Sådan vælger du streamingstjeneste

Her giver vi dig et godt overblik over streamingtjenesterne.

Har du lige erhvervet dig en 4K skærm eller ved du bare ikke hvilken udbyder, der passer bedst til dit behov?

Så læs med.

Streamingtjenesten til børnefamilier

Lykkeligvis for mange forældre findes der mange glimrende streamingstjenester til børn, som endda er meget billige eller helt gratis.

For især de mindste børn er der meget utrolig lærerigt indhold på Youtube, som er gratis tilgængeligt. Som regel vil børnene let selv kunne udpege, hvilket indhold de vil se og med børnefilter på, sikrer du at de kun ser hvad de må.

children-403582_640

En anden tjeneste MinBio.

Denne tjeneste har udelukkende indhold for børn, men er til gengæld også den billigste streamingstjeneste – af de tjenester der koster penge.

Via denne tjeneste kan man se alle de mest populære børneserier og -film.

Køber man 12 måneder af gangen er prisen 39 kr./måned.

Netflix – den store spiller

Der er ingen tvivl om, at det er Netflix, der er løbet af med sejren indtil videre.

De er ubetinget den største streamingtjeneste med serier og film (hvis man ser bort fra Youtube, som kan kaldes en streamingtjenste).

Netflix har i 2018 ramt 130 millioner brugere, og de har et imponerende kartotek af serier og film. De laver en række kendte serier selv, og også et stigende antal spillefilm.

Der er dog lukket for en del af indholdet, for os der kikker med udenfor USA.

Her er nogle af de populære serier på Netflix:

 • Making a Murder,
 • Family Guy,
 • Homeland,
 • House of Cards,
 • Suits,
 • Orange Is The New Black

Netflix har også et større udvalg af film!

HBO – til dig der vil se serier

HBO er de seneste år blevet verdenskendt for deres utrolig flotte og populære serie:

 • Game of Thrones,
 • The Wire,
 • True Detective,
 • Silicon Valley,
 • The Walking Dead –
 • for bare at nævne nogle få…

Deres udvalg af film er dog begrænset!

3958 (640x360)

Men undersøg hvilken tjeneste har flest af dine yndligsserier.

Viaplay – reality-tv, sport og film

Den ultimativt bedste tjeneste til at streame dansk reality er Viaplay.

Her har du først og fremmest adgang til rigtig meget reality-tv. Robinson, Paradise Hotel, Sommer i Sunny Beach, Familien på Bryggen m.fl. Viaplay har også almindelige serier og film, men her er udvalget og kvaliteten sparsomt.

Dette er kun en god løsning, hvis du vil se reality-tv. Ønsker du en bredere pakke med film og serier, så er dette ikke løsningen. 

Dansk tv på nettet

Ser man bort fra reality-delen, så er der to sider som er rigtig gode til dansk tv, Tv2 og DR. På Tv2 play får du adgang til at det tv, som Tv2 laver inklusiv serier.

Det samme gælder DR, de tilbyder størstedelen af alt det tv de sender til streaming online. Fordelen ved DR er at det er gratis – hvis man ser bort fra licensen.

demonstration-767983_640

Andre tjenester

CMore Play er en tjeneste udbudt af Canal Digital i samarbejde med Telmore og Waoo.

CMore Play tilbyder en lang række film og serier samt flere online tv-kanaler, hvor de primært viser film og golf. Denne tjeneste har et glimrende udvalg og fin bredde i genre og aldre.

Er du i forvejen kunde ved Telmore, Canal Digital eller Waoo, så er det værd at tjekke, om du allerede har CMore Play tilgængelig eller hvad det vil koste.

Vi kan også anbefale at tjekke forbrugermagasinets sammenligning af streamingtjenester.

Filmstriben er som sådan ikke en tjeneste i samme stil som de andre streamingstjenester. Dette er de danske bibliotekers online mulighed for at låne en film. Film striben er alternativet og ikke en primær løsning.

Det er til dig, som ønsker at se en film i ny og næ, men ikke gider at købe film.

Det fantastiske ved Filmstriben er, at det er helt gratis! Så kan man godt se lidt igennem fingre med at udvalget ikke bringer de nyeste film.

De gode gamle TV-kanaler lever stadig

Flow-tv på ingen måde ud som værende på vej ud.

I en undersøgelse lavet af DR konkluderes det, at danskerne stadig i høj grad ser flow-tv. Kun 5% af danskerne er så dedikerede streamere, at de ikke ser flow-tv overhovedet. Tendensen ser ud til at gå mod en kombination af flow-tv og streamingstjenester.

Nogenlunde samme udvikling tror jeg vi vil se mellem tv’et og streamingstjenester. Særligt mobildata pakkerne bliver større i disse år og langt billigere, hvilket betyder, at det er muligt at streame på farten også.

Danskernes-tv-vaner (640x434)
http://www.samlino.dk/blog/saadan-vaelger-du-streamingtjeneste/

Spørgsmålet er om det er sådan det vil forblive eller om det blot er et skridt på vejen mod langt større brug af streamingstjenester.

Samlino.dk har udvalgt en række forskellige streamingtjenester, som hver især egner sig til forskellige behov. Med udgangspunkt i dem og med inddragelse af nogle få ekstra, guider jeg dig her til hvilken streamingtjeneste der er dit bedste valg, og hvad forskellen på streamingstjenesterne er.

Når man tænker på streamingstjenester er der en udbyder som er over dem alle.

Den udenlandske service Netflix. Ikke at Netflix var den første, men de har vundet mange hjerter på deres billige priser og deres brede udvalg af film og serier.

Der er dog kommet mange fine konkurrenter og alternativer til Netflix, så det er ikke et must at vælge Netflix – faktisk slet ikke et must.