Internet bedst i test – se hvem der er hurtigst lige nu

Når der skal vælges internetudbyder, er det altid en god ide at se på hastigheden samt på, hvordan det pågældende bredbånd fungerer i dit lokalområde. Mon ikke alle kender situationen, hvor man sætter sig godt til rette i sofaen for at se et afsnit af sin yndlingsserie, og internettet så ikke kan følge med.

Men dette kan du heldigvis finde råd for – læs med i denne artikel og bliv klogere.

Hvilken udbyder bør du vælge?

Når du skal vælge udbyder, bør du først og fremmest se på hastigheden, men samtidig bør du undersøge, hvilken type internettet kører over. I det område hvor du bor, bør du undersøge, om det kan være en fordel med fibernet, eller om kabelforbindelse vil være mere optimalt for dig. Når du har taget dette med i dine overvejelser, kan du ved hjælp af denne side fra Netflix.

I Maj 2018 udarbejdede Netflix en liste over, hvilke internetproviders der kan levere den hurtigste forbindelse til stream.

På førstepladsen, og dermed vinderen af bredbåndstesten, ligger Hiper med en hastighed på 3,95 Mbps, hvilket er en stigning på 0,2 Mbps. Ved brug af Hiper kan du både modtage forbindelsen via Fibernet, kabel og DSL. Hiper benytter TDC’s kabler primært (ligesom YouSee), og YouSee ligger også med helt i front i sammenligningen.

Her opdateres priserne automatisk hver måned, så du kan se aktuelle kampagner:

Andenpladsen bliver indtaget af Waoo (Bredbånd Nord), der opnår en hastighed på 3,94 Mbps. Her er det kun muligt at få forbindelse via Fibernet, hvorfor du bør undersøge, om dette er muligt at få anlagt, hvis ikke det allerede er sådan.

Lige efter ligger Waoo (Aura) på tredjepladsen med en hastighed på 3,90.

Den tidligere hastighed var på 3,87 Mbps, og dette bredbånd er desuden steget en plads. Med samme hastighed ligger også YouSee-Cable, der ligeledes er rykket en plads op.

Du bør overveje en ekstra gang

På Netflix’s liste over de hurtigste udbydere fremgår det, at YouSee – Fiber/DSL ligger på en 11. plads med en hastighed på 3,56 Mbps. På 12. pladsen ses TeilaNet, der kan tilbyde en hastighed på 3,47 Mbps. Her udbydes kun DSL, hvilket også er tilfældet på 13. pladsen, hvor Telenor ligger med en hastighed til streaming på 3,46 Mbps.

Sammenlignet med førstepladsen er Telenor 0,49 Mbps langsommere end Hiper.

Oftest stillede spørgsmål

Når det handler om forbindelsen og oppetid, er der tit og ofte noget galt, og derfor har man brug for en hjælpende hånd.

Hvis du vil undgå at sidde i kø til din bredbåndsudbyder, kan du læse følgende FAQ og eventuelt finde svar på din udfordring.

Hvilken forbindelse vil passe bedst til mig?

  • Alt efter hvor mange der skal dele forbindelsen, og om forbindelsen skal bruges til streaming eller blot besvarelse af e-mails, er dette meget forskelligt. Men du kan blive meget klogere på det i denne artikel, som netop ser på dataforbrug i husstanden.

Er der omkostninger forbundet med en ny forbindelse?

  • Er du ude af din bindingsperiode vil der ikke komme udgifter til skift af udbyder.

Hvordan kan jeg undersøge dækningen i mit lokalområde?

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internetteknologier, mobiler og gadgets. Jeg er 37 år, tech-nørd og (godt) gift på 12. år. Jeg har studeret Informationsvidenskab på Århus Universitet, og har arbejdet med online og digitale teknologier siden 2004.

Lignende artikler