De bedste gadgets til skituren

Vi har alle hørt om smart watches og Googles intelligente briller, men verdenen af teknologi man kan have på er større end man umiddelbart tror.

Fra de bedste intelligente skibriller med HUD interfaces og de bedste GPS-ure, som giver dig data for løb, til de bedste action kameraer, der kan fange dine mest uforglemmelige øjeblikke – skisporten er den ultimative sport for wearable teknologi.

Læs også om mobilt bredbånd du kan tage med på farten.

Fakta: Wearable tech er et engelsk udtryk for teknologi som man kan have på. Der findes ingen direkte danske oversættelse

Vi bringer her de bedste gadgets til skituren, som kan opgradere dig fra begynder til professionel – hvis ikke i stil, så da i udstyr.

skis-1208282_640

PIQ ski boot sensor

En anden type tracking end skibrille eller ur er denne skistøvle sensor. Den klikkes ganske let på din skistøvle og kan på måde give dig meget præcise data om dine løb.

Sensoren er vandtæt og kan give dig data som fx din hastighed, antal sekunder i luften, G-påvirkning og dine skærings vinkler. Den kan kobles til din smartphone –både Android og iOS – og den kan levere dine data til de sociale medier.

Unavngivet

In&motion smart ski airbag vest

Alt for mange mennesker kommer til skade ved skiløb, og det er ikke for sjov, at det er en af de største udgiftsområder for forsikringsselskaber. Heldigvis bruger langt de flest en skihjelm til deres løb, men den beskytter sjovt nok kun hovedet. Vil du beskytte resten af dine vitale organer, så er dette nok løsningen.

Du har den på under dit normale skitøj. Bagpå sidder der en sensor med GPS, som undersøger al bevægelse, og mister du din balance, vil denne vest – på samme måde som en bils airbag – blive fyldt med luft, hvilket gør din skitur noget sikre – særligt hvis du er glad for fart.

Al data fra sensoren kan blive uploadet til en hjemmeside, hvor de vil være tilgængelige for dig. Dermed kan du se data om dine løb og hvordan du undgår at falde igen.

Unavngivet

Oakley Airwave 1.5

Oakley er mest kendt for deres solbriller, men producerer også skibriller. De har ny gået med på en ny trend om at have skibriller der har en skærm. Denne skibrille giver dig live data med hastighed, højdemeter og data om dine hop (sekunder i luften, højde og afstand).

hud

Skærmen er 1 tommer og ifølge producenten er den tilpas størrelse til at være brugbar, og den kommer aldrig i vejen for dit udsyn.

main_59-448_airwave-snow_silver-text-black-iridium_001_69657_png_heroxl

Der er integreret GPS så du kan optage dine ruter, og hvis dine venner også bruger Airwaves eller har deres smartphone app, så kan den guide dig lige til dem.

Tjek videoen fra producenten her:

Beartek Bluetooth and Camera module gloves

Det er noget så svært at kontrollere et GoPro kamera på vej ned af et bjerg. Det samme gælder andre optage enheder du måtte have fx en ekstern mikrofon. Det har dette firma gjort noget nemmere. De har nemlig produceret en sæt handsker, som du let kan kontrollere dit GoPro kamera eller mikrofon med.

0000963_bluetooth-gloves-beartek

Takket være deres sykroniserings moduler og deres trykfølsommen knapper kan du let begynde at optage video, tage et stilbillede, bruge burstmode eller nogle af de andre funktion fx lige midt i et hop eller på vej ned af en bjergside.

POC Receptor Bug Communication

Denne hjelm beskytter ikke kun dit hoved mod uheld. Den er udstyret med hovedtelefoner af mærket Beats by Dre, som er bygget ind i nakkestøtten, så det ikke går ud over din sikkerhed. Hjelmen er udstyret med knapper og en indbygget mikrofon, så du ikke behøver at have din smartphone frem for at ringe, modtage opkald, skifte sang eller ændre volumen.

POC-Receptor-Bug-Communication-Helmet-2

Therm-ic Powersock

Sokker er ikke bare sokker – især ikke når det gælder skituren. Selv de hårdeste gutter hader en hel dag med kolde tæer. Dette kan undgås med disse skisokker.

108338_00_d

Ved hjælp af nogle småbatterier udløser disse skisokker varme fra dine tåspidser og til det bagerste af din fod, hvilket gør at du ikke kommer til at fryse fusserne på turen. Firmaet bag hævder at det kan booste ens performance, om det er sandt vides ikke, men det kan holde dig kørende på bakkerne i længere tid.

Merino-uld – naturens egen tech!

Hvis du ikke har hørt om merino-uld er du gået glip af noget. Det er naturens eget high-tech materiale, som kommer fra en australsk / spansk avlet fåretype, som har nogle helt særlige egenskaber.
Merinould lader dig nemlig ånde igennem ulden.

Dvs. at den holder dig varm, men uden at blive våd og klam, og når du synes at uld er noget af det mest irriterende i verden, så bliver du glad for at høre, at MERINO-uld heller ikke klør!

Garmin Fenix 3

Glem alt om at have dit Apple watch med på skituren, hvis du vil have det bedste ur med, så er det Garmin Fenix 3. Uret er indiskutabelt det bedste ur for tech-elskeren. Automatisk sporer den hvert enkelt af dine løb i stedet for det hele I et. Det betyder at du let kan sammenligne hvert enkelt af dine løb.

Udover at det er et utrolig flot ur, så kan det altså også måle alle de data du ønsker dig om dit skiløb. Hastighed, afstand og det antal højdemeter du bevæger dig er blandt nogle af urets egenskaber. Helt automatisk skelner den mellem de forskellige løb og du kan derfor – fx på vej op af bjerget – se data for det løb du lige har gennemført.

Den er fabrikeret således, at du kan bære det uden på din jakke, så uret hele tiden er tilgængeligt.

fenix3_3600x2400_300dpi

Recon Instruments Snow 2 HUD

Vil du have verdens mest avancerede skibrille? Firmaet bag brillen har selv døbt den ’Verdens mest avancerede wearable computer’ om det er sandt kan vi ikke vide med sikkerhed. Men hvad der er sikkert er, at denne skibrille gør dig til den mest futuristiske skiløber på bakken.

Selve teknologien er ikke en brille i sig selv, men en lille skærm du placerer i din brille. 

Unavngivet

Den lille skærm ligger nede i det ene hjørne af skibrillen, hvor du kan få data om dine løb. Den er kompatibel med langt de fleste mærker.

Skærmen er udstyret med dual-core, Bluetooth, Wi-Fi og har en masse sensorer der kan måle dine løb og give dig data om løbene i brillen. Hastighed, afstand, højdemeter og hvor lang tid du er i luften ved et hop, er for bare at nævne nogle få, de features du kan få med denne skibrille.

GoPro Hero 4 Black

Der findes mange forskellige action kameraer, men det suverænt mest kendte mærke er GoPro. Det var dem der startede hele fænomenet om action kameraer, og det er dem som er kendt det mest sikre valg og den bedste kvalitet.

Der findes selvfølgelig konkurrenter – nogle bedre end andre – som også er billigere end GoPro, men GoPro er det sikre valg og det mærke, hvor du kan købe mest ekstra udstyr til. Når det gælder videooptagelse af de hurtige ture ned af bjerget, så er GoPro bare en anelse bedre end konkurrenterne.

Med dette kamera sikrer du, at du får optagelser i meget høj kvalitet, med lyd, som rent faktisk kan bruges.

gopro-hero4-black-1200-80

Kameraet kan blandt andet monteres på en hjelm, din arm eller lignende – hjelmen giver generelt det bedste resultat. Kvaliteten af optagelserne rækker til forbløffende 4K video med 30fps.

Almindelige billeder tages med en 8,3 MP, selvom det ikke lyder af meget skal man huske på, at det er linsen og ikke antal pixel der er afgørende for kvaliteten – og her må man sige, at den tager utroligt flotte billeder.

Det er de færreste der faktisk kan bruge 4K opløsningen, eftersom det kræver en 4K skærm for at kunne få det optimale ud af det. Derfor vil det for de fleste vedkommende give bedre mening at optage i 1080P (FullHD) med 120fps.

Dette giver mulighed for de imponerende slowmotion optagelser og et perfekt glidende billede.