Blokering på iPhone: Sådan blokerer du folk (hvem blokerer dig?)

Vi har alle sammen brug for at blokere en anden person på vores mobil fra tid til anden. Men hvordan er det lige det fungerer?

Her ser vi på præcis hvordan du blokerer et nummer på din iPhone, og hvordan du bruger funktionen bedst muligt. Vi ser også på udfordringer med funktionen, og hvordan du ser om du selv er blokeret!

Lad os kommer igang.

Hvordan blokerer man et nummer på iphone?

Det er ganske enkelt at blokere et telefonnummer på din iPhone. Det tager kun ganske få klik at ordne dette, og fra nu af kan denne person ikke ringe til din telefon.

Sådan blokerer du en persons MOBILNUMMER

  1. Åben din opkalds-app
  2. Klik på fanen “Seneste” i bunden af skærmen
  3. Vælg det nummer du vil blokere og klik på det lille “info” symbol yderst til højre
  4. Scroll HELT ned i bunden af skærmen, og klik på “Bloker”

Nu sørger softwaren på din iPhone for at denne person ikke kan ringe op til din iPhone.

Hvis du på et senere tidspunkt vil se hvilke personer og telefonnumre, du har blokeret for at ringe til dig, kan du gøre det her:
indstillinger > Telefon > Opkaldsblokering og opkalds-id.

Det er også her du kan fjerne en blokering af en person, hvis du igen synes at personen skal have lov til at ringe til dig.




Sådan blokerer du en person på FACETIME

FaceTime fungerer næsten på samme måde.

Her gør du således for at blokere for opkald fra en bruger:

  1. Åben FaceTime appen
  2. Klik på det lille info ikon ud for den person du ønsker at blokere
  3. Scroll helt ned i bunden og tryk på “Bloker”.

Når du på et senere tidspunkt vil ophæve en blokering, gør du det her:
Indstillinger > FaceTime > Blokering (aller-nederst på skærm menuen). Så kan du med det samme se liste over personer der er blokeret fra at kontakte dig via FaceTime.

Det er også her du kan ophæve blokeringer, hvis personerne igen skal have lov til at kontakte dig.

Bemærk
Personer du har blokeret til opkald via telefondelen, vil også være blokeret her på FaceTime.

Sådan blokerer du en person på BESKEDER

Det næste sted vi skal kigge på er dine SMS beskeder og iMessages. Her kan du ligeledes blokere en person, så du ikke modtager de SMS’er de sender til dig.

  1. Åbn appen “Beskeder”
  2. Vælg den person du ønsker at blokere
  3. Klik på det lille info ikon ud for personen, og scroll helt ned i bunden.
  4. Her kan du se den lille tekst “Bloker”, som fungerer ligesom ved FaceTime og Telefonen.

Når du vil fjerne en blokering igen, skal du ligeledes gå til: indstillinger > Beskeder > Blokering.

Bemærk
Personer du har blokeret til opkald via telefondelen, vil også være blokeret her på Beskeder. Du behøver ikke blokere begge steder, hvis du har blokeret dem ved telefon-delen.

Her kan du også altid se en opdateret liste over hvilke personer, der ikke har lov at kontakte dig via beskeder.

Sådan blokerer du en person på FACEBOOK

Facebook er naturligvis en anden sag, da det ikke er en del af din oprindelige iPhone software. Her er en lille guide til hvordan du blokerer personen på Facebook, så du er helt fri for at blive kontaktet af denne person.

Først skal vi naturligvis ind på Facebook.

  1. Find personens profil frem, så du har brugernavnet klar
  2. Gå til Indstillinger
  3. Vælg “Blokering” og indtast navnet på personen.
  4. Vælg navnet på listen, og så er det klaret.

Bemærk at personen ikke bliver notificeret om at du har blokeret vedkommende. Hvis du ønsker, at personen skal vide det, skal du først sende en besked til personen, inden du laver blokeringen. (Husk at personen jo ikke har mulighed for at svare dig på denne henvendelse.).

Hvis I på et senere tidspunkt bliver venner igen, skal du ikke kun fjerne blokeringen. Du skal også aktivt tilføje personen som ven igen, før I bliver koblet sammen på Facebook.

Hvordan blokerer man et skjult nummer?

Dette er ikke helt enkelt på en iPhone. Det er muligt med forskellige Android mobiler, men iPhone har ikke denne mulighed for at blokere en person, der ringes fra skjult nummer.

Her er hvad du i stedet kan gøre.

Du kan vælge kun at modtage opkald fra personer, der findes i din telefonbog. Det er den nemmeste måde at gøre det på, og det tætteste vi kan komme på at blokere et skjult nummer på iPhone.

Sådan gør du:

  1. Gå til Indstillinger  > Forstyr ikke
  2. Gå til “Tillad opkald fra” under “Telefon” sektionen, og vælg hvem du ønsker skal kunne ringe til dig.
  3. Vælg “Alle kontakter”.

Hos nogle mobilselskaber har du også mulighed for at kontakte mobilselskabet direkte, og bede dem om at blokere et opkald for dig, hvis du gentagne gange generes af et opkalds-ID.

Bemærk
Bemærk at der findes en del apps i Apples app store, som skriver at de kan klare denne del. Det er dog løgn og latin, for det er ikke muligt for en app at få adgang til disse data!

Hvad sker der når man blokerer et nummer på iphone

Når du har blokeret en person, vil den person ikke kunne ringe til dig. Så langt så godt, men hvad sker der så i den anden ende, når de prøver at ringe til dig?

Når en person prøvwe at ringe til dig, som er blokeret på din iPhone, sendes personen til voicemail.

Det nytter dog ikke noget at efterlade beskeder, for du vil ikke modtage en notifikation. De beskeder du efterlader på telefonsvareren vil heller ikke kunne blive aflyttet.

Hvis personen vælger at ringe fra skjult nummer, vil de i mange tilfælde gå igennem, på trods af at nummeret er blokeret hos dig.

Hvordan kan man se om man er blokeret på iphone?

Hvis du prøver at ringe til en person, og telefonen ringer mere end et par gange, er du højst sandsynlig ikke blokeret. Normalt vil du nemlig ryge næsten direkte til voicemail, hvis personen har blokeret dig.

En anden måde at tjekke om du er blevet blokeret på, er at prøve at sende en besked.

Hvis du ikke får en notifikation om at beskeden er leveret, kan det også være et tegn på at vedkommende har blokeret dit nummer.

Hvis du derimod får en besked om den er blevet leveret, er du helt sikkert ikke blokeret.

Bemærk
Det kan let være tilfældet at personen i den anden ende har blokeret for alle opkald, enten ved at sætte telefonen på “Flight mode” eller på “Forstyr ikke” mode.

Hvem har blokeret mig på iphone?

Hvis du får en besked om at “Nummeret du ringer til kan ikke besvare dit opkald”, kan det være et tegn på at du er blokeret. Et andet tegn er (som ovenfor forklaret), hvis du ryger direkte til voice mail.

Ellers er der vist kun én måde tilbage at afgøre på, om du er blevet blokeret af en person. Og det er ved at få en anden person til at ringe til vedkommende fra et nyt mobilnummer. På den måde kan du se, om han eller hun kan komme igennem, mens du ikke kan.

Husk dog at det kan være en dårlig ide. Der kan være mange grunde til at en person har blokeret dig, og du skal være sikker på, at du ikke kommer i problemer ved at kontakte vedkommende fra et nyt nummer.

Hvordan blokerer man mails på iphone?

Dette kan du gøre ved at opsætte en regel i eksempelvis Gmail. Her kan du lave et filter, som kun filtrerer bestemte e-mail adresser fra, så de ryger direkte i spam-mappen eller blot bliver slettet.

Det fleste andre mailprogrammer har lignende muligheder for at lade dig blokere mails.

Morten Storgaard

Morten skriver primært om apps, sikkerhed og Internet of Things. Han rejser meget, og tester derfor ofte rejse-gadgets. Han er i øvrigt en sucker for robotter og technik lego.

Lignende artikler