Mobilholdere til bilen – 3 måder at montere

Man bør aldrig anvende sin telefon, når man kører i bil. Punktum.

Det er noget, vi alle har hørt før, men ikke desto mindre er det et utroligt vigtigt emne at berøre, da der desværre stadig er rigtig mange danskere, der gør brug af deres telefon, når de kører på de danske landeveje og motorveje.

En telefon kan være svær at undvære for mange, og der er altid beskeder, der skal tjekkes, og podcasts, der skal lyttes til. Der er ingen tvivl om, at det er farligt at bruge sin telefon, mens man kører, da det kan koste liv, og derfor bør man tage dette problem alvorligt.

Man kunne i forbindelse med dette starte ud med at montere en mobilholder i sin bil, så man slipper for at skulle holde mobilen i hånden, mens man kører.
Der er flere måder at gøre dette på, og du vil her i artiklen blive præsenteret for tre forskellige måder.

Mobilholder til forruden eller instrumentbrættet

Du kan eksempelvis vælge en mobilholder til forruden eller til instrumentbrættet på din bil.

Det anbefales i forbindelse med dette, at man går efter den model, der skal installeres på selve instrumentbrættet i stedet for i forruden, da sugekoppen sjældent fungerer ret godt, hvorfor der vil være en risiko for, at din telefon vil gå i stykker, når du rammer et bump på vejen, mens du kører.

Herudover har de modeller, der skal installeres på forruden, også ofte en tendens til at ryste en hel del, især hvis du har en større telefon. Det er derfor vigtigt, at du i hvert fald sørger for, at sugekoppen er ekstra stærk, hvis du alligevel ønsker denne model, og at den desuden kan beskytte telefoner i alle størrelser.

Mobilholder til CD-åbningen

Du kan også vælge en mobilholder, som du skal installere ved CD-åbningen i bilen.

Foto credits: Wallmart.

Det kræver dog, at CD-afspilleren ikke er placeret for lavt, da din telefon ellers vil blokere for adgangen til eksempelvis radioen eller andre vigtige elementer i instrumentbrættet.

Hvis du tænker, at denne løsning er den optimale for dig, har du to muligheder. Enten kan du vælge en stabil holder, som du kan placere præcis, som du ønsker, eller også kan du vælge en holder, der benytter sig af en magnet, der er placeret inde i selve holderen.

Mobilholder med magnetisk beslag

Endelig kan du vælge at montere en mobilholder, der har et magnetisk beslag.

Dette er især det oplagte valg for dig, der har din telefon i et etui, da du skal indsætte en tynd metalplade bagerst på din telefon, som et etui eller cover dermed vil kunne skjule.

På den måde kan din telefon ved hjælp af den magnetiske kraft hægte sig fast på en hvilken som helst mobilholder, og det er således en utrolig nem måde at påføre din telefon til en holder.

Hvis du ønsker at læse mere om disse tre forskellige måder at montere en mobilholder i din bil, kan du læse meget mere ved at klikke her.

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internetteknologier, mobiler og gadgets. Jeg er 37 år, tech-nørd og (godt) gift på 12. år. Jeg har studeret Informationsvidenskab på Århus Universitet, og har arbejdet med online og digitale teknologier siden 2004.

Lignende artikler