Fibernet og alm. internetforbindelser i Ebeltoft

Fibernet og hurtigt bredbånd er hastigt på vej til Ebeltoft området, her kan du se de forskellige muligheder der er på en opdateret liste. Nogle husstande har mulighed for fibernet, mens andre stadig må nøjes med bredbåndsforbindelse.

Fibernet og bredbånd i Ebeltoft

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder udbydere af bredbånd og fibernet
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

(Links åbner i nyt vindue) Ebeltoft det kan kun cirka 50 km fra Århus, og dermed er det i høj grad de samme forbindelser man kan få som internet i Århus. Det betyder dog ikke at hastighederne er det samme, fordi der ikke er nedgravet fibernet, og dermed er der ofte hurtigere forbindelser inde mod Århus by, i modsætning til Mols og fx. Ebeltoft.

Hastighederne kan variere noget i Syddjurs kommune

ebeltoft-forbindelseSom de fleste andre steder i Danmark, er der nogen forskel på hvor hurtigt internet man kan få ude på landet og inde i byen. Det er helt naturligt, fordi det koster rigtig mange penge at krav de nye fibernetkabler ned. Det er en helt ny teknologi, som baserer sig på lysleder, og dermed kræver det nogle nye kabler der skal graves ned i jorden. Tidligere var internettet udbredt via kobberkabler, som TDC har lagt ned i jorden for mange år siden over hele Danmark. Men i dag vil de fleste hellere have lysleder teknologi, Fordi det betyder, at hele husstanden kan være på internettet samtidig, uden at det betyder at forbindelsen bliver mærkbart langsomt. Byerne Auning, Thorsager og Uggelbølle har allerede fået fibernet, ifølge lokalavisen.

Den moderne husstand har brug for hurtigt internet

Dermed er det fibernet som er fremtiden I Ebeltoft og de omkringliggende byer, særligt for de yngste som oftest spiller computerspil online. Der er det nemlig helt afgørende, at man har en hurtig ping tid og mange Mbit, da man ellers ikke ville kunne følge med de andre modspillere. Det er dog ikke kun sjov og leger som kræver hurtigt internet, det kræver det også hvis man skal følge med i de nyeste tv-serier. Ellers vil man ofte opleve, at det man kigger på bliver nogen pixeleret.

Vigtigt for erhvervslivet på Djursland og i Ebeltoft

Erhvervslivet omkring Ebeltoft har også brug for en fornuftig internethastighed, for det ses igen og igen at byer hvor der ikke er et godt internet, ikke kan tiltrække arbejdskraft og gode firmaer til området. Derfor er det helt afgørende for byer på Syddjurs, at der tænkes langsigtet ift. disse ting, ligesom det er sket i hovedstadsområdet. Ellers vil vi i højere grad end det i dag er tilfældet, se at folk søger ind mod Århus og de større byer, simpelthen fordi at det ikke er muligt for dem at finde arbejde.