3 tips til dig, der vil købe en brugt computer på nettet

En bærbar computer kan meget hurtigt blive en dyr omgang. Derfor kan det være en god ide at vælge at købe brugt på nettet. Der findes rigtig mange gode hjemmesider, som sælger gode brugte computere, og i denne artikel ser vi lidt nærmere på hvad du skal være OBS på.

Men inden du farer ud og køber brugt computer på nettet, er der nogle tips, du bør kende til. Læs med her og bliv klogere.

Købeloven dækker brugte varer (købt hos et firma)

Nogle vælger at holde sig fra at købe brugte varer – særligt teknologi – fordi de er bange for at varen skal gå i stykker kort efter købet. Hvad mange ikke ved, er, at købeloven også gælder brugte varer – så længe du ikke køber fra privatpersoner!
Du kan derfor roligt gå på udkig efter en brugt computer, der er tænkt til at være din trofaste følgesvend de næste mange år.

Refurb.dk kan anbefales

Her på redaktionen køber vi vores computere og mobiler hos Refurb.dk.

Vi anbefaler Refurb.dk, som sælger genbrugte computere med ekstra udvidet garanti og returret. De er altid lette at snakke med, og de opkøber store partier af computere fra store virksomheder, og derfor er man sikker på at få en model, som kan holde i mange år, da det er professionel kvalitet.

>> Du kan se udvalget hos Refurb her.

 

Få et billede af kvitteringen

Selvom den brugte vare sælges videre fra én ejer til en anden dækker garantien. Hvis du køber af en privat, dækker garantien dog blot to år fra det tidspunkt, hvor den forhenværende ejer købte computeren.

Hvis du køber af en privat person, er det derfor en rigtig god ide, at få et billede af kvitteringen, så du kan bevise garantien, såfremt den skulle vise sig at blive relevant at benytte.

Vælger du derimod at købe af en virksomhed, eksempelvis hos refurb.dk, får du den fulde garanti på computeren. Det er en stor fordel, da du derved sikrer dig, at produktet, du modtager, er i god stand.

Hvad skal computeren bruges til?

Inden du køber en brugt computer på nettet, er det en god ide at gøre op med dig selv, hvad computeren skal bruges til. Det skyldes, at de fleste computere bliver lidt langsommere med tiden.

Hvis du vil bruge den til at spille spil, som kræver en hurtig computer, er det værd at overveje fordele og ulemper en ekstra gang – eller i det mindste undersøge, hvor hurtig computeren, du har i sigte, er.

Det er nemlig vigtigt, at den overhovedet kan trække spillet, da din investering ellers må siges at være fejlslagen – noget, der ville være særdeles ærgerligt.

På mange hjemmesider, der sælger brugte computere, står der mange informationer om produkterne. Læs disse nøje, så du ved, hvad du får. Ved du ikke selv, hvad disse informationer betyder, er det en rigtig god ide at rådføre dig med deres kundeservice. Det vil helt sikkert øge dine chancer for i sidste ende at stå med et produkt, du kan være glad for.

Der findes heldigvis mange gode brugte computere derude, som kun venter på at blive købt. For langt størstedelen af virksomheder sender deres gamle PC’ere tilbage til virksomheder, der sælger det videre til privatpersoner.

Ved køb af en af disse er du sikret fuld garanti, og du gør ovenikøbet en god gerning for miljøet.

Ved at købe brugt lider miljøet derved ikke overlast – hverken ved at skulle nedbryde den eksisterende computer eller ved at skulle producere en ny. Der er altså flere forskellige årsager til, at det sagtens kan betale sig at investere i en brugt computer.

Valg af tilbehør

Bruger du computeren på kontoret eller hjemme ved skrivebordet, kan set være rart at have ekstern mus og tastatur. Der sker rigtig meget indenfor dette felt, og de hvide tastataturer fra fx. Apple er meget populære, da de er næsten helt flade.

Har du en PC vil du nok hellere have et tastatur og en mus, som ikke er lavet til Apple, og så henviser vi til denne test hos tweak, hvor du finder en fin gennemgang af de forskellige modeller til PC.

Hvad gør man med det gamle udstyr?

Du kan fx. aflevere dit gamle udstyr hos http://www.elretur.dk/. Så sørger de for at udstyrer bortskaffes forsvarligt ift. miljøet. Har du større partier kan du også kontakte Refurb.dk.

 

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internetteknologier, mobiler og gadgets. Jeg er 37 år, tech-nørd og (godt) gift på 12. år. Jeg har studeret Informationsvidenskab på Århus Universitet, og har arbejdet med online og digitale teknologier siden 2004.

Lignende artikler