Internethastighed påvirker i stigende grad boligkøb

Det er ikke kun god placering, roligt nabolag og afstanden til offentlig transport der vægter højt når danskerne er på udkig efter ny ejendom, optimal mobildækning og høj internethastighed har lige så høj betydning.

I en tid hvor internettet fylder mere og mere, og hvor computeren, tabletten, smartphonen samt TV’et indgår i størstedelen af familiernes hverdag, kan en hurtig internetforbindelse gøre boligen mere attraktiv for potentielle købere.

Internethastigheden påvirker ifølge ny undersøgelse

En undersøgelse tilbage i 2016 udført af Yougov for teleselskabet TDC viser, at 86 % af de over 1000 adspurgte danskere svarede, at de overvejede dækningen inden de underskrev købsaftalen.

“I takt med at flere og flere af hjemmets apparater er afhængige af en internetforbindelse, oplever vi at et stigende antal købere stiller krav til internettet og hvorvidt der er adgang til en optimal hastighed”
udtaler Jesper Graff, fra Boligadvokat24, som er en landsdækkende boligadvokat.

På trods af at internettet nu om dage spiller en stor og afgørende rolle, er information vedrørende internetdækning ikke noget der fremgår af boligannoncer, når boligkøbere søger efter huse og lejligheder.

“Internetdækningen- og hastigheden fremgår sjældent af købsaftaler og annoncer, men der er ingen tvivl om, at en dårlig dækning og lav hastighed kan trække ned i prisen. Jeg kan sagtens forestille mig, at manglende eller for ringe dækning kan skræmme køberen væk”

fortæller Jesper.

Samme tendens for sommerhuse og fritidshuse

Det er ikke kun i helårsboliger, at købere vægter en god internetforbindelse, selvsamme er gældende for sommerhuse og øvrige fritidsboliger.

“Som boligadvokater har vi også sager vedrørende køb af sommerhuse, og det er især børnefamilier der er interesserede i mulighederne om internet og hastigheden”

mener Boligadvokat Jesper Graff.

LÆS OGSÅ: internet i sommerhusområderne

Er man i tvivl om internethastigheden- og dækningen har man mulighed for at slå den enkelte adresse op for at se, hvilken hastighed der er til rådighed. Er den ønskede hastighed ikke tilgængelige er der stadig mulighed for, at få gavn af fibernettet.

I størstedelen af landet findes der fiberkabler gravet ned i jorden, dog er det ikke sikkert, at der er i nærheden af netop den udvalgte bolig.