Hvordan virker “Find min iPhone”? Deaktiverer, aktivering m.m.

“Find min iPhone” er en feature på iPhones, som gør det muligt at for dig (og andre med adgang til din iCloud), at se hvor din iPhone befinder sig.

I denne artikel kigger vi på præcis hvordan du aktiverer og deaktiverer funktionen “Find min iPhone”.

Folk har nemlig lige så ofte brug for at deaktivere funktion, for ikke at føle sig overvåget af andre med adgang til deres konto.

Hvad er “find min iPhone” og hvordan virker det?

Funktionen “Find min iPhone” hjælper dig til at lokalisere hvor din iPhone befinder sig på et kort. Med ganske få klik kan du se præcis hvor din iPhone er, og det kan i mange tilfælde være en kæmpe fordel. Eksempelvis hvis din iPhone er blevet stjålet, eller hvis du har mistet den.

Det er dog ikke altid en fordel, og derfor skal vi også se på hvordan man slår det fra, så du ikke skal føle dig overvåget.

Her finder du funktionen:

  1. Log på iCloud.com
  2. Klik på ikonet “Find iPhone”
  3. Indtast din kode igen, og nu kommer der et kort frem, som angiver hvor din mobil befinder sig.

Ofte vil iPhonen kunne lokaliseres med ganske få meters præcision. Du kan se præcis hvilken adresse den er på, så du hurtigt kan få styr på at få den tilbage igen.

Sådan slår du “Find min iPhone” fra (deaktivering)

Find min iPhone funktionen

Der er rigtig mange brugte iPhones i omløb, og meget ofte sker det, at den tidligere ejer ikke har deaktiveret denne funktion før han solgte den. Det kan være lidt uheldigt og ubehageligt for den nye ejer, som let kan føle sig overvåget af den gamle ejer.

Og det er jo med god grund.

Bemærk
Husk altid at deaktivere denne funktion, når du sælger din iPhone. Den nye ejer skal nemlig selv oprette en iCloud konto. Han/hun skal selv koble mobilen på hans egen konto, så du ikke kan følge med i hvor han/hun befinder sig.

Sådan deaktiverer du funktionen “Find min iPhone”.

  • Klik på Indstillinger > Klik på dit navn > iCloud > Slå “Find min iPhone” fra.

Hvis du er den nye ejer af en iPhone, og ikke ønsker den skal være koblet på den gamle ejers konto, skal du bede den gamle ejer om at slette alle data og nulstille mobilen. På den måde vil mobilen ikke længere være koblet på denne persons iCloud konto.

Du skal nu selv oprette en ny iCloud konto, når du installerer telefonen, og dermed sørge for at alle dataene tilhører dig selv.

Sådan fungerer aktiveringslåsen

Det også muligt for dig at låse alle dine data, så andre ikke kan få adgang til telefonen. Det kan du gøre via iCloud med funktionen “Find min iPhone”.

Det er rigtig smart hvis du har mistet din telefon, og mistænker at den er blevet stjålet. Eller hvis den på andre måder er havnet i de forkerte hænder.

Sådan aktiverer du aktiveringslåsen:

  1. Log på iCloud
  2. Klik på “Find min iPhone”
  3. Indtast din kode igen
  4. Vælg din enhed på listen
  5. Klik “Lost Mode”.
  6. Nu er din mobil låst, og kun du kan låse den op igen.

Du kan også slette alle dine data fra denne menu, så personen, der har fundet din iPhone, på ingen som helst måde kan få adgang til dine data. Selvom mobilen skulle være låst op.

Hvor nøjagtig er find my iphone?

Denne funktion er meget nøjagtig. Den anvender din mobils GPS data, til at lokalisere dig på et kort. Normalt kan man finde mobilens fysiske adresse, og dermed se præcis hvor personen, der har mobilen, befinder sig.

Jeg har testet et par adresser, og systemet fandt det korrekte husnummer hver gang.

Jeg har mange gange brugt denne funktion, hvis jeg ikke lige kunne finde min mobil, og det har altid være meget nøjagtigt. Så ved jeg i det mindste at mobilen er på min adresse, og at det blot er mig der ikke kan finde den 🙂

Hvem kan se “find my iphone” oplysninger?

Alle personer, der har adgang til din iCloud konto, kan også se hvor din mobil befinder sig. Det samme gælder for eventuelle MacBooks og andre Apple enheder, som du har koblet til din iCloud kontoen. Så derfor er det dig og KUN dig der har adgang til din iCloud konto.

Den er meget personlig!

Det også muligt at installere den app, som kan lade dig se din iPhones lokalitet fra en anden mobil!

Det er en app, som ligger gratis til download i Apples Appstore. Med denne app kan du logge på iCloud, og lokalisere en hvilken som helt telefon, som du har tilkoblet din iCloud.

Bemærk at dette ikke kan lade sig gøre, hvis indstillingen “Find Min iPhone” er slået fra på den mobil, der skal trackes.

Det gøres her: Indstillinger > Klik på dit navn > iCloud > Find min iPhone.

Find min iPhone offline?

Hvis funktionen er slået fra, kan du ikke se hvor din iPhone er. Så skal du først gå ind i iCloud, og slå funktionen til. Det kan du enten gøre på din MacBook, eller du kan downloade en app fra Apple (hedder også “find min iphone”), som lader dig gøre det på en hvilken som helst anden iPhone.

Selvom mobilen er død for strøm, er taget offline, eller blot er slukket kan du stadig bruge “Find min iPhone”, og se hvor den sidst har befundet sig.

Det vigtige at notere sig her er, at du skal have haft “Find min iPhone” funktionen tændt INDEN du mistede telefonen. Du skal også have slået funktionen “Send sidste lokalitet” til.

Det gør du her: Indstillinger > Klik på dit navn > iCloud > Find min iPhone > Send sidste lokalitet.

Send sidste aktivitet funktionen er vigtig

Bemærk
Funktion “Send sidste lokalitet” er ikke slået til som udgangspunkt. Det skal du gøre manuelt, og det er RIGTIG smart at gøre. For hvis du mister din mobil, kan du ikke se hvor den er, hvis den er offline eller løbet tør for strøm. Med mindre du har slået funktionen her til.

Så længe du har denne funktion slået til, vil du altid kunne se hvor din iPhone sidst har befundet sig, da den havde forbindelse til GPS.

Du kan også finde din mobil med en en MacBook eller en hvilken som helst anden computer med internetadgang. Du skal bare gå ind på iCloud, og logge på med dit brugernavn. Her klikker du på “Find iPhone”Nu, og vælger enheden på listen øverst.

Find din iPad, Apple Watch og Macbook med “Find min iPhone”

Når du logger på iCloud, og vælger “Find min iPhone”, kan du også vælge at lokalisere dine øvrige Apple enheder.

På listen vælger du blot om du ønsker at finde en iPad, dit Apple Watch eller en Mac computer.

Da jeg netop testede funktion, mens jeg skrev denne artikel, opdagede jeg også, at jeg har glemt at fjerne den gamle iPhone, som jeg har givet til et andet familie medlem.

Det er vigtigt, at man husker at fjerne sine enheder her. Men det er endnu vigtigere, at få slettet alle data ved en komplet geninstallering af styresystemet, når man sælger sin iPhone.

Morten Storgaard

Morten skriver primært om apps, sikkerhed og Internet of Things. Han rejser meget, og tester derfor ofte rejse-gadgets. Han er i øvrigt en sucker for robotter og technik lego.

Lignende artikler