Hvordan tømmes iPhone RAM? Guide (til alt) om iPhone RAM

Dine ram er en væsentlig faktor, når det gælder hastigheden på din iPhone. Ved at tømme dem, kan du få en hurtigere mobil med det samme. Det tager kun 1 minut, og det er rigtig smart trick!

Der to måder gør det på, at du skal holde tungen lige munden!

Lad os komme igang.

Din iPhone bruger din processer og dine RAM til at holde en høj og hurtig performance. Derfor er det en god idé at tømme dine RAM af og til.

Sådan tømmer du rammene på en iPhone 7 (eller ældre)

De ældre iPhones har sin helt egen metode til at tømme rammene.

Det er ikke noget der står i manualen, og det er heller ikke noget der er en genvej til i softwaren.

Sådan tømmer du rammene på din iPhone 7 (og ældre):
Hold sluk knappen inde, indtil du ser slideren, som kan slukke din mobil. Nu skal du holde den Home knap inde, og efter nogle sekunder blinker skærmen. Nu er dine RAM tømt.

Nogle gange vil dette i stedet resultere i, at du bare tænder for Siri. Hvis det sker, skal du blot slå Siri fra, gøre det hele igen, og så kan du slå Siri til igen.

Sådan tømmer du rammene på iPhone 8 (og nyere)

På de nyeste iPhones modeller, er det blevet en hel del mere bøvlet at tømme rammene. Men det kan stadig sagtens lade sig gøre.

Du skal følge disse trin skridt for skridt, at du skal holde tungen lige i munden, for metoden er noget spøjs og atypisk.

  1. Slå “Assistive touch” til. Det gør du under indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > “AssistiveTouch”.
  2. Gå tilbage til Indstillinger > Generelt, og scroll HELT ned i bunden, og klik på “Luk Ned”.
  3. Nu kommer der en luk ned skærm, og her skal du klikke på “assistive touch” knappen.
  4. Nu kommer der en “hjem” knap frem på skærmen (IKKE din almindelige “home” knap!)
    Knap til at tømme rammene på din iPhone
  5. Denne knap (på skærmen) skal du holde inde indtil skærmen blinker.
  6. Nu har du nulstillet dine RAM!

Nu vil du sikkert opleve er din iPhone er blevet hurtigere, den her da den har slettet en stor del af de data, der lå i den aktive memory.

Hvor mange RAM har min iPhone?

Hastigheden afhænger naturligvis også af, hvor mange RAM du har på din iPhone. Det varierer en hel del fra model til model.

Fx. har iPhone 6 typisk 1 GB RAM, en iPhone X har 3 GB RAM og en iPhone XS har 4 GB RAM. Det lyder ikke meget i forhold til vores laptop computere. Men det er en hel del, når man tænker på, hvor lille en iPhone er, og hvor kompakt det hele sidder.

Det kan du finde ud af ved at tjekke din iPhone model her (tjekkes via dit modelnummer), og derefter søge efter den på aktuelle model på nettet.

Det står nemlig ikke inde i menuerne på din iPhone, hvilket kan være lidt mærkeligt.

Hvis du har en Android mobil, kan du se det under dine System-indstillinger, men det er ikke tilfældet med en Apple mobil.

Hvor mange RAM har jeg brug for?

Det kommer an på hvad du skal bruge en iPhone til.

Hvis du godt kan lide at spille computerspil i meget høj opløsning, eller hvis du kan lide at se Netflixx i 4K, så skal du bruge så mange ram som muligt.

Det er iPhone SX og SX MAX, som har flest RAM blandt de mange iPhone modeller der er på markedet i dag. Det har hele 4 GB RAM, og det giver den allerhøjeste performance du kan få fra en iPhone.

Kan man opgradere antal RAM på en iPhone?

Nej, det kan man ikke.

Du kan ikke opdatere noget som helst, da alt er bygget super kompakt ind i telefonen. Typisk at det hele også sat så hårdt fast, at du ikke kan få det af, uden at beskadige dele af mobilen.

Der er eksempler på at folk manuelt har udskiftet rammende på deres iPhone, men så vidt vi kunne læse os frem til på diverse hjemmesider, har det ikke givet et væsentligt løft på mobilens hastighed.

Det bedste du kan gøre at tømme dine ram, og så kan du sørge for ikke at have for meget liggende på din mobil.

Her kan du læse alle vores bedste tips, til at frigive plads på din iPhone. Det er en rigtig god måde at gøre din iPhone hurtigere på, og samtidig sørge for at der er mere plads ledig på den.