Nedenfor har du adgang til support.

Webhotel hos Surftown

Jeg kan bedst lidt at arbejde med Unoeuro, og jeg synes også One.com er let at bruge. Alle systemerne er dog ret lette at lære at bruge.

Hvad er forskellen på domænenavn og hosting?

Din hjemmeside skal have et domænenavn, som er det du skriver i adressefeltet i browseren for at få hjemmesiden frem. Når du har købt et domænenavn ejer du det, og det kan være meget værdifuldt at have et godt domænenavn.

Derudover skal dine hjemmesidefiler (tekst, fotos osv) helt konkret ligge på en computer, som er koblet på Internetttet. Denne computer hedder en server-computer, og servicen kalder man “hosting“.

Du skal altså både have et domænenavn og en hostingaftale på plads, før du kan have en hjemmeside oppe at køre, og derfor købes det typisk på samme tid og ved samme hostingfirma.

Vi har skrevet et længere indlæg her om forskellen på domæne og hosting.

Hvad er det bedste webhotel til WordPress?

Jeg bruger WordPress systemet til alle mine hjemmesider, fordi det er super nemt. Faktisk kører næsten en tredjedel af alle hjemmesider på hele Internettet i dag på Wordress.

Alle de fire hostingudbydere ovenfor, kan installere WordPress på dit webhotel med et enkelt klik.

Det kører med PHP, men heldigvis behøver vi slet ikke vide noget om dette, da man blot trykker på en knap og så installerer det sig selv på webhotellet. Så snart det er sket kan du med det samme logge ind på hjemmesiden, og begynde at opsætte alt fra e-mails til design på siden.

Skal du oprette din første hjemmeside, vil jeg helt klart anbefale at bruge WordPress sammen med unoeuro hosting, lettere bliver det simpelthen ikke.

webhosting

Der findes masser af guides på nettet til at styre dit webhotel sammen med WordPress. Det er en af fordelene ved at vælge det mest brugte CMS til hjemmesiden. Youtube har også et hav af guides og how-to videoer om hvordan du konfigurerer WordPress, og hvordan du sørger for at folk dirigeres ind til din hjemmeside uanset om de husker at skrive www foran domænenavnet.

Hvad med sikkerhed og backup?

Unoeuro, one og surftown tager automatisk en backup af hele webhotellet en gang om dagen.

På den måde er du sikker på aldrig at miste dine data. Backup af hjemmesidefilerne på serveren er et must, og det er også en god ide fra tid til at anden at logge ind på FTP’en og downloade hele sitet, for at være på den sikre side. Det sker utrolig sjældent at du mister nogle filer på dit webhotel, men der kan komme ubudne gæster, hvis du ikke har helt styr på sikkerheden, og så ser det rart at have en backup af alle data.

Webservere kan fejle, og det er surt at miste alle data på sit webhotel, så det er vigtigt at have en backup løsning koblet på hosting.

Hele indholdet på webhotellet kan hentes via den FTP adgang du har fået i en af dine første emails fra hostingfirmaet i forbindelse med oprettelsen.

Kan jeg få min egen e-mail med mit domænenavn?

Ja. Det er inkluderet i alle hostingpakkerne.

Du får et stort antal af e-mails, når du kobler et domænenavn på webhotellet. Det betyder at du kan få denne e-mail: mitnavn@mitdomæne.dk.

Du kan også sætte disse emails til at videresende til din egen mail, hvis du hellere vil fortsætte med at læse dine mails i fx. Gmail, men stadig have mulighed for at sende mails fra dit eget domænenavn (som endelse i din mail).

Det er ret enkelt at opsætte, og det kan du finde en guide til, når du har bestilt webhotellet og hosting til din hjemmeside. Hos Unoeuro har du ubegrænset antal email konti tilknyttet et webhotel, og de opsættes med ganske få kliks.

Det giver et godt indtryk og virker professionelt at have en email tilknyttet hjemmesiden med samme url.

Hvad med support på webhotel hosting?

Når du køber billige webhoteller som disse, får du ikke telefonisk support med i købet. Har du et spørgsmål til kundeservice, skal du udfylde en formular, og vente på at du får et svar.

Jeg har kun erfaring med unoeuro og one.com, som begge er rigtig hurtige til at svare. Jeg har aldrig ventet mere end max en dag.

For en god ordens skyld, har jeg tjekket alle hostingudbyderene på trustpilot, som også er inkluderet i matricen øverst. Support er super vigtigt, og det ved hostingselskaberne, så det kan du godt forvente der er styr på. Desuden kan du finde rigtig mange gode svar på problemer med domæner og hosting, ved at google dig lidt frem.

Bør jeg bestille domæne sammen med webhotellet?

Det letteste er at købe det sammen.

Du kan dog også vælge at bestille domænenavnet selv hos DK-hostmaster, som administrerer og håndterer alle danske domænenavne. Uanset om du køber domænet sammen med webhotellet (det letteste), så modtager du en mail fra DK-hostmaster med dine oplysninger.

Når du bestiller domænet hos hostingfirmaet, så registrerer de det for dig hos DK-hostmaster. Alle .dk domæner skal nemlig registreres hos DK-hostmaster.

Så snart du har bestilt dit webhotel og domæne hos en af hostingfirmaerne, så modtager du også en e-mail fra DK-hostmaster, hvor du skal bekræfte domænet via den email der er brugt ved bestillingen. Det er nemt og hurtigt, og sikrer at der er knyttet en email til domænet, som du rent faktisk har adgang til.

Denne lille video fra Unoeuro viser hvordan du bekræfter domænet:

Når domænet er bekræftet hos DK-hostmaster, går der kun nogle timer (max et døgn) inden du får adgang.

Hvis du gerne vil købe fx. 4 domænenavne, men kun have hjemmesiden liggende på én af dem, så kan du registrere dem alle 4 hos DK-hostmaster, og pege det domæne du ønsker at bruge til hostingplanen.

Du kan også viderestille flere domæner til samme webhotel, hvis du fx. ønsker at købe domænenavnet med forskellige stavemåder. Det gør man ofte for at sikre, at hjemmesiden dukker op når folk taster den ind med stavefejl. Når du er logget ind på webhotellets kontrolpanel kan du sætte disse instillinger under “Dns” delen. Du kan altså have ligeså mange domæner som du ønsker til at pege på samme webhotel.

Hosting og domæne til webshop

Du kan fint installere et shopsystem på de billigste løsninger du finder i toppen. Det er dog ikke alle, der kan finde ud af selv at oprette og vedligeholde en shop.

open-shop

Hvis du skal bruge en mere professionel løsning med dansk telefon support, så kan Dandomain være et godt bud. De hoster både store og små webshops, og jeg har selv arbejdet med systemet, som er ganske fint og let at bruge.

Det er en dansk virksomhed, hvor du får et færdigt shopsystem, og hvor du hurtigt og let kan få hjælp til alt det tekniske. Det er en nem og hurtig måde at komme i gang.

Konklusion

Hvad enten du bare skal bruge det billigste webhotel til en hurtig hjemmeside, eller det som er lettest at bruge, ender det for os med Unoeuro som vinder.

På en lang række parametre er alle udbyderne nærmest ens, men når det kommer til oppetid, stabilitet og support foretrækker vi Unoeuro. Serverne loader altid hurtigt og fint, og hjemmesiden her kører som sagt på den billigste løsning hos Unoeuro.


>> Gå til bestilling hos Unoeuro
NB: Brug rabatkoden “3GRATIS” sammen med linket og få 3 mdr. ekstra hosting oveni prisen.

NB: På siden er der affiliate links. Det vil sige, at vi nogle gange tjener en kommission, når du klikker videre til andre sider og på disse sider registrerer eller køber noget, hvilket er med til at dække udgifterne til siden og skribenter.