Guide: Sådan skifter du skærm på din iPhone

iPhones har været kendt for de mange ødelagte skærme.

Nogle gange er man heldig, hvor smartphonen kun tager en smule skade. Nogle gange fungerer den som normalt, men andre gange kan selv en lille skade gøre hele skærmen defekt.

En ødelagt skærm koster en formue at få skiftet og nogle gange tager det også lang tid.

Vi har her lavet en guide til, hvordan du kan skifte skærmen på din iPhone.

Det skal du være opmærksom på før du skifter skærm

Først og fremmest behøver du ikke at være en IT ekspert for selv at skifte skærmen

Men er du helt på usikker grund, bør du nok opsøge nogen med større erfaring. Eftersom at der er risiko for at gøre stor materiel skade på din smartphone.

iphone-248906_640

Det vigtigste råd af alle er, at du skal sørge for at holde styr på de forskellige dele og skruer.

Forskellen på at skifte glas og skærm

Som regel, når folk taber deres smartphone, er det glasset som går i stykker.

Selve glasset koster ikke meget i forhold til skærmen, men det er utrolig svært blot at skifte glasset på en smartphone. Det er dog ikke umuligt. Men det bør man ikke give sig i kast med, medmindre man har stor forstand på det.

Anbefaling
I stedet for blot at skifte glasset, skifter man stort set altid hele skærmen. Det er ikke kun hvis man vil gøre det selv. Autoriserede reparatører vælger stort set altid også at skifte hele skærmen.

Hvis du er interesseret i, hvordan man udelukkende skifter glasset, så er der her en Youtube guide til at skifte glasset på en iPhone 6.

Tjek om der er monteret et beskyttelsesglas på skærmen

Hvis der er monteret et beskyttelsesglas på din smartphone, kan det være, at det blot er dette glas-lag som er splintret.

Værktøj og reservedele

Det er ikke det typiske værktøj man har i garagen, som man skal bruge til at skifte skærmen.

Du bliver derfor nødt til at investere i noget eller låne det af en bekendt. Nogle af skruerne i iPhones er specielt lavet til netop deres telefoner, derfor virker konventionelle skruetrækkere ikke.

Den komplette liste af værktøjer der er nødvendig kan du se i hver enkelt guide. Det varierer nemlig lidt fra model til model.

Der er rigtig mange stedet man kan købe værktøjet og reservedelene. Et af de steder er iFixit. De har en komplet liste over hvad du skal bruge til netop din model.

Du behøver selvfølgelig ikke at købe tingene over denne side, men når det kommer til selve skærmen bliver du nødt til at sikre dig, at det er noget ordenligt du køber.

Så hvis du gerne vil spare lidt penge ved fx at købe over Ebay, så sikre dig at andre brugere har været tilfredse med produktet.

u61xozo

Værktøjet behøver ikke at være det bedste af det bedste, det skal selvfølgelig have en vis standard, men eftersom du ikke behøver at bruge det mere end nogle få gange, så er det ikke værd at bruge flere penge end nødvendigt.

Vi har indsat Youtube guides fra den nok mest pålidelige person når det kommer til at skifte skærm.

Vil du gerne have flere detaljer om sværhedsgrad, hvor lang tid det tager eller lignende, så er iFixit et rigtigt godt sted.

Har du en forsikring der dækker skift at skærm?

Afhængigt af dit mobilabonnement og din forsikring, kan det være at du ikke behøver skifte selv, men blot kan levere den til et værksted, og få skiftet skærmen til en ny uden beregning (eller med en selvrisiko).

Det bør du undersøge inden du går i gang, da du kan ødelægge garantiperioden ved at skrifte selv.

Sådan skifter du skærmen på en iPhone 7

Anbefaling
Bemærk! iPhone 7 modellen er vandtæt. Det gør at du skal være særligt opmærksom når du skifter skærmen, hvis du ønsker at telefonen også skal være det bagefter. Er du ikke professionel eller øvet, så bør du finde en autoriseret reparatør.

Der findes dog muligheder for at gøre telefonen vandtæt også efter udskiftningen af skærmen, men den metode er endnu ikke afprøvet nok til at vi vil råde folk til at bruge den.

Sådan skifter du skærmen på en iPhone 6

Hvis du køber en ny skærm, som ikke har touch ID bliver du nød til at overføre den gamle hjemknap, ellers mister du denne funktion.

Hvis du er i tvivl, kan du altid undersøge det en ekstra gang via guiden på iFixit.

Sådan skifter du skærmen på en iPhone 5 og SE

Det er nogenlunde samme procedure for at skifte skærmen på en iPhone 5 som det er med en SE eller 4 model. Generelt er det nemmere at skifte skærmen på en af disse modeller.

Vi har for en god ordens skyld dog inkluderet guides til både 5 og SE.


Vil du selv give dig i kast med at skifte skærmen og har du spørgsmål, så skriv en kommentar.

Læs også vores store test af fladskærme her.

Vi har sammenlignet og testet de nyeste skærme med O-led og Q-led teknologierne fra de bedste brands.