Se gennemsnitlig antal Mbit for 190 forskellige lande

Du har sikkert prøvet at mangle internet på ferien.  Så kan en ellers afslappende uge hurtigt ende med at blive en udfordring.

De fleste af os har brug for stabilt Internet når vi rejser på ferie, både til at kunne besvare en arbejdsmail eller slappe af med en serie på Netflix.

Klik på et land på kortet nedenfor, og se straks hvor hurtigt internet der er i området.

Klik på et land (verdenskort)

Hvor hurtig er min eget internet hastighed?

Du kan tjekke din egen internethastighed med vores internet hastighed testværktøj. Så ser du med det samme hvor hurtigt din forbindelse er, og du hastighedsmåleren viser både upload- og downloadhastigheden på din forbindelse.

Hvor i verden finder man stabilt internet?

Klik blot på et land, og se med det samme hvor hurtig internet der er i Mbit.

Det er downloadhastigheden der er noteret, da det er den langt de fleste har brug for. Det er kun når du skal sende filer du skal bruge en god upload.

Flere og flere har brug for at tjekke e-mail og have adgang til services som Skype under rejser, og så er det vigtigt at kunne danne sig et overblik.

Stabilitet kan også påvirkes af ting som strømafbrydelser ind, som naturligvis kapper internetforbindelsen for en stund.

Det er mest gældende for Afrika, som ofte oplever strømnedbrud. I dag har de fleste hoteller dog ofte en generator, som lynhurtigt starter op når der er et nedbrud.

I Danmark har vi en af verdens bedste netværk af bredbånd.

Top3 bedste lande i Afrika, Sydamerika og Asien

Det er typisk i disse dele af verden, at internetforbindelsen kan være en udfordring, men det er også her du finder Sydkorea, som har verdens hurtigste internet på 23,6 Mbit!

AfrikaSydamerikaAsien
Zimbabwe (4 Mbit)
Sydafrika (3,4 Mbit)
Liberia (3,8 Mbit)
Uruguay (6,7 Mbit)
Chile (5,7 Mbit)
Argentina (4,6 Mbit)
Sydkorea (23,6)
Japan (15,2 Mbit)
Thailand (7,4 Mbit)

Hvor hurtigt net har jeg brug for på rejsen?

Skal du blot kunne tjekke mails og nyheder på mobilen eller computeren, så er 2-3 Mbit fint.

internet-lande

Er du afsted længere tid, og vil du gerne kunne streame Netflix osv. så er det bedst at have min. 5 Mbit forbindelse.

Det er også muligt at tage sit egen internet med fx. med 3likeHome fra 3, eller en af de andre mobilabonnementer, som inkluderer billig data i udlandet.

I lande med mange strømnedbrud vil det påvirke internetforbindelsen i området. Det gælder fx. mange lande i Afrika, men mange steder er der dog backup generatorer, som leverer strøm ved nedbrud.

Hvordan står det til i Danmark?

Danmark ligger helt i top set i et globalt perspektiv, og vi har rigtig gode priser på bredbånd.

Vi har en i gennemsnit ca. 12 Mbit, men vi er overhalet af Norge, Sverige og Holland de seneste år.

Dataene til kortet kommer fra Akamai, som er verdens største serverfirma. De har servere i hele verden, og leverer 25-30% af al trafik på Internettet. De har derfor de bedste data til at lave den slags beregninger.