Skridttæller i Apple Watch & iPhones: Sådan gør du (og så præcise er de!)

De nyere iPhones har skridttæller indbygget, men hvor præcis er teknologien og kan det bruges af den seriøse sportsmand?

Kan man droppe skridttælleren, og bare bruge sin iPhone i stedet?
Det ser vi nærmere på her.

Hvor præcis er iPhones skridttæller?

Lad os først se på, hvor godt iPhones tæller dine skridt, når du bruger den med normal motion. Vi har fundet en test lavet af universitet i British Columbia.

Deres tests viste, at iPhones fanger mellem 90-95% af dine skridt, når du bruger den på et løbebånd. Når du derimod bruger den i naturen på en gåtur, vil du opdage at den mister omkring 1.000- 1.200 skridt per dag, og det er en ganske anseelig del, for de gik ca. 5.000- 6.000 skridt i testen!

Det var faktisk omkring 22% af alle skridt ved daglig brug, som ikke blev talt med på iPhones skridttæller.

Du kan se deres test her i denne lille 1 minut video:

Så med det i mente, vil vi ikke anbefale, at du bruger din iPhones skridttæller til seriøse formål. Men hvis du blot bruger den til at sammenligne din aktivitet fra dag til dag, kan den give en fin indikering af hvor mange skridt du går.

Du skal blot ikke stole på det aktuelle tal, men mere se det som forskellen fra dag til dag.

Du kan eventuelt lægge 22 % til antallet af skridt, og så vil du nok have et noget mere akkurat tal, ift. analysen ovenfor.

Sådan bruger du skridttælleren på iPhone

Du finder dine data i din “Sundheds-app”.

 1. Åbn appen
 2. Klik på “Sundhedsdata” nederst på skærmen
 3. Klik på “Aktivitet” ikonet, som er det røde kvadrat på skærmen.
 4. Vælg “Skridt”.
 5. Her kan du se hvor magne skridt du går om dagen.
 6. Klik på Datakilder og Adgang. Her kan du også indstille at din iPhone må bruge data fra dit Apple Watch. Det vil den typisk gøre, hvis du har et Apple Watch, da det har bedre data og mere præcise beregninger.

Aflæs antal skridt med skridttælleren på din iPhone

Du skal også sørge for at din Sundheds-app har de bedste betingelser for at måle dine data korrekt. Det gør du ved at sørge for, at den har de rigtige data på dig såsom køn og vægt.

Disse ting indstiller du her:

 1. Åbn Sundheds-appen
 2. Klik på ikonet af det lille ansigt øverst til højre
 3. Udfyld fødselsdag, køn og hvorvidt du er kørestolsbruger. Så får appen de mest præcise data omkring dig og din aktivitet.

Når du har indstillet alle disse ting, er du klar til at bruge din iPhone til at tælle dine skridt.

Den kan også registrere hvor langt du har gået, og hvor hurtigt du har bevæget dig.

Tilføj skridt fra andre skridttællere

Du kan også tilføje skridt for lang række andre datakilder. Det fungerer rigtig godt, og jeg bruger det selv sammen med mit Apple watch.

Inde i appen, finder du en lang række af anbefalede apps, som du kan bruge til at tælle dine skridt. Det gør du ved at klikke på “Sundhedsdata” og vælge “Aktivitet”, og scrolle lidt ned. Så finder du en hel stribe af apps såsom: Nike Run, Runkeeper, Endomondo, osv.

iPhone vs. Apple Watch – hvilken tæller bedst skridt?

Det bedste er naturligvis at bruge dem sammen. Når du har et Apple Watch, kobler du det blot til din iPhones app, og så får du alle dine skridt data over på din iPhones sundheds app.

Men giver det mening at købe et Apple Watch blot for at bruge den som skridttæller, hvis jeg allerede har en iPhone?

Nej det synes jeg ikke giver mening.

Men du kan få meget mere præcise data fra dit Apple Watch. Ifølge en større amerikansk test vi kunne finde, som sammenligner en række skridttællere, har Appple watch en 10% afvigelse i forhold til de reelle antal skridt. Det er dobbelt så godt som din iPhones indbyggede skridttæller, som mistede ca. 20% af dine skridt.

Men den store forskel her kommer, når du har fået kalibreret dit Apple Watch. Så fangede den faktisk 99,7 % af alle skridt hos testpersonerne, hvilket er noget af det bedste i alle tests vi har set.

Sådan kalibrerer du skridttælleren på dit Apple Watch

Dette handler om at få dit system til at kende dit niveau og dine skridt-længder, så du får den mest nøjagtige måling af dine skridt.

Du kalibrerer således:

 1. Gå til “Indstillinger” og klik på Anonymitet > Lokalitetstjenester, og sørg for at det er slået til.
 2. Gå ned til “Systemtjenester” (aller-nederst på samme vindue) og sørg for at “Kalibrer bevægelse og distance” er slået til.
 3. Tag dit Apple Watch på og åben appen “Træning”.
 4. Vælg “Gang udenfor” og indstil et mål.
 5. Gå i dit normalt tempo i ca. 20 minutter.
 6. Nu får dit Apple Watch kaliberet sig, så det bliver så nøjagtig som mulig i sin måling af dine skridt.

Kalibrering af skridttæller i Apple Watch med iPhone

Som vi så på ovenfor, mister din iPhone nogle af dine skridt, men hvis du blot lægger ca. 20% til dit daglige antal skridt, har du et fint nok resultat for de fleste.

Så kan du stadig sammenligne din udvikling dag for dag.

Hvilke iPhone modeller har skridttæller?

Funktionaliteten med at tælle skridt blev introduceret med styresystemet iS8.

Funktionaliteten kræver at din iPhone har det såkaldte pedometer, som først blev introduceret med iPhone 6 og 6s. iPhone 5 har også en bevægelsessensor, men den fungerer ikke ligeså godt som iPhone 6 og nyere modeller.

Så hvis din iPhone er købt indenfor de sidste 5 år, så har du helt sikkert skridttæller i din iPhone.

Hvordan måler iphone antal skridt?

iPhonen bruger den avancerede M8 chip til at til at tage data fra accelerometeret, gyroskopet, GPS og kompasset. Derfra beregner processoren antal skridt.

Det lyder meget avanceret, og det er det også.

Denne metode er også grunden til at dine skridt bliver noteret i klumper, og ikke vises ét skridt af gangen. Der skal nemlig først beregnes over en mindre periode og distance, før iPhonen har styr på hvor mange skridt du har taget på.

Hvorfor tæller min iPhone ikke skridt?

Hvis din iPhone ikke tæller dine skridt er her nogle ting du bør tjekke, for at finde problemet.

Først og fremmest skal du sørge for, at din iPhone har lov til at spore dine bevægelser med bevægelsessensoren i mobilen. Det gør du under lokalitetstjenester, som du finder under punktet anonymitet. Den skal blot være slået til, så kan mobilen finde ud af at tracke dig.

Hvis det ikke fungerer herefter, skal du have den til reparation, for at finde ud af hvad der kan være galt med dens bevægelsessensor.

Dernæst skal du sørge for, at du har indtastet dine personlige oplysninger i dine sundheds app. Det gør du ved at klikke på det lille ansigt øverst til højre på skærmen, som jeg også forklarede længere oppe i artiklen. Når der er styr på det skal det hele gerne virke!