Fibernet Dækningskort | kan jeg få Fibernet?

Se dækningskort under priserne!
FIBERNET priser (opd. 17. november 2017)

BREDBÅND priser (opd. 17. november 2017)

*6 mdr pris inkl. oprettelse og evt. rabat måneder

September 2017 - Vi anbefaler:
Vi anbefaler Hiper og Kviknet, da de er klart de bedste på prisen og har bedst dækning. Begge benytter TDC’s kabler.

Dækningskort | Hvor er der fibernet?

Kan jeg få Fibernet? Vi har lavet nogle Danmarkskort over fibernet, så du kan se om du kan få Fibernet. De viser fibernetudbydernes dækninger i de forskellige regioner og kommuner.

Regler er som følger, at hvis der er etableret fibernet i et område, og du har max 30 meter til fiberstrukturen, så er udbyderen forpligtet til at tilslutte din adresse til netværket.

Er der lavet forarbejde til indlægning af fiber vil der være nedgravet selve fiberrøret, som oftest er et orange plastikrør, som stikker 10-20 cm. op ad jorden.

Det første kort vi har lavet er for Hiper, som benytter TDC’s fibernet.

TDC’s dækningkort (Tidl. Dong fiber – nu YouSee / Hiper)

TDC har opkøbt Dong Fibernet. Hiper udbyder fiber på TDC/YouSee’s fibernet.
De tilbyder: 1.000/1.000 Mbit for 299 kr/måned.

Er din adresse på?: Tjek din adresse hos Hiper.

hiper-tdc-daekningskort-fiber

Nederst på siden her kan du se en komplet liste over byerne, hvor man kan få Hiper fiberbredbånd.

Det er ikke alle adresser i byerne der nødvendigvis kan få fiber.

Waoo dækningskort

Waoo: Tjek din adresse hos Waoo

Vi kontaktede Waoo for en liste med byer, men det var de ikke interessede i at dele, så dette kort er desværre det mest præcise vi kom frem til:

fibernet-danmarkskortWaoo dækker en stor del af Danmark, og allerede ved udgangen af 2012 havde de 250.000 kunder. Det er primært Nordjylland (Bredbånd Nord), Midtjylland, Østjylland, Sønderjylland, Fyn, Sydfyn, Vestsjælland, Sydsjælland og Langeland / Falster.

Stofa fibernet dækningskort

Vi har desværre ikke kunnet få data fra Stofa omkring hvilke byer de er tilbyder fibernet, så der er ikke andet for end at indtaste din adresse på deres hjemmeside, og se om der er fiber i dit område.

Hvor hurtig er fibernet? (hvem er bedst i test?)

Det hurtigste fibernet i Danmark er via TDC’s net, som du kan købe hos Hiper til 299 kr/måned. Det er dog relativt få husstande som kan få den hurtige internethastighed hos Hiper, så i mange tilfælde kan man kun bestille fibernet fra Waoo.

Der findes ikke mange uvildige tests af de danske fibernetudbydere, men et sted at få nogle gode data på hvor tilfredse kunderne er kan være Trustpilot. Der er nemlig så mange anmeldelser af fibernetudbyderne, at det efterhånden giver et godt billede, og ved at læse en række anmeldelser, kan man se hvilke problematikker og fordele der dukker op igen og igen.

Hver dag rater kunderne deres oplevelse af de forskellige udbydere, og her kan du se en sammenligning:

 • #2 Hiper – 6,7/10 stjerner (871 anmelselser)
 • #3 Waoo – 5/10 stjerner (1.983 anmeldelser)
 • #4 Stofa – 5/10 stjerner (6.255 anmeldelser)

Har du langsomt eller ustabilt fibernet eller har du bare problemer med fibernettet, så er det højst sandsynlig ikke fiber du har, men almindelig kobber-baseret bredbånd, og så bør du tjekke priserne i toppen, og få opgraderet til en af de nyerere forbindelser med god fart.

Hvad koster det at få gravet fibernet ned og lagt Fibernet ind?

Først og fremmest kan du tjekke alle de udbydere i toppen for at se om der er nogen af dem, som allerede har fiberkabler gravet ned i dit område, for så koster det ikke meget at få det installeret.

De skal faktisk tilslutte dig, hvis du er max 30 meter fra fiberkablerne.

Du kan tjekke din adresse hos alle udbyderne, ved at klikke på deres logo i sammenligningen i toppen af siden.

Hvis der er gravet fiberkabler ned i dit område, så koster det typisk ikke noget at få det ført ind i dit hus, med mindre der er over 30 meter ud til vejen, så vil det typisk koste lidt for dig. Hvis der ikke er fiberkabler på vejen, så må du kontakte udbyderne og høre om der er nogen af dem der er ved at nedgrave i dit område.

Kan du se der er skudt fiber gennet en fiberpibe (røret fiberen løber i) tæt på din adresse, så bør du tage fat i de fire udbydere i toppen af denne side, og forhøre dig om hvem der ejer disse fiberkabler.

TDC fiber (Hiper / YouSee – Kan jeg få Fibernet?

Hvis du vil tjekke om du kan få Hiper internet kan du tjekke om din by er på denne liste, for så kan du højst sandsynlig få Fibernet.

Du kan også tjekke din adresse direkte hos Hiper.

Aabenraa, Aalborg, Aalborg Øst, Aarhus C, Aarhus N, Aarhus V, Albertslund, Allerød, Bagsværd, Ballerup, Birkerød, Brabrand, Brøndby, Brøndby Strand, Brønshøj, Charlottenlund, Dronningmølle, Dyssegård, Egå, Espergærde, Farum, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Frederiksværk, Gadstrup, Gentofte, Gilleleje, Gistrup, Glostrup, Greve, Græsted, Hasselager, Hedehusene, Hedensted, Hellerup, Helsinge, Helsingør, Herlev, Herning, Hillerød, Hinnerup, Hjortshøj, Hjørring, Hobro, Holte, Hornbæk, Horsens, Humlebæk, Hvalsø, Hvidovre, Højbjerg, Hørning, Hørsholm, Jyllinge, Jægerspris, Karlslunde, Kastrup, Kirke Hyllinge, Klampenborg, Kokkedal, Kolding, Kongens Lyngby, Korsør, Kvistgård, Liseleje, Lynge, Malling, Middelfart, Måløv, Mårslet, Nivå, Nordhavn, Nyborg, Nærum, Odense C, Odense S, Odense SV, Odense SØ, Randers SØ, Ringsted, Roskilde, Rungsted Kyst, Ry, Rødovre, Sabro, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Skodsborg, Skovlunde, Skævinge, Skødstrup, Slangerup, Smørum, Solbjerg, Spentrup, Stenløse, Svenstrup J, Søborg, Sønderborg, Taastrup, Tilst, Tisvildeleje, Tranbjerg J, Valby, Vallensbæk, Vallensbæk Strand, Vanløse, Vedbæk, Vejby, Vejle, Vejle Øst, Viborg, Viby J, Viby Sjælland, Virum, Værløse og Ølsted.

Kan du ikke få Fibernet kan du få Bredbånd. Se priserne på Bredbånd her, mens der arbejdes videre på at få fiber i udkantsdanmark.

Kilde: TDC.

Hvis du kan se et orange plastiskkabel stikke 10-20 cm. op af jorden, så er der formodentlig klargjort til at indlægge fiber på din adresse.

grav_selv01

Foto: Bredbånd Nord.

Hvordan fungerer Fiberkablerne?

Vi har fundet denne Youtube video, som fint forklarer hvordan fiberkablerne transporterer data vha. lys. Det kaldes også lyslederkabler af samme grund.

Det første man gør er at nedgrave et rør, som kan bruges til at skyde selve fiberen igennem. Det kaldes også fiberpiben (engelsk: pibe = rør). Disse rør samles typisk i en skal (som vist ovenfor i videoen).

Herefter skyder eller blæser man det ultratynde fiberkabel ind i disse rør.

Facts om fiberkabler
Selve fiberkablerne eller trådene er utrolig holdbare på trods af at de er ultratynde og lavet af glas eller plastik. Faktisk er selve tråden ekstrem tynd: kun ca. 10-15 µm (mikrometer) tyk, som er det samme som 0,001 mm.

Se Bredbånd Nord skyde fiberen ind (1 minut video)

Noget af det smarte ved fiberkablerne er desuden, at et enkelt fiberkabel kan sende flere lyssignaler samtidig af forskellig lysbølgelængder.

Det vil sige at man kan sende fx. 100 forskellige lysbølger igennem det samme 0,001 mm tykke kabel, som hver kan overføre 10 Gbit/sekund data – altså 1.000 Gbit data.

Det hurtigste fibernet i verden er målt af et hold fra DTU til 661 terabit pr. sekund.

Fiber er ikke-ledende, og overfører dermed ikke spænding mellem de tilkoblede enheder.

God fornøjelse med jagten på dit nye hurtige Internet!

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internet, wifi-relaterede emner og gadgets. Jeg er 35 år og (godt) gift på 10. år med en Youtube rejseblogger, så jeg rejser en del. Når jeg ikke nørder, så nyder jeg gerne god mad eller noget tung rock :-)

Lignende artikler

 • Thomas Christensen

  Jeg har hørt at når en udbyder graver fiberkabler ned, så skal de frigive dem til andre udbydere efter to år. Er der nogen der har hørt om det?

  • Josua Poulsen

   Hej Thomas. Det har jeg ikke selv hørt om, men jeg vil gerne lige prøve at undersøge det. Der kunne sagtens være hold i det, da stort set alle internetudbydere benytter TDC’s kabler.

   • Thomas Christensen

    Helt konkret har Fibia tilbudt at grave fiberkabler ned i mit område. Jeg vil bare vide om de kabler kan benyttes af andre udbydere når bindingsperioden på 6md er overstået?. Det vil være lidt fjollet hvis f.eks. YouSee skulle til at grave deres egne kabler ned ved siden af Fibias såfremt jeg vil skifte udbyder.

   • Josua Poulsen

    Hej Thomas. Jeg kunne ikke finde noget på nettet, men jeg snakkede med Yousee. De sagde at det man nogle gange kan få lov til at låne andre selskabers kabler. Dermed er det ikke nødvendigvis sikkert at andre selskaber kan bruge kablerne. Ham jeg snakkede med sad i kundeservice, så måske ikke den mest pålidelige kilde tl alt juraen, men ikke desto mindre var han meget overbevisende. Han sagde også at det kun er nogle få andre selskaber de låner fra og at det samtidig kræver en ‘generator’ i området. Dermed at det ikke altid kan betale sig at låne sig ind i et område.

   • Josua Poulsen

    Jeg undersøger det gerne nærmere, hvis svaret ikke er fyldestgørende.

   • Josua Poulsen

    Hej Thomas.

    Beklager, der er sket en fejl da jeg svarede din besked for et par uger siden. Jeg kan se at jeg har kommenteret i WordPress bare ikke herinde. Så hvis du ikke har set beskeden endnu, så kopierer jeg den lige herunder.

    Jeg kunne ikke finde noget på nettet, men jeg snakkede med Yousee. De sagde at det man nogle gange kan få lov til at låne andre selskabers kabler. Dermed er det ikke nødvendigvis sikkert at andre selskaber kan bruge kablerne. Ham jeg snakkede med sad i kundeservice, så måske ikke den mest pålidelige kilde tl alt juraen, men ikke desto mindre var han meget overbevisende. Han sagde også at det kun er nogle få andre selskaber de låner fra og at det samtidig kræver en ‘generator’ i området. Dermed at det ikke altid kan betale sig at låne sig ind i et område.

    Mvh Josua

 • Michael Nielsen

  Hej Morten, er det ikke muligt at få en opdatering fra TDC omkring tilgængeligheden af fiber?
  Det regneark der er linket til fra TDC wholesale er dateret “20151002” – Der må da været sket noget siden da..

  • Desværre, da vi ringede til dem blev det afvist at dele data for adresser og endda byer, men vi fandt dette excel, som ja – desværre er noget gammelt…

 • Nis

  Hej Morten,
  Vi har fået gravet nye netledninger ned og de har også lagt fiber ned – dog uden at trække det “op” af jorden” (fatter ikke hvorfor)

  Hvor ringer jeg hen for at tvinge/presse TDC (som er vores udbyder) til at tillade at jeg køber mig adgang?
  🙂
  Mange tak
  /Nis

  • Hvis din adresse ikke kommer frem ved indtastning af adressen på udbydernes hjemmesider, så kunne det godt tyde på de ikke er i mål endnu, men prøv at ringe til TDC på 70 70 40 40 bed om teknisk support (åben 8-17:30 hverdage)…

 • Jacob Seniorchef Bentzen

  Hvordan kan jeg tjekke hvor langt jeg bor fra nogle fiberkabler??

  • Morten Storgaard

   Du kan tjekke ved de større veje i dit område, om der stikker nogle 10 cm gule plastrør op ad jorden langs husene, så vil der være gjort klar til fiber. Alternativt kan du forhøre dig hos udbyderne.

 • Mikael Løyche

  Hejsa du skriver at hvis der er lagt fiber ned 30 meter fra din ejendom er udbyder forpligtet til at at grave fiber ind på din ejendom hvor finder jeg denne regl lovgivning.