Webhotel (hosting) vs. Domænenavn – Hvad er forskellen?

Disse tre ting hænger uløseligt sammen. Men hvordan er forbindelsen mellem dem?

Når du har læst dette indlæg skulle du gerne have godt styr på det!

Lad os først se lidt fag-termerne, og hvad de betyder.

Hvad er et domænenavn?

Definition
Et domænenavn er selve navnet på hjemmesiden. Ordene man skrive i URL-adressefeltet i browseren, for at finde frem til en hjemmesiden.

hjemmesideadressen

Domænenavnet kan du godt købe uden at lave en hjemmeside på den.

Det kan fx. være du synes det er rart at eje dit eget fornavn-efternavn-dk, bare i tilfælde af, at du en dag skulle få lyst at lave en hjemmeside på den adresse.

Eller det kan være du gerne vil undgå, at der er andre som laver en hjemmeside på netop det domæne. Men det er ikke nok kun at købe domænenavnet, hvis du vil have en hjemmeside ind på det.

Ønsker man at have en hjemmeside på det domænenavn man har i tankerne, så køber man et tilhørende webhotel

(forklaring følger).

Det letteste er at købe domænenavn og webhotel sammen. Ellers skal der nemlig sættes nogle mere avancerede indstillinger op, for at få domænet til at “pege på” webhotellet.

Derudover er det også lettere at huske at få betalt regningen til begge dele, hvis de kommer samlet på en faktura. På den måde undgår du at miste sit domæne.

Vi har desuden lavet en guide til hvordan du finder et godt domænenavn.

Læs også denne artikel om hvorfor du skal sørge for at kryptere med SSL, hvis du ønsker at din side skal være let at finde i Google.

Hvad er et webhotel?

Definition
Et webhotel er ganske enkelt en plads du lejer på en en såkaldt “Webserver”, hvor du kan lægge alt det indhold, som skal være på hjemmesiden. Dvs. de billeder, tekster m.m. som skal være at finde på hjemmesiden.

Hvis du har et domæne, som du ønsker at have en hjemmeside på, skal du bruge et webhotel.

webhotel-server
Et webhotel ligger på en web server, som blot er stor computer.

En webserver er blot et andet ord for en computer, som er koblet på Internettet, og har installeret såkaldt server-software, som betyder, at den kan have indholdet af en hjemmeside liggende.

Navnet “Web server” kommer af det engelske udtryk “to serve”, som betyder at “at tjene” eller “servere”, dvs. den kan servere dig en hjemmeside.

Du skal altså bruge et webhotel, hvis du ønsker at vise en hjemmeside, når man indtaster dit domænenavn i en browser.

Der er forskel på kvaliteten af webhoteller af flere årsager. Først og fremmest betyder det noget, hvor mange webhoteller, der ligger på den computer, som bliver brugt som web server. Er den computer presset til sin max grænse, så vil det påvirke hvor hurtigt din hjemmeside loader.

Derudover har det også noget at sige, hvor hurtig og stabil internetforbindelsen er til webserver computeren, hvor dit webhotel ligger.

Det er vigtigt, at vælge et firma, hvor der er 100% styr på disse ting, da det har indvirkning på hvor stabil din hjemmeside vil være, og hvor hurtigt den vil loade.

Har din hjemmesiden en oppetid på 99%, så vil det kun være 1 gang ud af 100 at folk vil gå forgæves, når de forsøger at se din hjemmeside. Desuden betyder dette også noget i forhold til hvor Google placerer din hjemmeside i sine søgeresultater. Google favoriserer hjemmesider, som dels loader hurtigt og dels loader hver gang.

Hvor skal jeg købe det?

Spar 25% på webhotel m. koden “3GRATIS” på denne side (unoeuro)

[udbydere cat=”ho” col=”3″ showcol=”1,3,4″]

Vi anbefaler Unoeuro.com da de ganske enkelt har den bedste oppetid, load-tid og dansk support. Anvend koden i toppen af siden for rabatten.

Hvad er hosting?

Hosting betyder “at være vært”, og er blot et andet ord, for det at tilbyde et webhotel.

Et hosting-firma tilbyder plads på en web server, hvor du fx. kan have dit webhotel liggende, eller hvad du nu skulle have interesse i at have liggende på nettet.

God fornøjelse med din nye hjemmeside, jeg håber du er blevet lidt klogere af at læse denne lille guide til de forskellige udtryk.