Hvilken VPN skal jeg vælge? Test af 6 services (gratis & betalt)

I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de mange udbydere af VPN.

Måske har du lige brug for at få helt styr på hvad en VPN er?

Der findes et hav af services, og vi ser nærmere på 3 af de mest populære betalte VPN-udbydere og et par af de gratis.

Gratis og betalte VPN programmer

Der findes mange gratis og abonnementbaserede VPN programmer. Det er dog højst sandsynligt ikke alle, der er egnede til dit brug. De fleste VPN programmer har nemlig en ulempe i en eller anden grad.

Ofte lider gratis-versionerne af en af disse problemer:

  1. Lav hastighed
  2. Begrænsning af hvor meget du kan bruge af data.
  3. Langsom forbindelse

Desuden er der mange eksempler på at de gratis VPN-programmer sælger eller videreformidler dine data. Det skulle dog ikke være tilfældet med de tre vi har nævnt i dette indlæg. Men vi anbefaler ALTID at betale de få dollars per måned det koster at få en premium VPN!

Er der en begrænsning på hastigheden (de gratis VPNer), vil det også påvirke din hastighed på computeren.

Dette skyldes, at VPN programmet henter hjemmesiderne, videoen eller grafikken til computerspillet du spiller, før det sendes til dig.

Så vil du bruge VPN-programmet til at streame film, skal du have fat i et program med mere eller helt ubegrænset data. Jeg har angivet de bedste gratis programmer nedenfor. Vi anbefalder dog at køre med en fra vores liste med abonnementbaserede programmer længere nede.

Bemærk: De fleste gratisprogrammer har også en betalt version.

3 Betalte VPN services

1) ExpressVPN – Vores anbefaling

ExpressVPN logo

ExpressVPN tilbydes med tre forskellige betalinger. Hvis du kun køber en måned af gangen koster det 12,95$ pr. måned. Køber du for et år af gangen koster det 8,32$ pr. måned og køber du for 6 måneder af gangen er det lige nu på tilbud til 9,99$ pr. måned.

Selskabet har globalt set over 2000 servere og leverer rigtig gode hastigheder (du bemærker ikke, at du kører gennem et VPN).

Programmet giver licens til 3 enheder og er tilgængeligt på alle platforme inklusiv iOS og android. Derudover kan man installere expressVPN’s app til routeren, så hele hjemmet er beskyttet automatisk. Bemærk dette virker ikke på alle routere.

Programmet kan også installeres som en browser extension (Safari, Chrome & Firefox), hvilket for nogen gør det lettere at bruge. (Denne funktion findes dog også i OperaVPN, som er gratis).

Derudover har ExpressVPN nogen af markedets mest tilfredse kunder ift. de steder vi har undersøgt. De krypterer forbindelsen efter markedets højeste standard på 256-bit AES. Og har mange af de samme features som de andre selskaber.

Selskabet er baseret i British Virgin Islands, hvor de har en helt anden tilgang til sikkerhed for dine filer. Fx i forhold til USA, hvor selskaberne kan blive tvunget af staten til at udlevere data om deres brugere.

Mulighed for en 30 dages prøveperiode, hvor du, hvis ikke du kan lide det får pengene igen.

ExpressVPN er vores anbefaling #1
ExpressVPN har et super stærkt produkt, super-god hastighed og fungerer på alle platforme. Prisen er også rigtig til kun 45 kr/mnd ved bestilling af ét år.

Fælles for alle de betalte services jeg har inkluderet her er, at de ikke viser hvilken internet hastighed man kan køre med.

Efter at have testet dem kan jeg berolige med, at jeg endnu ikke har oplevet nogen af dem som en begrænsning i forhold til min forbindelse.

Tjek også vores anmeldelse af ExpressVPN her.

2) Surfshark – Den billige (nye frække dreng)

Surfshark tilbydes med forskellige betalinger. Hvis du kun køber en måned af gangen koster det 11,95$ pr. måned.

Køber du for et år af gangen koster det 1,99$ pr. måned!! Det er en god pris vi har fået til vores læsere.

Selskabet har globalt set over 1700 servere i over 60 lande og leverer også hurtige hastigheder. Derudover inkluderes der en 256-bit AES kryptering, en (efter firmaets egne ord) striks politik om ikke at gemme log-filer.

Programmet giver licens til så mange enheder som du har lyst og er tilgængeligt på PC, Mac, Linux, Android og iOS.

Mulighed for en 30 dages prøveperiode, hvor du, hvis ikke du kan lide det får pengene igen.

Det billige alternativ
SurfShark har også et godt produkt, som jeg pt. er ved at teste med godt resultat. Vi har fået en særlig rabatkode til vores læsere, så du før første år til kun 13 kr ($1,99) per måned! Brug knappen nedenfor for at få den særlige rabat.

3) NordVPN

NordVPN logo

 

Programmet tilbydes med tre forskellige betalinger.

Hvis du kun køber en måned af gangen koster det 11,95$ pr. måned. Køber du for et år af gangen koster det 5,75$ pr. måned og køber du for tre år af gangen er det lige nu på tilbud til 2,75$ pr. måned.

NordVPN er et af de programmer som er meget fremme for tid. De leverer en lynhurtig internethastighed og har lige pt. over 4000 servere globaltsom du kan koble dig til.

I forhold til sikkerheden er de også helt i top, hvor de tilbyder det de kalder dobbelt VPN, hvor din IP skjules to gange for at øge sikkerheden. de omtaler selv sikkerheden som at være på militær niveau.

Programmet har en masse fine features som fx P2P, Smartplay (hurtig adgang til streaming sider) og mulighed for en dedikeret IP-adresse. Derudover er der en lang række “mindre vigtige” features.

Programmet kan bruges across platforms, altså på både PC, Mac, Android og iOS.

Det tillader at man har programmet aktivt på 6 platforme pr. licens.

Mulighed for en 30 dages prøveperiode, hvor du, hvis ikke du kan lide det får pengene igen.

3 Gratis VPN services

Jeg har inkluderet 3 programmer, som gennemsnitligt klarer sig rigtig fint, men som alle har begrænsninger på data mængden pr. måned.

Hvis man vil bruge sin VPN det meste af tiden skal ud hoste op med de $6-8 per måned for en af de betalte udbydere ovenfor.

Dog med hver sin ulempe.

ProtonVPN leverer langsomme internet hastigheder på gratis versionen, som en let måde at få folk til at betale for en hurtigere forbindelse og OperaVPN kan kun bruges i din browser.

1) Windscribe

Windscribes VPN program tilbyder gratis 10 GB data om måneden, hvilket er klart det største i forhold til de gratis programmer vi har inkluderet her. Gratis-versionen en begrænset til en lav mængde servere, hvilket opvirker hastigheden negativt.

I programmet er der inkluderet en firewall og adblock, som du kan slå til og fra. Og programmet har den hurtigste forbindelse af disse tre testede programmer.

BEMÆRK: Windscribe kan ikke bruges sammen med Netflix!

2) Tunnelbear

Tunnelbear er et meget simpelt VPN program, der let kan anbefales til folk der har lidt erfaring med VPN. Du får 500 MB gratis i måneden, som dog ikke er tilstrækkeligt til særlig meget. Dog er det en god måde at afprøve VPN på.

De tilbyder ydermere ekstra data, hvis du fx laver et tweet om programmet.

Programmet har globalt set over 22 millioner brugere og hastigheden på tjenesten er ganske fin. Men igen, så er 500 MB ikke tilstrækkeligt for de fleste.

BEMÆRK: Tunnelbear kan ikke bruges sammen med Netflix!

3) hide.me

hide.me har også en begrænsning pr. måned, men ligger på 2GB. De fleste vil heller ikke kunne finde denne begrænsning tilstrækkelig, men det er trods alt bedre end Tunnelbear.

I gratis versionen er der dog kun tre mullige servere at vælge mellem globalt, hvilket gør at du ikke bare lige kan vælge hvor du vil lade som om at du er lokaliseret.

Internet hastigheden har været ganske fin i den tid jeg har brugt den og virket uden problemer, men på grund af den lave mængde data man kan bruge, så anbefaler vi at man kun “nøjes” med dette program, hvis man fx gerne vil skjule sig, når man er på café eller lignende.

Det kunne fx være til at tjekke emails, Facebook osv.

Vil du gerne bruge VPN til mere data-tunge opgaver som fx streaming af video, så finder du næppe dette program tilstrækkeligt.