De 10 bedste rejse-apps til ferien

Her på redaktionen rejser vi rigtig meget, og har netop gennemgået hundredevis af gratis rejseapps, for at finde de bedste rejseapps til ferien. Her får du en liste over de rejse apps, som vi mener giver størst værdi.

Lad os komme igang!

#1 Download bykort uden brug af mobildata

Den første app du skal skynde dig hente ned på din mobil er maps.me. Den lader dig downloade bykort over en lang række store og små byer.

Du åbner blot appen, mens du er på (gratis) wi-fi, og vælger de byer du skal bruge og henter disse kort ned på mobilen.

Nu kan du så bruge kortet uden at skulle trække mobildata fra dit mobilabonnement, og ved hjælp af din GPS i mobilen, kan du hele tiden se hvor du er, og finde den bedste rute til din næste destination. Det fungerer meget ligesom Google Maps, bare uden at du bruger dyrebar data på det.

#2 Audio-guides til hele Europa

På trods af det lange navn: “Rick Steves Audio Europe App” er denne app super god. Den indeholder som navnet antyder audio guides til en lang række seværdigheder og gåture verden over. Rick Steve har skrevet over 50 rejsebøger, og er kendt verden over for sine rejseguides. Og så har han rejst særlig meget i Europa. Hans app fortæller dig facts, og hvad du ellers har brug for at vide, om rigtig mange seværdigheder og steder.

Igen kan det hele downloades, mens du har wi-fi, og gemmes på mobilen, så du slipper for at bruge data, mens du bruger appen. Den opdateres stadig med nyt indhold, så sørg for at slå notifikationer til, så du får de sidste updates med løbende.

#3 Anmeldelser af spisesteder og seværdigheder

Vi kommer ikke udenom Tripadvisor, når vi snakker anmeldelser af restauranter og seværdigheder. De har været alle steder og alle vegne og har i dag over 500 mil. anmeldelser. Selv i Sønderho på Fanø, som har ca. 300 indbyggere, har de anmeldt begge restauranter.

Deres app kan også foreslå dig ting du bør se ud fra din lokation, så hvis du ikke har haft tid at researche hjemmefra, kan du hurtigt danne dig et godt overblik over lokale seværdigheder her.

#4 Find den letteste vej fra A->B

Med Rome2Rio appen finder du nemt den hurtigste og letteste vej fra din position til næste destination. Du vælger selv hvilke transportmidler du ønsker, og der kan vælges både tog, fly, færge, bus, bil, cykel og gåben.

Hele turen vises på et map og med tider og afgange, så du har et fint overblik, og nemt kan vælge hvilken måde du ønsker at rejse.

#5 Hold styr på dine “must-see” destinationer

Med Hitlist appen kan du holde styr på dine ønskedestinationer, og du kan vælge at lade appen sende dig en besked, når der kommer billige billetter til et af stederne på listen.

#6 Al information om lufthavne samlet ét sted

Flio holder styr på en række informationer du har brug for i lufthavnen; såsom forsinkelser, spisesteder, wi-fi m.m.

Med knap 6.000 lufthavne i databasen, kan Flio hurtigt spare dig for en masse skridt, når du skal finde din gate eller det nærmeste sted at oplade din smartphone. Du finder også en række rabatkoder for over 300 lufthavne, så du kan skære lidt af prisen på restauranterne.

#7 For dig der bruger Gmail, Google maps, calendar osv.

Hvis du er en flittig bruger af Google produkter, vil du formodentlig finde Google Trips meget nyttig. Den finder selv dine planer via din kalender, og kommer med forslag til hvad du ellers kan se, når nu du er i området.

Den finder også rejsedokumenter og tidspunkter fra din Gmail eller Inbox, så du har alle dine data samlet i appen, og hurtigt kan få et overblik.

#8 Oversæt tekst med dit kamera

Google translate er generelt uundværlig på rejser, men særligt deres augmented reality funktion er suveren, når du står midt på en gade og ikke forstår hvad skiltet betyder, eller du overvejer hvad der står på menukortet.

Du åbner blot appen, vælger sprog og klikker på det lille kamera ikon. Så oversætter appen teksten foran dig direkte på mobilen skærm:

Det er ikke en helt ny teknologi, men det føles stadig meget futuristisk hver gang man bruger funktionen!

#9 Hold styr på valutakurserne

Har du svært ved at huske omregningsfaktoren til den lokale valuta? så er XE currency appen meget god at have ved hånden. Så er du sikker på du altiv ved præcist hvad tingene koster.

Den gemmer valutakurserne på din mobil, så du også kan se priserne uden at skulle bruge data.

#10 Har du husket det hele?

PackPoint hjælper dig med at pakke. Den har en række lister, som hjælper dig til at få det hele med i tasken, og du kan krydse tingene af undervejs, så du ved hvad du allerede har pakket.

Appen kommer også med forslag, når du indtaster din destination, så du ikke kommer afsted til Bali uden badebukserne.

Vi håber du får glæde af disse apps. Skal du langt væk, kan du også tjekke denne liste over internethastigheder i alle lande. Vi har også lavet en guide til data med mobilt bredbånd, som du kan tage med dig ud at rejse.

Rigtig god rejse!