9 iPhone tricks der frigiver plads: Få 5-10 GB ledig plads!

Det er let at løbe tør for plads på sin iPhone, når man får den fyldt op med musik, podcasts og video. Jeg har selv en lille dreng på to halvt år, og elsker at filme ham med video, og så bliver den ledige plads hurtig tom.

Her er vores bedste tips til at frigive plads på din iPhone!

9 tips til at få mere plads på din iPhone

Vi har rangeret disse tips, så de mest effektive tips er i toppen, og de nederste ikke giver den helt store pladsbesparelse.

Lad os komme igang!

1) Slet nogle videoer

Som regel er det videoer og fotos der fylder mest på din iPhone. De nyere modeller filmer ofte helt op i 4K opløsning, og det fylder rigtig meget.

5 minutter 4K video fylder 1,75 GB data! Så hvis du (som jeg) har 128 GB data tilgængelig på hele mobilen, så kan du kun skyde 6 timers video.

Det lyder sikkert af meget, og det er det også, men hvis du ikke sletter noget en gang imellem løber hurtigt op! Og husk at du sikkert også har andet end video liggende på din mobil 😉

Her kan du se hvor meget dine fotos og videofiler fylder:

Indstillinger > Generelt > iPhone lagringsplads.

Se hvad der optager flest GB på din iPhone

2) Slet dine Podcasts

Næst efter video og billeder, er det typisk poscasts, der fylder mest på folks iPhones.

Vi har det med at downloade et hav af episoder, og de optager blot plads og ram. Podcasts er blevet meget populære over de seneste par år, og dig rigtig meget godt at hente! Men husk at de fylder utrolig meget, for det gemmes som lydfiler.

3) Slet musik du ikke hører

Mange af os har rigtig meget musik liggende på vores iPhone, som vi ikke høre længere. Det kan både gemme sig i iTunes, og andre apps som eksempelvis Spotify.

Mange tror at Spotify ikke fylder ret meget (fordi alle musikken jo ligger i skyen), men det er ofte en af de apps, der virkelig tager meget plads på din mobil.

Du har sikkert at jeg til klikket på funktionen, der giver dig mulighed for at høre Spotify numre offline. Det kan du både have gjort med vilje, eller ved et tilfælde. Knappen sidder nemlig lige ved siden af album coveret.

Det er denne knap der er synderen.

Spotify fylder meget på din mobil

Du slår det fra på playlister eksempelvis, ved gå gå ind på playlisten og fidne knappen “Downloaded” lige udner den grønne “Shuffle Play” knap (se ovenfor), og slå den fra.

4) Fjern den ældste SMS historik

Som udgangspunkt gemmer din iPhone alle dine SMS’er, og det fylder meget! Husk at du ikke kun modtager tekst sms’er. Der kan også gemme sig en masse billeder, video og andet som fylder meget.

Du fikser dette ved at gå til:

Indstillinger > Beskeder > Beskedhistorik (scroll langt ned!) > behold beskeder.

Her kan du vælge om du ønsker at gemme dine beskeder i 30 dage, et år eller uendeligt. Som du nok kan regne ud fylder et uendeligt antal beskeder en hel del 🙂

Jeg har personligt sat min indstilling til ét år, da jeg meget sjældent skal bruge SMS’er der er super gamle til noget.

5) Tøm din browser cache (jævnligt!)

Et andet sted der kan gemme sig rigtig meget data på din mobiltelefon, er din browsers cache data. Det gælder uanset om du bruger det indbyggede safari, eller om du har skiftet til Chrome.

Begge browsere bruger rigtig meget data, og hvis du aldrig har tømt deres cache, kan der ligge mange GB data her!

Sådan tømmer du cachen på dine iPhone browsere:

 1. Safari:
  Gå til Indstillinger > Safari > Ryd historik og webstedsdata
 2. Chrome:
  Åbn Chrome browseren og klik på de tre små prikker i nederst højre hjørne (kan være i toppen for større skærme og iPads). Her skal du vælge “Historik” og trykke på “Ryd browserdata”. Det står med rød skrift nederst på skærmen.

6) Fjern fotos (helt) som allerede er slettet

Din iPhone har en ret underlig funktion, som betyder, at når du har slettet et foto, ligger det stadig på din mobil. Det samme gælder for videoer.

For at slette disse helt skal du gå ind i din fotos app, og gå ind under “Slettet for nylig”, som på ældre mobiler findes eom et album, og efter seneste opdatering findes nederst i de blå menuer under dine albums.

Sådan sletter du dine fotos og videoer permanent på iPhonen:

 1. Gå ind i Fotos mappen
 2. Gå ind under “Albums”
 3. Scroll ned under alle dine albums
 4. Vælg “Slettet for nylig”.
 5. Tryk på “Vælg”
 6. Klik “Slet alle”
 7. Bekræft

7) Sluk “Fotostream” funktionen

Apple har indbygget en funktion, som overfører en række fotos til andre enheder for de sidste 30 Dage. Det hedder photostream.

Hvis du som de fleste andre ikke bruger denne funktion, kan du slå den fra her:

Indstillinger > Fotos > Min fotostream.

Det bliver uploadet en komprimeret opløsning, men det fylder stadig meget, og hvis du ikke bruger disse dubletter, skal du helt klart slette dem.

Det vil stadig ligge på din iCloud i ca. 30 dage fra det tidspunkt de er uploadet.

8) Gem video i almindelige kvalitet

Det nyeste kameralinser på iPhones, er utrolig gode, og med den nye software optager du som udgangspunkt video, som fylder utrolig meget.

Det er en rigtig god ide at ændre denne indstilling, og det gør du her:

Indstillinger > kamera > Optag video.

Så for at det ikke står til 1080 pixels ved 60 bps, for det kræver et trænet øje at se forskel på 30 og 60 bps.

Hvis det er sat til 4K, vil du typisk oplever at 1 minut video fylder op til 350 MB! Her kan du se hvor meget hvert format fylder:

 • 720p HD 30 bps: 60 Mb for et minuts video(det mindste format)
 • 1080 HD ved 30 bps: 130 Mb for et minuts video
 • 1080 HD ved 60 bps: 175 Mb for et minuts video
 • 4K ved 30 bps: 350 Mb for et minuts video (højeste opløsning)

Som du kan se er der rigtig meget at hente her, hvis du eksempelvis skifter fra 4K opløsning til 1.080 HD med 30 bps. Husk at vi ikke skal mange iPhone generationer tilbage, før de vildeste modeller kun kunne skyde med 1080 HD.

9) Slet cache-data for store apps

Vi sender også en række apps, som separat gemmer der deres egne cache-data på din iPhone.

En af synderne her er eksempel Twitter. Her fikser du det ved klikke på dit profil ikon, og vælge “Indstillinger og privatliv”. Der kan du vælge “Data” og “Media storage” og slette disse data.

Vi læste andetsteds, at der kan hentes op mod 1 GB data ved at gøre dette. Så hvis du er en flittig bruger af Twitter, at dette tricket for dig!

Problemet er, at det op til udvikleren at bestemme hvor meget cache skal gemmes i en app. Det betyder også, at nogle apps går helt amok her, måske fordi udviklerne ikke har tænkt sig ret godt om.

Hvor meget plads at jeg ledig på min iPhone?

Det ser du let ved at klikke ind på:

Indstillinger > Generelt > iPhone lagringsplads.

Se antal GB data på din iPhone

Hvordan frigør jeg RAM på min iPhone?

Der to elementer, som betyder noget for for hurtigt din iPhone er. Det er din processor, og antallet af RAM du har ledig.

Din processor kan du ikke gøre noget ved, den er som den er, men du kan cleare dine RAM.

Det er ikke noget de fleste kender til, men det kan faktisk givet et ganske fint pust, som er helt øjeblikkeligt. Med det samme du har gjort det, vil du opleve at din iPhone bliver hurtigere. Og det bedste er, at du kan gøre det igen og igen.

Der er to forskellige måder at gøre det på, alt efter hvor gammel din iPhone er. Hvis du har en iPhone 7 eller ældre, skal det gøres på en måde, og hvis du har en iPhone 8 eller nyere, skal du gøre det på den måde.

Her kan du læse præcis hvordan du resetter dine ram på iPhonen.