ExpressVPN Anmeldelse & Test: Kolde Tal + Facts

Vi elsker at afprøve software, og denne gang er tiden kommet til at teste ExpressVPN.

Vi købte en måneds abonnement og har testet det godt og grundigt.
Både på computeren og på mobil apps!

Lad os starte med hastighed og forsinkelse før websites starter med at loade (ping).

Vil du hellere se video? Så klik her:

Hvor hurtig er ExpressVPN?

Vi har ladet ExpressVPNs program selv bestemme hvor i landet den ville koble til. De har tilsyneladende kun en server lokation in Danmark, så der får vi ikke en adresse men ved at tjekke IPen kunne jeg se at adressen ligger midt i København. Men det er også min erfaring at det ikke påvirker hastigheden ret meget hvor i Danmark du kobles på.

For USA valgte den selv New York. Man kan også selv gå ind og vælge New Jersey eller Washington.

Her kan du se de hastigheder jeg har fået:

Download Upload Ping
Danmark, København 63 Mbit 60 Mbit 179 ms
USA, New York 75 Mbit 16 Mbit 743 ms

Sådan har vi testet hastigheden:

  • Kablet fibernetforbindelse direkte på routeren med 100/100 Mbit forbindelse.
  • Vi foretog flere tests for at sikre et entydigt resultat.

Tilkobling foregik meget hurtigt igen. Det tog kun et par sekunder at logge på og det var uanset om jeg valgte dansk eller amerikansk IP.

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 8/10 for dette. Det kunne være bedre, men det vigtige er download, som er afgørende hvis du vil streame Netflix eller andet indhold, som helt klart vil være det de fleste vil bruge en VPN til, når der skal surfes udenfor Danmark.

De danske hastigheder er også meget hæderlige. Ping var aldeles fin i Danmark, og det er 100% forventeligt at der kommer ping på omkring 500-1000 millisekunder, når trafikken skal sendes over Atlanterhavets kabler.

 

Hvor god er ExpressVPN til streaming?

Lad os starte med det vigtigste spørgsmål her:

Kan ExpressVPN bruges sammen med Netflix, HBO og de andre streamingudbydere?
ExpressVPN kan fint bruges til at se Netflix, HBO osv. via udenlandsk IP. Når der vælges USA som lokation er der adgang til alt det amerikanske indhold.

Det virker måske som et banalt spørgsmål, da det for mange er en af de mest basale must-have funktioner ved en VPN. Men der er mange VPN-udbydere som ikke kan bruges sammen med de store streamingudbydere. Det gælder fx. Windscribe, Tunnelbear og flere ander af de store VPN tjenester!

Vi har testet hastigheden på streaming af Netflix, og det fungerer ganske fint:

Netflix skriver i deres betingelser at de ikke vil have man tilgår indholdet via VPN, men der er ikke noget ulovligt i at gøre det. Selv store virksomheder er dog ikke hævet over loven 😉

Vores vurdering ift. streaming
Vi giver dem 10/10 her. Der er masser af knald på download hastigheden selvom du surfer via en amerikansk server hos ExpressPVN. Så streaming kører fantastisk!.

Hvordan god er prisen på ExpressVPN?

Priserne på VPN tjenesterne er meget præget af hård konkurrence, og derfor betyder det meget lidt hvilken udbyder du vælger. Du kan spare ca. 5-10 kr om månden ved at vælge en af de billigste frem for en af de dyre, så det bliver knap nok til en burger med en cola til på et år!

Priserne på ExpressVPN minder meget om de øvrige seriøse udbydere.

  • $12,95 ved køb af én måned ad gangen
  • $ 6,67 ved køb af 12 måneder ad gangen
  • $ 9,99 ved køb af 6 måneder

Det er ganske fint, dog er det ikke i den biligste ende.

De får også lidt ekstra point for ikke at pushe brugerne over på en 3-års plan, som mange af deres konkurrenter gør. Det gælder fx. NordVPN, som også har været meget populær (indtil de blev hacket i 2018, og der forsvandt en del bruger data!). Jeg synes ikke man som forbruger skal presses til at købe noget som helst i mere end 12 måneder, da online services og priser på nettet hurtigt ændrer sig.

Vores vurdering af prisen
Vi giver dem 8/10 her. Prisen er fin, dog er de ikke blandt de billigste udbydere.

Hvordan er sikkerheden hos ExpressVPN?

Flere af de store VPN udbydere er blevet hacket igennem årene. For nogle år siden var det som nævnt NordVPN der blev hacket. Derudover har der været eksempler på VPN udbydere, som har udleveret private data. Det gjorde PureVPN fx. til da FBI kom og bankede på døren (kilde). Det kan undre os som forbrugere, når de højt og helligt lover os ikke at logge noget som helst!

Det er dog ikke tilfældet hos ExpressVPN. Der er ikke (så vidt vi kunne finde) nogle historier om at de gemmer private data.

De skriver også tydeligt på deres website at de IKKE gemmer nogen form for log på deres brugere.

Den anden ting der er interessant, når vi taler sikkerhed på VPN-tjenester, er hvordan dataen der sendes er krypteret. Den er krypteret ligeså godt som militærets data. Og det er godt. Vi snakker 256-bot kryptering, som er praktisk talt umulig at låse op.

Derudover fornyer ExpressVPN krypteringsnøgle hver gang du logger på, og hver time. Så selv om det skulle blive tilgået, så vil det være komplet umuligt at tilgå mere end én times browserhistorik.

Men bare rolig, det sker ikke.

Vores vurdering af sikkerheden
Vi giver dem 10/10 her. Der er masser af knald på download hastigheden selvom du surfer via en amerikansk server hos ExpressPVN. Så streaming kører fantastisk!.

Hvor brugervenlig er deres system?

Det er endnu et af de punkter hvor ExpressVPN virkelige excellerer. Deres interface er simpelthen så elegant og enkelt skruet sammen at du ikke kan trykke på noget forkert.

Her er et screenshot af hvad du ser når du logger ind:

Når du klikker på “Connect” knappen skifter den fra rød til grøn (på 2-3 sekunder), og så er du klar til at surfe.

Ønsker du at skifte lokation (IP), så klikker du blot på flaget, og så kommer der en stribe af lande du kan vælge imellem. Sværere er det ikke.

Så snart du trykker køb loades en side med et link til at hente deres program. Her får du også en kode, som du indtaster hver gang du skal bruge deres system sammen med en ny enhed (computer, mobil, tablet, router osv.). Det betyder, at du helt uden at skulle indtaste dit login + kode kan logge direkte ind. Du kan naturligvis også bare bruge dit brugernavn + adgangskode.

Vores vurdering af brugervenligheden
Vi giver dem 10/10 her. Vi ELSKER interfacet hos ExpressVPN! Det kunne være lavet af Apple (dengang for 10 år siden, hvor de stadig var worldclass!)

Hvor god er deres mobil apps?

Før vi tager et kik på appens interface lad os se på hvad andre siger. iPhone appen har 4,6 ud af 5 stjerner på Apples app store med omkring 1.100 anmeldelser. Det er rigtig godt! Fremragende faktisk, når man tænker på at folk der er sure typisk er mere klar til at anmelde end glade kunder.

Jeg har lavet en video til denne test / anmeldelse, som du kan se i toppen af artiklen. Der gennemgår jeg mobilappen, og viser hvordan den ser ud og hvordan den er at bruge.

Du kan se min gennemgang af mobilappen her:

Videoen starter ved 8:33 hvor jeg viser mobilappen til iPhone:

Det fører os videre til vores vurdering af deres mobil apps:

Vores vurdering af deres mobil apps
Vi giver dem 10/10 her. Igen, Vi ELSKER interfacet hos ExpressVPN! Det er fedt lavet på den måde, at du ser præcis det samme grafik uanset om du bruger ExpressVPN på din computer, iPad, iphone, Android eller hvad du ellers måtte bruge til at browse.

Det er en fed ide, og det giver 10 stjerner herfra.

Hvor god er deres support?

Jeg har ikke haft brug for deres support. Det hele giver ret meget sig selv, da man kun kan gøre én ting ad gangen i deres app og deres desktop program.

Deres chat support kører 24/7 worldwide, så det er rigtig godt. Flere af de mindre VPN udbydere har kun et ticketsystem, hvor du kan indsende et spørgsmål, og så vente nogle timer (eller dage), og håbe på at personen i den anden ende fangede hvad du spurgte om i første huk.

Sådan er det heldigvis ikke hos ExpressVPN. De har god bemanding på, og du venter sjældent ret længe. Du kan få chat uanset om du er kunde eller ej, så hop ind og snak lidt med dem hvis du har nogle spørgsmål til produktet.

Der er dog ikke dansk support, og du skal nok regne med at tale med en person fra Filipinerne. Men det er teknisk dygtige folk, som hurtigt får dig videre.

Vores vurdering af supporten
Vi giver dem 9/10 her. For at aktivere den sidste stjerne må vi have dansk support. Det finder du dog ikke hos nogen af VPN udbyderne vi tester, da vi fokuserer på de store spillere, som har servere alle vegne og top hastighed. Men jeg tror heller ikke der er mange danskere som køber VPN, hvis de ikke kan snakke en smule engelsk.

Hvor mange enheder kan jeg koble på (samtidig)?

En anden ting som adskiller VPN-udbyderne lidt er antallet af enheder du kan koble på via deres servere.

Hos ExpressVPN kan du have 5 enheder på. Og du bestemmer selv om det er:

  • 5 laptops
  • 3 mobiler + 2 laptops
  • 1 mobil + 2 tablets + 2 computere
  • osv.

På den måde kan du få det meste af husstanden på. Er I en stor familie kan det dog anbefales at vælge SurfShark VPN, hvor der ikke er nogen begrænsning på hvor mange mobiler, tablets og computere du kan beskytte via et enkelt abonnement.

Det er dog lidt usædvanligt, og mon ikke SurfShark skruer ned for gavmildheden, når de har gaflet sig en god portion markedsandele. De er nemlig en af de nyere spillere på markedet, og der er benhård konkurrence.

Vores vurdering af antal enheder
Vi giver dem 8/10 her. For at aktivere den sidste stjerne må vi have dansk support. Det finder du dog ikke hos nogen af VPN udbyderne vi tester, da vi fokuserer på de store spillere, som har servere alle vegne og top hastighed. Men jeg tror heller ikke der er mange danskere som køber VPN, hvis de ikke kan snakke en smule engelsk.

Er der andre services med i abonnementet?

Du får ikke en masse andet med i abonnementet. En del VPN udbydere har for vane at bundle en stak antivirus, PC-renseprogrammer osv. som typisk ikke gør den store forskel. Jeg kan egentlig godt lide at man ikke skal hente en masse skrammel, men blot får hvad man forventer.

Vores konklusion

Vi elsker ExpressVPN. De har et af de bedste interfaces i branchen, og det er super sejt at de har præcis samme brugergrænseflade til både mobiler, tablets og computere.

Det gør det nemt og intuitivt at bruge deres system.

Derudover har de servere i 94 lande, som også er rigtig flot. Der er 160 placeringer, og særligt i USA er der mange lokationer, som de fleste nok vil sætte pris på.

Jeg har ikke oplevet nedbrud eller crash af hverken appen eller computerprogrammet, og det er flot. Jeg har ofte oplevet at eksempelvis Windscribe (brugte jeg et år) og Cyberghost (en anden stor udbyder) crasher.

Vi har placeret ExpressVPN helt i toppen af vores sammenligning.

>> Se vores test af 7 VPN services.
Vi tester hastighed, pris, streaming, etc.

 

Kilder:

https://www.expressvpn.com/dk/tos

https://www.techspot.com/news/82259-keeping-private-5-vpns-have-verified-keep-no.html