hop til afsnit..
Sådan finder du den bedste internetforbindelse
Det første du skal gøre, før du begynder at sammenligne priser og hastigheder, er at undersøge, hvilke udbydere der findes i dit område.1) Tjek hvem der kan levere internet på din adresse
Vi har samlet en oversigt over links til udbyderne, hvor du kan tjekke din adresse.Genveje til adressetjek hos udbyderne
(Links åbner i nyt vindue)
2) Tjek Netflix’ test af internetudbyderne (stabilitet og speed)
Hvert år udarbejder Netflix en liste over, hvor hurtige hver enkelt internetudbyder kan loade indholdet på Netflix siden. Der er 12 udbyere med i sammenligningen, og vi har tjekket Top5 de seneste år. Her finder man næsten altid de samme udbydere. De bytter ofte lidt plads internt, men ellers er der ikke meget forskel på hvem der leverer det bedste internet i denne test fra Netflix. Her kan du se top5 udbydere ift. stabilitet og hurtighed:- YouSee YouSee er ejet af TDC, som har det stærkeste og mest stabile netværk. De står rigtig stærkt på både bredbånd og fibernet. Tjek din adresse hos YouSee her og se hvad du kan få.
- Stofa Stofa er også en af de ældste internetudbydere i Danmark, og de har også et rigtig stærkt netværk til både bredbånd og fiber. Tjek din adresse hos Stofa her og se hvad du kan få.
- Waoo Waoo er en sammenslutning af en række internetudbydere, som er ejet af energiselskaberne. En af de store er Fibia, som leverer internet til trekantsområdet. Tjek din adresse hos Fibia her, hvis du bor i trekantsområdet.
- Hiper Hiper er ejet af TDC, og har derfor samme netværk og næsten samme hastighed som YouSee. Derfor finder vi også dem i toppen af listen. Tjek din adresse hos Hiper her, og se hvad du kan få.
- Fullrate Fullrate er også at finde i toppen af listen, og de er (sjovt nok) også ejet at TDC. Tjek din adresse hos Fullrate her, og se hvad du kan få.
Prissammenligning af bredbånd og fiber
Nu ved du hvilke internetudbydere, der kan levere den hurtigste og mest stabile forbindelse til din adresse. Men du har formodentlig ikke fået tjekket alle priserne, og pris er jo også en meget vigtig faktor. Regningerne for internet kan hurtigt løbe op. Der er op til 4.800 kr i forskel (per år) fra den billigste forbindelse til den dyreste. Dog er det også den billigste løsning der er den langsommeste, men det kan du altsammen se i sammenligningen nedenfor. Her ser du en sammenligning af priser på alle udbyderne. Bemærk
Dette er ikke en test af den reelle hastighed og stabilitet. Her rangerer vi udelukkende internetudbyderne i forhold til pris. For info om stabilitet og reel hastighed kan du tjekke Netflix’ rangering ovenfor.
Prissammenligning på bredbånd
Du kan bruge slideren nedenfor til at vælge antal Mbit download. Den sorterer alle langsommere forbindelser fra, så du hurtigt får et overblik over de +100 forskellige muligheder.Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen
Prissammenligning på fibernet
Her har vi en sammenligning af fibernetudbyderne. Der er ikke helt så mange fibernetudbydere som bredbåndsudbydere. Det er en nyere teknologi, og derfor er der også større udgifter forbundet med at etablere fibernet. Nogle af de hurtigste forbindelser på bredbånd er dog næsten ligeså hurtige som fibernet. Du kan ligeledes sorteres efter Mbit, så du fravælger de forbindelser, som er langsommere end dit behov.Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen
Test din nuværende hastighed
Vi har lavet en uvildig test af internethastighed i et separat tool. Med dette tool kan du få svaret på alt fra ping svartider, Mbit upload og Mbit download. Ping-tiden er vigtig hvis du gamer. Når man gamer, er det ofte vigtigt med “ping-tiden”. Den påvirker de få millisekunder ift. forbindelsen, så der ikke er forsinkelse på når man bevæger sin spiller rundt i spillet. Men hvis du ikke spiller spil er det ikke noget du behøver tænke over. >> Her kan du tage speedtesten og tjekke din hastighed << (åbner i nyt vindue)Teknologien bag vores speedtest kommer fra Ookla. De er verdens største virksomhed indenfor test af internethastigheder. De har over 7.000 test-servere, og foretager dagligt millionvis af forbindelser.Det er vigtigt at teste sin hastighed engang imellem, og tjekke at man rent faktisk får den hastighed, som man betaler for på regningen til internetudbyderen. Ellers bør du kontakte dem, og få skruet op for båndbredden (eller ned for prisen). Kan de ikke levere den bedste forbindelse er der måske tid til at overveje en anden udbyder.
De forskellige typer internet
Samtidig bør du undersøge, hvilken type internettet kører over.- Fibernet Den hurtigste og mest stabile forbindelse får du ALTID med en fibernetforbindelse. Men det kan være overkill i nogle tilfælde. Fiber er typisk lidt dyrere end bredbånd (som du også kan se på prisoversigterne ovenfor). Er I mange enheder på samme netværk skal I vælge denne løsning.
- ADSL ADSL er den klassiske bredbåndsforbindelse, som du har via telefonstikket. Det er den teknologi vi har brugt i Danmark de sidste par årtier, siden vi skrottede det gamle og larmende modem. Det fungerer rigtig godt, og disse kabler er allerede trukket ind til langt de fleste husstande i Danmark.
- Coax Dette er forbindelsen du får via dit kabeltv. Der er masser af uudnyttet båndbredde i disse kabler, da TV-pakkerne kun anvender en del af potentialet i kablet. Det er også en ganske udmærket teknologi, som vi har brugt de sidste årtier i Danmark.
Ofte stillede spørgsmål
Når det handler om forbindelsen og oppetid, er der tit og ofte noget galt. Derfor har man brug for en hjælpende hånd. Hvis du vil undgå at sidde i kø til din bredbåndsudbyder, kan du læse følgende FAQ og eventuelt finde svar på din udfordring.Hvilken forbindelse vil passe bedst til mig?
- Alt efter hvor mange der skal dele forbindelsen, og om forbindelsen skal bruges til streaming eller blot besvarelse af e-mails, er dette meget forskelligt. Men du kan blive meget klogere på det i denne artikel, som netop ser på dataforbrug i husstanden.
Er der omkostninger forbundet med en ny forbindelse?
- Er du ude af din bindingsperiode vil der ikke komme udgifter til skift af udbyder. Med mindre der skal laves en større gravearbejde til etablering af fibernet. Du kan læse mere her om hvad det koster at etablere fibernet.
Hvordan kan jeg undersøge dækningen i mit lokalområde?
- Tjek hvilke internetudbydere der servicerer din adresse, og hvor oplysninger om dækningen bør være tilgængelige, eller tjek vores dækningskort for fibernet og internetprodukter.
Har brugt netkablet.dk til at skabe overblik over internet priser og billigt fibernet, og det hjalp mig rigtig meget. Syntes også deres nyheder om teknologi osv er super interessante.
Rating: 4 / 5 stjerner Anmeldt: 9. februar 2019