OnePlus 6 anmeldelse | Endnu et fremragende skridt mod flagskibs-dræberen

Efterfølgeren til 5T og seneste skud fra OnePlus er klar i butikkerne og vi har fået mulighed for at give jer vores mening om telefonen.

Jeg har benyttet mig af telefonen i lidt over to uger nu, og det helt overordnede konklusion er, at den er let at anbefale til folk, som søger en smartphone i “middel” prisklassen, men som er sammenlignelig med de dyreste flagskibe.

Vi var i sidste uge til lanceringen af OnePlus 6, som ikke kun offentliggjorde firmaets nyeste skud på stammen, men samtidig var det også afsløringen af firmaets nye satsning med OnePlus Bullets Wireless. Disse får en seperat anmeldelse, når vi får mulighed for at anmelde dem.

Til de jack-indgangs interesserede kan jeg afsløre, at selvom at de lancerede trådløse høretelefoner, så har OnePlus 6 stadig en jack-indgang.

Det er en særdeles flot telefon, som nu i højere grad kan måle sig på design med andre flagskibe som IPhone X og Samsung Galaxy.

Det samme kan man også sige om hardwaren og i forhold til softwaren vil man som tidligere bruger af OnePlus være glad for at kunne genkende den simple, skrabede og hurtige version af Android Oreo.

Prismæssigt har OnePlus altid været særlig interessante, fordi de leverer en smartphone med høje standarder, men til en meget mindre pris end konkurenterne – hvis man vel at mærke ser på andre flagskibsmodeller.

Tendensen har dog været, at OnePlus’ smartphones er blevet dyre og OnePlus 6 er ikke en undtagelse. I et interview med OnePlus forklarer de, at OnePlus er mere fokuseret på helheden at produkterne end kun specs og pris.

Der er dog stadig en markant forskel på prisen på en OnePlus 6 og fx IPhone X og Galaxy S9.

Modellen vi har anmeldt er 8 Gb ram, 128 Gb harddisk med Mirror Black design på bagsiden.

Til at starte med viser vi hvilke specs OnePlus 6 har, derefter går vi mere i dybden med selve anmeldelsen, hvor vi kigger på pris, design, software, hardware, kamera og en smule benchmark.

For at gøre det mere overskueligt angiver jeg øverst i hvert afsnit de mest essentielle features under hver kategori.

Specifikationer:

Skærm: Optic AMOLED 6.28″

Processor: Snapdragon 845 (octa-core, op til 2.8 GHz)

Kamera: 16 + 20 MP dobbelt linse (bagsiden), 

Styresystem: Oxygen OS (Android Oreo) 

Hukommelse: 6/8 GB ram

Lagerplads: 64/128/256 GB

Dual simkort

NFC

Understøtter op til 1GB/150MB mobil internet 

Pris

Dette er nok det vigtigste emne at komme igennem til som start i denne anmeldelse. Prisen er steget igen på OnePlus, hvor denne nye model starter fra 3799,- (Fundet som kontantpris hos YouSee).

Det er næsten en fordobling af prisen på OnePlus 1, men det er også en del af markedstendensen at priserne på high-end smartphones stiger.

Markedets højdespringer iPhone X koster til sammenligning næsten 9000,- for 64 GB versionen.

Ifølge OnePlus’ danske afdeling, så er fokuset på pris mindre vigtigt for dem nu her. De fokuserer i stedet mere på helheden af telefonen og på hvad det er forbrugerne søger.

OnePlus 6 findes i modellerne; Midnight black, Mirror Black & Silk White (denne model udkommer i første weekend i juni)

* Billedet linker til OnePlus’ egen side

Ser man på andre android telefoner i samme prisklasse er der ingen tvivl om at OnePlus 6 uden tvivl er den mest suveræne.

Denne model er ikke kun spækket med specs; mange ram, hurtig processor osv. men det er også designet rigtig rigtig godt og med et styresystem som andre selskaber burde lære af.

Telefonen mangler lige det sidste for at være helt sammenlignelig med de dyreste flagships, men når det er sagt, så får man rigtig rigtig meget for pengene med denne model.

Der har været flere der har været usikre på om de burde købe en OnePlus i forhold til reparation og garanti på telefonen. Og det er blevet noget lettere efter at Yousee, Telenor, Telmore, 3 osv. forhandler den.

Design

  • Bagside i Gorilla glas 5
  • 1080p AMOLED skærm med Gorilla glas
  • Notch i toppen
  • Sidderne er lavet i
  • Alert slider
  • Fingeraftryklæser på bagsiden
  • Lille kamera bump på bagsiden

Skærm

I forsøget på at give mest mulig skærm i forhold til telefonens størrelse har OnePlus givet telefonen en notch – som jeg tidligere har lavet sjov med. Jeg vil sige at jeg ikke længere lægger mærke til den. Den er mindre en fx iPhone x, den bliver ikke integreret i fx Youtube videoer og man kan slå den fra.

Skærmen er i 1080p og det er en flot skærm, men den er ikke nær så flot som skærmen på fx Galaxy S9 med Quad HD+. Dog giver den lavere opløsning et kæmpe plus i forhold til batteriet.

Skærmen er rigtig flot i både farve og detaljer, men man får ikke helt den samme brightness og wow-faktor som andre smartphones. Men jeg er alt i alt meget glad for at de valgte en 1080p AMOLED skærm.

Særligt på grund af batteriet, men også i forhold til prisen, fordi at skærmen er noget af det dyreste i en smartphone, så havde OnePlus valgt en “bedre” skærm, så havde prisen været helt anderledes ellers skulle de have sparet på mere essentielle dele.

Ud over at telefonen har et rigtig flot design, så skal det nævnes at den er en magnet for fedtede fingrer. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men alternativet med at sætte et cover på bagsiden har jeg ikke fundet anvendelig.

Et cover giver et bedre greb om telefonen og gør den mindre “skarp”, men mit indtryk er, at det ødelægger følelsen med telefonen, hvilket gør at jeg for det meste undlader et cover.

Glasset på bagsiden er virkelig lækkert at holde ved, selvom at telefonen er meget glat, hvilket gør at jeg i flere tilfælde bliver nervøs for at tabe den- det er dog endnu ikke sket.

Software

  • Oxygen OS (Android Oreo)
  • Gestures
  • Gaming mode
  • Reading mode
  • Mulighed for at installere beta version af Android P

Styresystem

Styresystemet er OnePlus’ egen version af Android Oreo, som minder meget om det man kender fra andre OnePlus modeller. Systemet er en skrabet version af Android, ment på den måde at det ligger meget tæt op af stock Android, hvilket for mit vedkommende er et kæmpe plus.

Det gør at telefonen er lynhurtig, og telefonen er ikke spækket med (u)nødvendige features som man kender det fra fx Samsungs Touchwiz.

Selve styresystemets design er egentlig meget simpelt og man har mulighed for at ændre i de fleste indstillinger, som fx hvilken skrifttype telefonen bruger.

Derudover har Oxygen OS også en “hylde”, som man finder ved at swipe til højre i home-menuen. Hylden fungerer som på de fleste andre telefoner og er meget fin.

Du kan stadig comstumize de fleste indstillinger i systemet. Fx er værktøjshylden du finder ved at swipe ned øverst på skærmen helt op til dig selv, hvad den skal indeholde.

Det vigtigste ved styresystemet er simpelthen at det er så tæt på stock-android som man ikke finder på andre telefoner (med undtagelse af pixel og telefoner med stock-android)

Gestures

Gestures er et forsøg på at gøre on-screen-knapper helt unødvendige – eftersom der ikke er en fysisk home-knap.

Problemet er at det endnu ikke føles helt så flydende en oplevelse som på fx iPhones, så jeg har indtil videre deaktiveret de gestures, men forventer også at dette bliver opdateret inden længe.

I stedet for at bruge fysiske eller on-screen knapper, kan man bruge gestures til gå-tilbage, home og multitasking. Der er også de velkendte OnePlus gestures, hvor du fx kan tegne et V på skærmen og så kan du indstille den til fx at starte kameraet.

Gaming mode

Gaming mode er en af de nye features til OnePlus 6, som ikke var på de tidligere modeller.

Helt basalt, så gør gaming mode at telefonen fokuserer GPU, CPU og RAM kapaciteter til spillet når du åbner det, samt at der ikke kommer unødvendige notifikation, så du kan få den maksimale oplevelse af spillet.

Om det er fedt at spille spil på en mobil er nok mest op til jer læsere selv, min egen holdning er efter at have testet blandt andet PUPG, Tekken og mange flere spil på OnePlus 6, at grafikken er imponerede og det kører flydende, men det er en lidt tam og til tider kedelig oplevelse at spille på en mobil.

Screenshot af spillet PUBG

Jeg er overbevist om at mobilspil sagtens kan være interessante, men man skal nok undgå de spil der er forsøgt adopteret direkte fra en anden platform.

Om selve gaming modet virker har jeg endnu ikke testet til fulde. Jeg kan dog forsikre om, at spillene kører upåklageligt med højeste settings og rent grafisk er det en bedre oplevelse end jeg havde troet.

I forhold til gaming er jeg igen nød til at pointere, at én enkelt højtaler ikke lige er sagen. Man kommer let til at dække for den ene højtaler og så mister man stort set al lyden i spillet. Så er det lidt ligemeget om

Reading mode

Reading mode er ligesom gaming mode også en ny tilføjelse med OnePlus 6. Du kan bruge denne tilstand til at efterligne E-readers som Amazon Kindle.

Foto af reading mode på 5T fra Androidguys.com

Billedresultat for oneplus reading mode

Når man slår denne tilstand til, så gør den skærmen helt sort/hvid, hvilket gør tekst meget lettere at læse samtidig med at det sparer lidt på batteriet.

Opdateringer

Det nyeste skud på stammen af Android bliver snart lanceret og som bruger af OnePlus 6 kan man allerede nu installere beta-versionen.

OnePlus siger at de kommer til at være nogle af de første til at opdatere til Android P og muligheden for at installere beta-versionen (kun tilgængelig på OnePlus 6 og Pixel 2) tyder på det samme.

OnePlus har allerede været hurtig ude med opdateringer siden at jeg modtog telefonen, hvilket gør at man trygt kan købe telefonen selvom at der er et par få start-bugs.

Der er dog et par få bugs, som de på nuværende tidspunkt mangler at få fikset. Fx tror telefonen, når jeg fx bruger Facebook, Instagram osv. at der foretages et opkald. Dermed bruger den ikke bundhøjtaleren, men i stedet højtaler i toppen.

En anden og lidt mindre bug er at Google søgebar widgetten ganske enkelt ikke fungerer. Normalt vil man kunne trykke på den og lave en direkte Google-søgning, men i øjeblikket sker der intet.

Hardware

  • Ansigtsgenkendelse
  • Dash charge
  • Ingen trådløs opladning
  • Enkelt højtaler i bunden
  • Fingeraftryklæser på bagsiden
  • 3300 mAh batteri

Processor, ram og grafikkort

Rigtig dejlig at blive bekræftet i at OnePlus ikke sparer på de bedste specs i telefonen. Den billigste udgave af telefonen er udstyret med 6 GB ram og de andre modeller kommer med 8 GB ram.

Telefonen har fået den nye Snapdragon 845, som er den hurtigste chip på markedet lige nu. OnePlus siger selv at telefonen er blevet 30% hurtigere end deres 5T, som i stadig er lynhurtig.

Grafikkortet er Adreno 630 og den har klaret alt jeg har kastet efter den til UG.

Til de der måske ikke interesserer sig så meget for disse detaljer, så betyder det at telefonen kan klare alle slags opgaver. Og den gør det lynhurtigt.

Man vil måske ikke kunne mærke den store forskel i forhold til andre telefoner, men forskellen kommer når du udsætter telefonen for flere opgaver på en gang.

Og disse specs garanterer at telefonen stadig er hurtig om efter 2 år.

Batteri

Batteriet er på 3300 mAh og det er et ganske fornuftig størrelse batteri, når man tager i betragtning alt det andet hardware der er i telefonen. For som vi tidligere har nævnt er skærmen AMOLED og “kun” 1080p.

Dét, samt at telefonen er udstyret med den nyeste Snpadragon 845 processor gør at telefonen kan klare over halvanden dag uden ladning (ved normal brug). Telefonen kan klare omkring 6-7 timer, hvor den bliver benyttet konstant før det kræver en opladning.

Batteriet er ikke aftageligt og derfor ikke sådan lige til at udskifte selv.

Og der er det et kæmpe plus, at Dash Charge kun tager 35 min for at få 60% opladet, hvilket svarer ca. til en dags forbrug.

Ansigtsgendkendelse

Ligesom 5T har OnePlus 6 også ansigtsgendkendelse, men i denne telefon er hardware og software optimeret så meget, at det ifølge OnePlus blot tager 0,2 sekunder for den at læse ansigtet.

Jeg kan ikke be- eller afkræfte om de 0,2 sekunder er i overensstemmelse med virkeligheden, men den er lynhurtig.

Faktisk så hurtig at jeg har overvejet at slå det fra, da jeg nogen gange blot klikker på telefonen for at se notifikationer, men det når jeg aldrig rigtig da ansigtsgenkendelsen lynhurtigt låser telefonen op. Dette må siges at være et luksusproblem.

I forhold til andre telefoner, som også har ansigtsgenkendelse, så er OnePlus’ den absolut hurtigste, hvilket gør at man automatisk må spørge sig selv, om den så er lige så sikker. Og det er den med største sandsynlighed ikke.

Dog vil jeg sige at i de situationer hvor jeg har afprøvet det, har den været sikker nok.

Ifølge min erfaring ser den kun efter ansigtstræk, så har du solbriller på vil den ikke kunne genkende dig. Men det kan det godt hvis du fx har cap på. Så den virker uanset hvordan din hår-dag er.

Højtaler(en)

Højtaleren er en af OnePlus’ store mangler. Der sidder kun den éne højtaler nederst på telefonen, og modsat andre nyere flagskibe kan man ikke bruge højtalere øverst som en sekundær højtaler til stereo effekt.

Lyden i den ene højtaler er ikke fantastisk, den kan dog spille højt nok til Youtube, men hvis jeg hører musik bliver det altså med hovedtelefoner.

Det største problem med højtaleren, er dog placeringen…..

Særligt fordi OnePlus vælger at markedsføre telefonen med gaming mode og slår et stort slag for muligheden for at spille spil på den, så er det en smule ærgerligt at oplevelsen af spillene ofte bliver ødelagt af at min pegefinger dækker højtaleren og dermed også al lyd.

Højtaleren er den eneste bug jeg har fundet i løbet af de næsten 14 dage jeg har brugt den. Hvor telefonen “troede” at alle videoer på Youtube og lignende var opkald og dermed brugte den udelukkende den øverste højtaler, men det problem skulle gerne være fikset nu.

Fingeraftrykslæser

Fingeraftrykslæseren er nu flyttet om til bagsiden, for at gøre plads til den endnu større mængde skærm. Det tager nok lidt tilvænning for de fleste, men jeg må sige at jeg bedre kan lide den her.

Mere skærm er klart et plus, men det føles også mere naturligt, da min pegefinger alligevel er placeret her, når jeg holder telefonen.

Dog skal det sige, at jeg i starten skulle vænne mig til at ramme fingeraftrykslæseren og ikke kameraet. Læseren er en tand mindre end på andre smartphones, hvilket gør at man ikke altid naturligt rammer den. Derfor har jeg ikke benyttet den særlig meget.

glas på bagsiden (kommer der mon en 6T med trådløs opladning?)

Bagsiden er lavet af glas i samme materiale som forsiden, nemlig Gorilla Glass. OnePlus forklarer selv, at de er kommet frem med en teknik til at gøre glasset mere porøs, hvilket muliggør at materialet kan farves og samtidig er holdbart.

Dette kan ifølge OnePlus gøres uden at gå på kompromis med glassets holdbarhed, om det er sandt må tiden vise. Indtil videre har der ikke været problemer med det.

Selvom at bagsiden er lavet af glas har telefonen ikke trådløs opladning. Det virker som en oplagt “forbedring” til en 6T version af modellen. Det er dog på ingen måder en feature, som jeg savner.

Dog, har glasmaterialet givet mulighed for at telefonen har fået en stor opgradering i forhold til forbindelser. Det mobile internet kan trække op til 1GB download og 150MB upload. Der er nu inkluderet NFC og telefonen understøtter også Bluetooth 5.0.

Pointen med trådløs opladning har jeg endnu ikke fundet, da det kræver en mindre platform, som stadig skal være forbundet til strøm. Jeg tvivler også på at man har teknologien endnu til at kunne oplade lige så hurtigt med trådløs opladning, som man har med Dash Charge.

Dash Charge

Dash Charge er OnePlus’ egen version af et fast charge system. Og det er en luksus jeg er meget taknemmelig for. Telefonen oplader ekstremt hurtigt, selv ved blot få minutters opladning.

Ifølge dem selv vil du kunne få opladt én hel dags strømforbrug (60%) på blot 35 min.

Jeg har brugt telefonen meget den seneste uges tid og i den tid har jeg testet stort set alt ved telefonen, hvilket svarer til et strømforbrug langt over hvad der er gennemsnitligt.

Dash Charge holder stadig ved det velkendte USB-C som både er hadet og elsket af mange. Forhåbentlig bliver det mere og mere standard, så vi kan skille os af med andre typer micro USB.

Ifølge OnePlus kan Dash charge opladning ske lige så effektivt i bil via bilens 12v batteri.

Selvom Dash Charge minder om andre typer fast charge kan du ikke umiddelbart benytte andre typer fast charge end Dash Charge, hvis du vil have den hurtigste mulige opladning.

Vandtæt?

OnePlus 6 er ikke godkendt efter markedsstandarder (IP-rating) til at være vandtæt, når det så er sagt siger de selv, at den sagtens kan holde til en smule vand. Det vil sige undgå at tage den med ud at bade, men den overlever, hvis du fx kommer til at spilde på den.

På Youtube kan man se flere der forsøger sig med hvor vandtæt OnePlus 6 er og den overlever flere test i en pool. Men lad være med at prøve det selv!

Dette er selvfølgelig et punkt, hvor man godt kunne have ønsket det sidste stykke arbejde fra OnePlus. Men bare det at den kan holde til almindelig dagligdags vand er selvfølgelig et kæmpe plus.

Kamera

  • 16 + 20 MP kamera linse på bagsiden
  • Optisk billede stabilisering på bagsiden
  • på forsiden uden stabilisering
  • Video i 4k opløsning ved 60fps
  • Portrættilstand
  • Slow motion (maks 2 min ved højeste opløsning 1080p 60fps)

OnePlus har også valgt en opgradering til kameraet. I 6’eren har de valgt at opgradere med endnu en linse på bagsiden af telefonen.

Denne linse er på 20 megapixel og hjælper telefonen med at måle dybden i billederne, som man fx kan se på billederne i portrættilstand, hvor telefonen slører baggrunden.

Generelt kan det siges at Kameraet tager ganske fine billeder, som til tider hælder mod at blive lidt for overeksponeret til min smag. Kameraet tager rigtig flotte billeder i dagslys, men kan godt halte lidt i forhold til konkurenter i mørke.

Den kan sagtens tage billeder i mørke, men de bliver lidt for grynede til tider.

Portrættilstand er en rigtig fin måde, hvor man som amatør (som jeg selv) let kan tage billeder der virker rigtig imponerende. Når det så er sagt er det egentlig blot et avanceret Instagram filter man, som blot er integreret i software og hardware.

Den klarer sig rigtig fint i portrættilstand og jeg sammenlignede den med kameraet i iPhone X, hvor OnePlus 6 lettere kan komme helt tæt på et objekt og nærmest giver en makroeffekt til billederne.

Video kvaliteten er ganske fin, men dog ikke på niveau med fx Pixel 2 eller iPhone X. Lyden og billedet virker knap så flydende, men det er efter min mening mere end nok til daglig brug.

OnePlus har lavet en pro-tilstand til kameraet, hvor du selv kan justere for Iso, hvidbalancen, lukketid, kvalitet og hvilken filtype den gemmer billeder og video som samt en måler så man kan se om billedet er vandret, selvudløser osv.

Billedet nedenfor demonstrere pro-tilstanden.

Kameraet på forsiden er fint nok, ikke noget at skrive hjem om. Det er tilstrækkeligt til at man sagtens kan bruge det til videoopkald og en selfie i ny og næ.

Men er man hardcore instagram-bruger, hvor man tager mange selfies og gerne vil have dem i bedste kvalitet, så er denne telefon nok ikke tilstrækkelig ift. andre af de dyrere telefoner på markedet.

Benchmark tests

Jeg har kørt et par benchmark tests på telefonen for at sammenligne den med andre flagskibe. Til det har jeg brugt AnTuTu Bencmark v7.07. Der er en lang række flere benchmark apps, som man kan bruge, men for overskueligheden har jeg kun benyttet denne.

Jeg har testet i forhold til grafik og en stress test, som er to forskellige tests. Stress test viser hvor mange opgaver telefonen magter på en gang og samtidig, hvor hurtig den er sammenlignet med andre topmodeller.

Under særligt den grafiske test kunne jeg mærke at telefonen blev lidt varm. På ingen måde alarmerende, men varmere end normalt hvor den slet ikke ændrer temperatur.

Overordnet set, så er OnePlus 6 helt i front både i forhold til grafik og i forhold til hurtighed (processor og ram kapabiliteter).

I forhold til det grafiske viser testen at OnePlus klarer sig bedre end 99% end andre brugere der har testet deres telefoner.

I forhold til stress testen, så viser resultaterne at telefonen er helt i front i forhold til modeller den bliver sammenlignet med. Desværre har testen ikke inkluderet de nyeste af de modeller fra andre mærker, men den viser at OnePlus 6 fx er 30% hurtigere end 5T.

Skulle nogen være interesserede i de mere specifikke tal, laver jeg gerne et længere afsnit om det.

Konklusion

OnePlus var med deres første smartphones ret hurtig til at udnævne sig selv som flagship-killers og ironisk nok er det først nu, hvor den retorik ikke længere bliver benyttet af selskabet at de er tættest på det mål. Personligt kan jeg sagtens se OnePlus 6 som den smartphone jeg bruger til dagligt.

OnePlus 6 er det bedste selskabet har præsteret til dato. Det gælder over hele linjen, men særligt designet er virkelig faldet i min smag.

Alt i alt kan man konkludere at OnePlus virkelig har gjort et stort stykke arbejde med denne telefon og det ser allerede nu ud til at være arbejdet værd, da flere steder melder den udsolgt.

Den holder strøm i lang tid, hurtig opladning, lynhurtig i OS og uden unødvendig bloatware, et kamera der måske ikke er markedets bedste, men som jeg alt andet lige finder tilstrækkeligt til mit brug.

Der er flere features man måske godt kunne savne som fx vandtæt (efter markeds standard), dual højtaler, trådløs opladning osv. men i dagligt brug af telefonen er det ikke features jeg personligt savner.

At prisen er steget ser jeg kun som en fordel, når man tager alle forbedringerne i betragtning og jeg tror at deres nye markedsstrategi med at følge den gennemsnitlige forbruger i stedet for kun os spec etuitaster er en glimrende beslutning.

Hvis du fx ikke kan undvære en af disse features, så er der god sandsynlighed for at der til efteråret vil komme en 6T-version af telefonen. Dette er ikke noget OnePlus selv har sagt noget om, men mere min spådom om det.

Om en 6T vil indeholde alle disse forbedringer er svært at sige, men jeg tror der er en stor sandsynlighed for at den vil indeholde trådløs opladning.

Jeg mener ikke det giver meget mening at give smartphones stjerner (karakter), da der er stor forskel i pris. Men havde jeg hovedet på blokken ville jeg give denne telefon 5/5 stjerner i forhold til smartphones i samme prisklasse og 4,5/5 for smartphones generelt.

Dermed må jeg sige at OnePlus med deres 6’er lige nu har årets (indtilvidere) bedste smartphone, især når man tager højde for prisen.

Plus +

  • Hurtig processor
  • Masser af ram
  • 1080p Amoled skærm (sparer på batteriet)
  • Dashcharge
  • Pris (starter fra 3899,-)
  • Næsten Stock Android
  • Pre-installeret skærm beskytter og vedlagt gennemsigtigt cover.

Negativ –

  • 1080p Amoled skærm (ikke så flot som Galaxy S9, iPhone X osv.)
  • Wireless charging
  • Ikke officielt vandtæt

 

Har du spørgsmål til OnePlus 6? Eller er der noget vi har misset i anmeldelsen, så smid en kommentar nedenfor, så opdaterer vi løbende artiklen.