Test af powerbank | Disse 8 er de bedste til prisen

En af de største frustrationer er at få denne besked  på sin smartphone, tablet eller lignende. Særligt når man er på farten, men heldigvis findes der en let løsning til det problem. Nemlig powerbanks (også kaldet batteribank).

Der findes mange tusinde forskellige powerbanks og de er virkelige blevet populære efter at smartphonen er blevet hver mands eje.

Problemet er at der findes rigtig mange dårlige powerbanks og powerbanks der er alt for dyre i forhold til hvad du betaler for.

Fordi de er så populære, så bliver de lavet med unødvendige features eller givet ud gratis af virksomheder som reklame. I rigtig mange tilfælde er powerbanksne noget bras og flere af dem fungerer ikke fra start. Derfor er det ikke altid en god idé at købe en fra Kina – medmindre du ved den har fået rigtig gode anmeldelser.

Vi kigger i denne artikel på 6 forskellige powerbanks, som er valgt ud fra flere typer formål. Vi ser på de helt store powerbanks, de små kompakte og powerbanks der understøtter quickcharge.

Under hver kategori har jeg udvalgt et par powerbanks, som klarer sig bedst i kategorien i forhold til prisen.

Det danske flag linker til en dansk hjemmeside og globussen linker til en international side (priserne er uden fragt). 

Kompakte powerbanks

Skal du have en batteribank til hverdagsbrug eller når du skal afsted på farten, så er det måske en af disse to powerbanks du leder efter. Begge små i størrelsen og også i prisen.

Ankor PowerCore II 10.000 mAh (DK 499 kr.)

 • Quick charge
 • 210 g

>> Se den hos Dustin Home til 499,- DKK

Denne powerbank kunne i kraft af den integrerede mulighed for Quick Charge lige så godt have været med i en anden kategori, men denne slim-udgave har jeg alligevel fundet ret handy og kompakt.

Den har cirka samme størrelse som en almindelig smartphone, men dog en smule tykkere. Den vejer blot 210 gram og måler 13,7 x 6,6 x 1,6 cm.

Quick charge er en virkelig handy feature, som jeg også kommer nærmere ind på i den næste kategori.

Og det er for mig næsten et must, nu hvor quick charge i alminelige smartphone opladere nærmest er standard.

Den kan anbefales til folk der har et moderat behov for opladning (cirka 3 smartphones opladninger pr. opladning af powerbanken) og den er kompakt nok til at man let kan have den med sig hver dag.

>> Se den hos Dustin Home til 499,- DKK

Flux 3.000 mAh (Int. 110 DKK.*)

 • 90,7 gram
 • Micro USB-output (USB-C adapter (Android) og lightning cable (iOS) medfølger) 

billede: amazon.co.uk

Flux 3.000 er bestemt en af de mindste powerbanks i batterikapacitet størrelsen på banken er dog også derefter.

Med en vægt på blot 90,7 gram og dimensionerne 9,8 x 0,7 x 6,7 cm vejer den og fylder den betydeligt mindre end de fleste smartphones.

Den er derfor super let at anbefale til hverdagsbrug, hvis du benytter din smartphone meget eller hvis batteriet i den ikke holder til en dags forbrug.

Den har fået rigtig høje anmeldelser over hele linjen og firmaet bag garanterer at det er den letteste og mest transportable powerbank. Hvis du er uenig i dette kan du få refunderet dine penge

Køb den på: Amazon.co.uk

Tronsmart Presto 10.000 mAh (180 DKK.)

 • Understøtter Qi wireless fast charging
 • 259 gram
 • Output: to USB-porte

Tronsmart er en powerbank der klarer sig ganske glimrende all-round. Den føles fint robust, oplader sådan nogenlunde hurtigt og prisen er i den lave ende.

Den vejer 259 g som er lidt tungere end konkurrenter med samme batteri kapacitet, men det skyldes at man har integreret Qi wireless charging i enheden. 

Qi wireless charging virker med stort set alle Qi wireless charging smartphone fx iPhone X og de nyere Samsung Galaxy modeller.

Den er cirka på samme størrelse som en almindelig smartphone, men dog lidt tykkere. Så den er ikke lommevenlig. Målene er 15,6 x 7,6 x 1,6 cm.

Denne powerbank er lidt større end de andre helt kompakte, så den er klart mest anbefalelsesværdig til folk som gerne vil kunne bruge wireless charging.

Køb den på: Amazon.co.uk

Powerbanks med hurtig opladning

De fleste nye smartphones er udstyret med quickcharge, som gør at telefonen oplader super hurtigt. Dette kræver dog i det fleste tilfælde at opladeren understøtter quickcharge. Dette gælder også for powerbanks.

Andre har opladning via USB-C, som er endnu hurtigere.

Husk på, at selvom din telefon har hurtig opladning, så er det ikke sikkert at det fungerer med quickcharge, som er Qualcoms.

Undersøg det derfor lige inden du køber en af dem. Hvis ikke din telefons quickcharge er kompatibel med disse, kan du med største sandsynlighed finde en via selskabet der har lavet telefonens hjemmeside.

Xiaomi 20.000 mAh (Int. 210 kr. DK 400 kr.)

 • Vægt: 385 g. 
 • Opladnings kabel 3,18 m
 • Automatisk tilpasning af output i forhold til hvilken enhed du tilslutter
 • Kompatibel Quick Charge med Apple, Samsung, HTC, Google og flere.

>> Se den hos Wupti.com til 400,- DKK.

billede: xiaomiadvices.com

Xiaomi mærket er forholdsvis ukendt i Vesten, men en af de største (hvis ikke den største) IT virksomhed i Kina. De er særlig kendt for deres smartphones, som i starten blot var en kopi af Apples. Efter at deres popularitet er groet er antallet af produkter det lige så.

De kopier heller ikke i samme grad som tidligere, men laver rent faktisk nogle fantastiske produkter.

Det gælder også deres powerbanks, men pas på de har rigtig mange forskellige modeller af powerbanks og alle er ikke lige gode – eller rettere der findes faktisk mange kopier af Xiaomis produkter, så køb den fra en sikker nethandel.

Modellen jeg har set på er 20.000 mAh udgaven.

Den har to normale USB indgange (ingen USB-C) dermed kan du oplade to enheder af gangen. De 20.000 mAh svarer til cirka 6 fulde opladninger af en smartphone (afhængig af hvilken smartphone det er).

Det er forholdsvis hurtig at oplade, så på blot 3 timer kan man oplade 11.000 mAh og det tager 7 timer at oplade den fuldt.

>> Se den hos Wupti.com til 400,- DKK.

RAVpower 26.800 mAh (DK 899 DKK.)

 • Vægt: 455 gram
 • Udgange: 1 USB-C og 2 alm. USB
 • Automatisk tilpasning af output i forhold til hvilken enhed du tilslutter
 • Kan oplade en Macbook eller iPhonen 9 gange.

ravpower powerbank med USB-C

billede: powerbanken.dk.

RAVpower er for mit vedkommende et nyt bekendtskab. Det er et amerikansk selskab, som udelukkende (i forhold til hardware) laver powerbanks. Vi har denne på redaktionen, og den er virkelig en kraftkarl!

Overalt på nettet har Ravpower fået særdeles gode anmeldelser på deres powerbanks.

Det helt særlige ved denne powerbank er USB-C Power Delivery, eller i daglig tale USB-C PD.

USB-C stikket i powerbanken fungerer både som input og output, hvilket betyder, at du faktisk kan oplade powerbanken på kun 4-5 timer med en USB-C PD vægopalder.

Gennem powerbankens USB-C PD output leverer den hele 30W, hvilket er nok til at oplade stort set alle USB-C enheder.

Den er 17 cm lang, 8 cm bred og 2 cm tyk, så det er en af de lidt større powerbanks, men til gengæld får du en hel opladning af din (nye) Macbook via USB-C, eller hvad med 9 opladninger af din iPhone 6S?

Køb den hos: powerbanken.dk

De helt store powerbanks

Til de der har et ekstra ordinært behov for at kunne lade rigtig mange enheder op findes der de helt store powerbanks. Det er efter min definition dem med minimum 40.000 mAh kapacitet.

Grundet prisen på disse, så har jeg ikke personligt testet dem, men jeg har fundet de som eftersigende skulle være et par af de bedste i denne kategori.

River Black 114.000 mAh (Int. 3800 kr.*)

* Bemærk prisen er uden forsendelses omkostninger

 • Vægt: 5 kg
 • 114.000 mAh ved 3,6 V
 • 11 outputs

RIVER Black

billede: ecoflow.com

Denne “powerbank” er helt sin egen i forhold til de andre typer vi har været inde på. Det kan man allerede fornemme når man ser batteriets kapacitet på de voldsomme 114.000 mAh.

Den er derfor ikke tiltænkt udelukkende at være til at oplade smartphones, men i særdeleshed også til personer der gerne vil have mulighed for at lade en bærbar computer, en drone eller lignende op på farten.

Monsteret her har 11 outputs, hvor de 2 af dem er til AC-stik, 4 normale USB, 2 USB-C, 2 DC-udgange (bemærk at det er amerikansk AC-stik, så det kræver en lille omformer til EU standard) samt en udgang til at kunne lade din bils batteri.

Den har 3 måder hvorpå man kan genoplade batteriet. Første er almindelig væg-stik (kræver EU omformer), dernæst en oplader til bilen og sidst har du mulighed for at oplade den med solceller (dog ikke inkluderet).

Vi er for længst forbi det normale forbrug, så denne powerbank er mest egnet til folk som er afsted i lang tid fx camping, roadtrip eller fx folk som skal på festival.

På en enkelt opladning kan det oplade over 30 smartphones.

Køb den på: Ecoflow.com

MAXOAK 50.000 mAh (Int. 940 kr. *)

*Bemærk prisen er uden forsendelse

 • Vægt: 1,26 kg 
 • 6 outputs

billede: amazon.co.uk

Når man tager højde for den voldsomme kapacitet på 50.000 mAh, så er denne bank en “lille” sag i sin klasse. Den måler 20,5 x 13,5 x 3,3 cm, hvilket cirka svarer til størrelsen på den lille iPad – dog lidt tungere.

På en hel opladning kan den oplade den fx oplade en iPhone 6 plus 11 gange eller en iPhone 6 15 gange. Det tager mellem 6-8 timer at oplade powerbanken fuldt ud.

De 6 outputs er: én 20V/3A til bærbare computere, èn 12V/2,5A til digital kameraer, to 5V/2,1A USB og to 5V/1A USB.

Indput til opladning kan sker ved 16,8V/2,5A og det er med fast charge.

De skriver at den har fast charge, men bemærk at det ikke er trade mærket, så det er ikke lig med at den er kombatibel med Qualcoms fastcharge.

Der medfølger 12 forskellige stik (ikke kabler) til bærbare computere, så der burde være en der passer til din computer, hvis ikke den bruger USB-C.

Køb den på: Amazon.co.uk