Store datapakker til mobilt bredbånd i hjemmet

1) Vælg antal Mbit øverst (træk og slip)
2) Klik til udbyders side og se tilbudet

NB: Priser opdateres automatisk hver måned fra udbydernes side

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*Begrænses af områdets mobilmaster.

Mobilt bredbånd som erstatning for almindeligt bredbånd

Det mobile bredbånd har for længst vundet indpas i det danske land. Fordelen ved at have det med på farten, hvad enten det er i toget, i parken eller i sommerhuset er ikke til at tage fejl af.

Ikke desto mindre er mobilt bredbånd, ikke længere kun til brug udenfor hjemmet. Det bliver nemlig i stigende grad anvendt som en decideret erstatning for almindeligt bredbånd i hjemmet.

Hvor det tidligere har været for ustabilt og for langsomt, oplever flere brugere i dag faktisk det modsatte. Nemlig at de kan opnå en både hurtigere og mere stabil forbindelse med mobilt bredbånd.

Hvor stor en datapakke har jeg brug for?

Hvor almindeligt bredbånd typisk er forbundet med ubegrænset forbrug, er der stadig data-begrænsninger på mobilt bredbånd. Skal det mobile bredbånd bruges som det primære netværk i hjemmet, stiller det selvfølgelig et vist krav til datapakken.

Vores dataforbrug er konstant stigende. I dag, hvor mange bruger internettet til streaming af både musik, film og serier kan det blive til rigtig mange GB i løbet af en måned. Specielt hvis I er flere på netværket derhjemme.

Men hvor mange GB har du brug for? Det er jo dumt at betale for meget, men samtidigt rigtig irriterende at løbe tør.

Udbyderne følger udviklingen og tilbyder større og større datapakker til mobilt bredbånd – og du får flere og flere GB pr. krone

Du kan få datapakker fra helt ned til nogle få GB og op til flere hundrede GB. De små datapakker kan være tilstrækkelige til at tjekke mails og lidt surfing i ny og næ. Har I planer om at streame musik og film i husstanden, skal der dog en større datapakke til.

En god tommelfingerregel er at 1 times streaming af film og serier kræver 1 GB data. Streaming af musik bruger lidt mindre data, men kan stadig være en af de store syndere i dataregnskabet.

Lille, mellemstor eller stor datapakke?

  • 1-5 GB er til dig, der ikke nødvendigvis bruger internettet hver dag. Du bruger primært internettet til at sende og modtage mails samt surfe lidt rundt på hjemmesider.
  • 10-50 GB er til dig, der ofte bruger internettet. Du vil desuden gerne kunne streame musik eller video en gang i mellem.
  • Pakker på 100 GB og derover til superbrugeren, som bruger internettet flere timer om dagen. Du bruger i høj grad internettet til datatunge opgaver, herunder downloading og streaming af musik og film i høj kvalitet.

Som du kan regne ud er det primært downloading og streaming af musik og film, der gør forskellen for dit dataforbrug.

Husk at medregne, hvis I er flere på netværket og måske endda hver især har flere enheder koblet på, når du forsøger at estimere forbruget.

Skal jeg kun fokusere på datapakkens størrelse og pris?

Det korte svar er nej.

Det er selvfølgelig samtidigt altafgørende, at dit internet har en tilfredsstillende hastighed.

Når det kommer til hastighed gør alle udbyderne brug af 4G-netværk, som kan levere op til 71 Mbit/s i download og op til 43 Mbit/s i upload ved udendørs brug. Der kan dog være stor forskel på, hvem der dækker bedst i netop dit område.

Hastighed afhænger i bund og grund af afstand til mast og antal brugere på internettet, der er dog en række tiltag du selv kan gøre for at optimere din hastighed.