7 primære grunde til at bruge VPN i 2019

Flere og flere benytter VPN udbydere privat, og der har særligt været en stor stigning inden for de senere år i Danmark.

I denne artikel ser vi nærmere på hvorfor flere og flere danskere vælger at bruge VPN når de færdes på nettet.

Sikker forbindelse på cafeer og andre offentlige netværk

Den vigtigste årsag til at folk bruger VPN er nok anonymitet.

Det er som bekendt en stigende trussel at folk læser og napper dine personlige data online. Det kan ske på mange måder, men typisk sker det når du sidder på en ukrypteret side.

Ved at browse med en VPN undgår du at hjemmesider kan se dine data, også selvom du er på en hjemmeside uden kryptering (SSL via https).

Som du sikkert ved, er der ofte meget lav sikkerhed på offentlige netværk.

Det kan eksempelvis være på:

  • caféer
  • shoppingcentre
  • skoler
  • i tog og busser
  • hoteller
  • hos venner

Derfor skal du altid være meget påpasselig med at indtaste ting som kontonumre, personnummer, pasoplysninger og så videre når du bruger disse wifi spots. Ellers er det meget let for hjemmesider og uvedkommende på netværket at opsnakke dine koder og personlige informationer.

Her kan en VPN forbindelse at komme dig til hjælp!

Når du tænder for din VPN, sikrer du at alt hvad du indtaster på internettet er krypteret og ikke kan læses af tredjepart. Det gælder uanset hvilket Wifi spot du benytter.

Når du hopper på nettet via en VPN etableres der først forbindelse mellem din computer og VPN udbyderens server. Dernæst sendes du videre ud på nettet med kryptering af din data. Det betyder, at din internetudbyder (og de hjemmesider du besøger) ikke kan se hvilke hjemmesider du besøger eller hvilke data du indtaster.

Der er dog forskel på VPN udbyderene. Nogle er mere sikre end andre, og der har været mange eksempler på at en VPN udbyder leaker eller mister kundernes data, som i første omgang slet ikke skulle være logget.

Så sørg for at du vælger en VPN udbyder med et godt ry!

>> Vi har testet og sammenlignet de bedste VPN udbydere her.

Fjernadgang til computer

Flere og flere arbejder hjemmefra eller på farten, og når du har brug for at logge på computeren som står på arbejdet, sker det typisk via en VPN.

Mange arbejdspladser vil ikke tillade eksterne computere og andre enheder at tilgå deres computere på deres internt netværk, og derfor skal du benytte en VPN for at kunne gøre dette.

Adgang til bedre priser online

Mange online butikker har differientieret deres priser i forhold til hvor folk kommer fra. Det betyder med andre ord at du kan opleve at få en højere pris fordi du er fra Danmark. Det kan også være fordi du har besøgt siden flere gange (typisk for priser på flybilletter).

En måde at omgås dette er at benytte en VPN forbindelse som på den måde lader dig tilgå butikken fra et andet land.

Det kan også betyde at du får et helt andet udvalg på hylderne. Fx. er Amazon meget kendt for ikke at lade sine kunder se de samme varer i hvert land. Det kan skyldes mange ting, men ofte er det pga. problemer med copyright eller fragt. Men når vi taler om digitale varer som fx. film og serier kan det være møgirriterende ikke at kunne se med, bare fordi man kommer fra Danmark.

Sådan gør du

Først skal du sørge for at tømme dine cookies. Dernæst skal du tænde for din VPN og besøge butikken fra eksempelvis Polen, Bulgarien, Romænien etc. og holde øje med om priserne ændrer sig.

Dette gør du nogle gange indtil du finder den bedste pris.

Ofte vil du se at disse lande får lavere priser fordi deres købekraft ikke er så stor som her i Danmark hvor vi har meget højere lønninger. Butikkerne vil stadig gerne sælge deres varer på disse markeder og derfor sænker de priserne, så de kan tiltrække kunder med lav købekraft.

Når du har fundet det billigste land er det frem med visakortet 🙂

Undgå overvågning

Flere og flere lande holder øje med hvad deres borgere foretager sig online og kan opsnappe hvilke hjemmesider der besøges.

Det typiske scenario er dog Kina. I Kina kan du ikke tilgå en lang række amerikanske hjemmesider som fx. Twitter, Google, Facebook, etc. Jeg har selv rejst rundt i Kina og haft brug for at tilgå min mail. Det er efterhånden en del år siden og på daværende tidspunkt havde jeg ikke en VPN installeret. Så jeg kom omkring det ved at forwarde min Gmail til Hotmail, som af uransagelige årsager ikke er forbudt i Kina.

Lås op for streaming af udenlandsk indhold

Mange streaming platformer køber licenser til at vise indhold til en bestemt geografisk gruppe af mennesker. Du har sikkert prøvet at hoppe på Netflix i udlandet og se at der pludselig er masser af nyt indhold som du ikke havde adgang til i Danmark.

Det kan du også tilgå i Danmark ved at sørge for at bruge en VPN og sætte din lokation til eksempelvis Californien. På den måde tror Netflix at du er i Californien.

Hvis du tilgår Netflix med eksempelvis VPN udbyderen Windscribe (og mange flere) vil Netflix opsnappe at du prøver at hoppe på via en VPN og de vil så sørge for at du ikke kan komme på. Ikke før du har slukket for din VPN.

Derfor anbefaler vi at du bruger en af de VPNer vi anbefaler her.

Det er en af de klassiske grunde til at folk vælger at bruge en VPN. Det er lovligt at bruge VPN i Danmark, så der skulle ikke være nogle problemer med dette.

Omgå regler for browsing på skoler og jobs

Mange skoler og kontorer har opsat regler for hvad man må besøge i arbejdstiden eller på skolen. Det kan fx. betyde at du ikke må tilgå YouTube i arbejdstiden eller at du ikke kan gå på Facebook på skolen.

Ved at benytte en VPN kan du omgå dette så du kan få adgang til hele internettet.

Vi vil naturligvis ikke opfordre til at bryde reglerne på skoler og arbejdspladser men der kan være mange grunde til at du ønsker at tilgå disse sider. Det kan du gøre ved at bruge en VPN på din computer eller mobil.

Hente BitTorrent indhold

BitTorrent har en blakket ry, og det er med rette. BitTorrent bruges ofte til at hente film uden at betale for indholdet, men der er også andet indhold på BitTorrent sider, som er helt legalt at downloade.

I mange tilfælde kan du ikke tilfå disse sider fordi internetudbyderen har blokeret det eller fordi du opholder dig i et område som ikke kan tilgå disse sider. I disse tilfælde kan du benytte en VPN til at omdirigere din trafik omkring en anden lokation som har adgang.

Hvis du benytter BitTorrent sider til at hente indhold som er lovligt at downloade er det måske ikke sikkert du ønsker at din trafik logges hos din internetudbyder, og så kan du surfe via en VPN.