Windscribe Anmeldelse & Test (Fordele og Ulemper)

Jeg har brugt Windscribe i et års tid snart, og er den seneste måned igang med at teste 6 andre VPN udbydere.

Læs med her og se hvordan Windscribe klarer sig mod konkurrenterne!
Vi tester dem på computeren og deres mobil apps.

Lad os starte med at se på hastigheden du får i Danmark og USA

Vil du hellere se video? Så klik nedenfor

Her er vores video anmeldelse af Windscribe:

Lad os starte med at se på hastigheden!

Hvor hurtig er Windscribe?

Hastigheden er en af de vigtigste parametre når vi sammenligner VPN udbydere. Der er stor forskel på hvad du får med de forskellige servers lokationer og kvaliteten variere også meget fra udbyder til udbyder på de samme lokationer.

Vi har testet med dansk og amerikansk IP, da det er disse to lokationer langt de fleste vil bruge med en VPN. Typisk vil folk bruge en dansk IP, når de blot vil tilføje sikkerhed og kryptering til deres internetaktivitet. Når man derimod vil bruge sin VPN til at streame eller se udenlandsk indhold vil man typisk vælge USA, da de har mest indhold på eksempelvis Netflix, HBO osv.

Vi skal se nærmere på hvor god Windscribe er til streaming, men lad først se hvilke hastigheder vi har opnået i vores test:

Her er de hastigheder jeg har opnået i gennemsnit med Windscribe:

Download Upload Ping
Danmark, København 91 Mbit 86 Mbit 206 ms
USA 34 Mbit 36 Mbit 411 ms

Sådan har vi testet hastigheden:

  • Kablet fibernetforbindelse direkte på routeren med 100/100 Mbit forbindelse.
  • Vi foretog flere tests for at sikre et entydigt resultat.

Tilkobling foregik meget hurtigt.

Det tog 2-5 sekunder at logge på og det var uanset om jeg valgte dansk eller amerikansk IP. Det var ikke altid muligt at vælge alle de amerikanske server lokationer, som var at finde inde i programmet. Men der er masser af lokationer at vælge imellem i USA, så det betyder ikke så meget.

Hvis du meget specifikt har brug for at tilkoble i en bestemt by eller en bestemt stat i USA, så er det dog vigtigt at du tjekker at denne by er med på listen. Det variere MEGET hvilke byer og stater du kan koble til fra iblandt de forskellige VPN udbydere.

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 8/10 for dette. I Danmark havde vi fantastiske hastigheder helt oppe omkring 90 Mbit, som er meget flot. Det var også hæderligt i USA, hvor vi dog kunne ønske os mere af downloadhastigheden. Det er den som er afgørende ift. streaming kvalitet osv.

Ping var OK fin i Danmark. De ligger lidt i den lave ende, men en ping omkring de 200 ms er stadig helt OK med VPN. Det er 100% forventeligt at der kommer ping på omkring 500-1000 millisekunder, når trafikken skal sendes over Atlanderhavets kabler.

Skal du blot bruge en sikker forbindelse i Danmark er Windscribe et godt valg, da de er super hurtige.

Hvor god er Windscribe til streaming?

IKKE godt.

Vi kan ikke bruge Netflix med Windscribe, da Netflix blokerer for indholdet så snart de ser at vi kommer på med en Windsribe server.

Så her er der ikke så meget at rafle om, det bliver absolut bundkarakter.

Ønsker du at streame med din VPN skal du i stedet bruge eksempelvis ExpressVPN, som har RIGTIG gode download tal for USA, og er rigtig gode til at sørge for at Netflix ikke blokerer for deres servere. De er altid et skridt foran der og nok det sikreste valg hvis du er klar til popcorn og binge-watching!

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 1/10 for dette.

Det burde nok være nul stjerner, men vi giver dem 1/10, da vi ikke har testet andet end Netflix og HBO. Det kan være der gemmer sig en kanal derude som kan streames med Windscribe.

Hvordan god er prisen på Windscribe?

Her er Windscribe rigtig god. Det var også grunden til at jeg valgte Windscribe i hele 2019. Jeg bruger mest VPN til at tilgå amerikansk indhold, så jeg kan være med på beatet med hvad der rører sig indenfor internetteknologi osv. og det har været rigtig fint og stabilt at anvende Windscribe.

Du får Windscribe til kun:

  • 4,08 USD per måned
  • 9 USD per måned (ved køb af 12 måneder)

Jeg er også rigtig glad for at de ikke har en 3-årig plan de prøver at pushe. Der er mange af de andre udbydere (fx. NordVPN), som forsøger at få folk over på en 3-årig plan, og det giver slet ikke mening i min optik. Det er alt for lang tid at binde sig til noget som helst online.

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 10/10 for dette.

Windscribe er faktisk den billigste VPN service vi har med i vores test. Vi kommer vidt omkring, og typisk ligger prisen omkring de 6-7 USD per måned, når man binder sig for et år.

Hvordan er sikkerheden hos Windscribe?

Der gemmes ikke nogen log hos Windscribe. Dvs. du kan trygt færdes rundt på nettet uden fare for at efterlade dig digitale fodspor overalt.

Ved opsætningen kommer denne besked frem, som også bekræfter dette:

Det er lige som det skal være.

En af de vigtige ting at se på ift. sikkerheden er nedetid og udfald.

Jeg har ikke oplevet problemer her med Windscribe. Mange VPN løsninger bliver pressede hvis man skifter servere hele tiden, og jeg har ofte skiftet MEGET rundt blandt stater og byer i USA, for at tjekke nogle google rankings på mine amerikanske sites.

Det har kørt helt perfekt. Helt uden nedbrud.

En anden ting er naturligvis kryptering og mulighed for at anvende dem på alle sine enheder. Også her er det rigtig fint. Der findes glimrende apps til både Android og iPhone (som vi skal se nærmere på om et øjeblik), og der er også samme stærke kryptering (256-bit) som hos de øvrige udbydere, så der er ikke noget at komme efter der.

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 10/10 for dette.

Hvor brugervenlig er deres system?

Generelt er det rigtig godt.

Deres desktop version er meget let og intuitiv. Jeg har en gennemgang i videoen i toppen af artiklen, hvor du kan se præcis hvordan det ser ud. Der er dog også ting jeg var mindre begejstret for.

Når vi taler om en lavpris VPN til private, så skal der ikke være nogle hickups som fx. denne skærm, som er en del af de valg du skal foretage når du opsætter mobilappen på iPhones:

Det er noget de fleste vil skulle google, og det er ikke noget der er blevet spurgt om hos de øvrige vi er igang med at teste. Derudover kunne vi ønske os at deres mobilapps (som vi skal se på om et øjeblik) var designet på samme måde som deres desktop versioner. Her finder vi et andet design, og det virker skørt at have to forskellige designs.

Men alt i alt er det MEGET let at bruge systemet når det er opsat.

Det gælder både på mobil og desktop, så vi er ikke alt for hårde ved dem her.

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 7/10 for dette.

Det er meget let at bruge systemet, men der er tekniske popups som virker overflødige. Der er også lidt forskelle på de to interfaces (mobil vs. desktop), som gør vi de lnder på en god middelkarakter i vores test.

Hvor god er deres mobil apps?

Her er et screenshot af deres interface på mobilen:

Du kan se min gennemgang af mobilappen her:

Jeg har filmet min iPhone skærm hvor jeg bruger deres iPhone app. Det er en ganske glimrende app, som er meget let at bruge.

Video starter ved 7:49, hvor jeg kommer til mobilappen. Jeg viser hvordan den fungerer og hvordan man skifter imellem de forskellige landes IP adresser. Det er meget hurtigt og let, så følg godt med:

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 8/10 for dette.

Det hele fungerer godt og intuitivt. Dog havde vi en enkelt underlig popup. Det er let at bruge, men for at komme længere op skal de to interfaces ligne hinanden mere i designvalget (computer vs. mobil).

Hvor god er deres support?

Der er IKKE chat support.

Det er formodentlig også den store grund til at prisen er så lav. Alle de større VPN udbydere i vores test har live chat 24/7 (undtagen TunnelBear), og det er også netop disse der er et par dollars dyrere.

Jeg har som sagt brugt Windscribe i ca. et år, og jeg har aldrig haft brug for at tale med dem eller få hjælp. Det har kørt snorelige, så hvis du bare skal bruge en billig og simpel VPN løsning (uden streaming vel at mærke!), så kan du fint nøjes med deres ticket-baserede support system.

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 5/10 for dette.

Der er ikke dansk support. Det finder vi dog ikke hos nogen af udbyderne vi har testet. Men vi skal have chat support på før vi kommer over de 5 stjerner, for det er ved at være standard hos VPN udbyderne, at man kan få lynhurtig hjælp med det samme.

Hvor mange enheder kan jeg koble på (samtidig)?

Her kommer en af de flotte sider af Windscribe.

Du kan nemlig tilkoble ligeså mange enheder som du ønsker på dit Windscribe abonnement. Det betyder, at du ikke løber tør for enheder i husstanden. Det kan hurtigt tælle op når du husker at medregne alle husstandens iPads, mobiler, laptops, smartTVs osv.

Det er fint at kunne tilkoble det hele med hver sin app, og du kan naturligvis også sætte det helt op på din router, så alt hvad der kører via den krypteres og sløres. I kombination med en app på mobiler (til browsing på skoler, cafeer, restauranter osv.), så har du et super-stærkt setup!

Vores vurdering af hastigheden
Vi giver dem 10/10 for dette.

Ingen grund til at holde sig tilbage, der er ubegrænset antal enheder med Windscribe!

Vores konklusion

Windscribe er et rigtig godt bud på en VPN, hvis du ikke behøver at bruge den til at låse op for streaming på eksempelvis Netflix. Det går stærkt, og der er masser af plads med ubegrænsede enheder.

Prisen er særlig god og de få forskelle i brugerinterfaces mellem computere og mobile enheder tænker du formodentlig kun over første gang du skal sætte det hele op.

>> Se vores test af 7 VPN services. Vi tester hastighed, pris, streaming, etc.