Laptops overhales af tablets og mobiler

Nye formater som tablets og phablets vokser støt, efterhånden som computerdelene bliver mindre og mindre, og det betyder, at salget af laptops er faldende.

Samtidig eksploderer brugen af mobildata disse år:

mobildata graf

Faktisk overhaler mobildata det gode gamle bredbånd!

En af grundene til at de nye mobile enheder vinder frem, er at de er utrolig nemme at lære at bruge. Det har åbnet op for et større marked, i takt med at det giver fx. ældre mennesker adgang til e-mail, Facebook, Skype osv.

Mobile styresystemer er ganske enkelt simplere og lettere at bruge, og touch funktionerne er intuitive for både børn og ældre mennesker.

Tablets sælger godt hos forældre, som bruger dem til at underholde og udvikle deres børns evner, i form af tegnefilm og simple spil.

barn-ipad

Det betyder gyldne tider for de store computerproducenter, hvilket også er medvirkende til at de fire største virksomheder i USA i dag er IT selskaber – med Apple i spidsen.

Laptopsalget går tilbage

Kort tid efter Apple lancerede deres første iPad, udtalte Steve Jobs, at tabletten ville komme til at erstatte PCen, og han har allerede delvist ret.

I dag bruger vi dem allesammen, men mange af os var skeptiske, da de første tablets kom ud og manglede både tastatur og mus.

Det er ca. 5 år siden iPads ramte markedet, og i dag findes tablets i de fleste hjem. Der er dog også en tendens til at smartphones bliver større og større, og med den nye iPhone 6+, har Apple også gjort sit indtog på det såkaldte “Phablet” marked, som er en mellemting mellem en “Tablet” og en “Phone”.

Ifølge nye tal fra Gartner forventes salget af tablets at stige med 8% per år, og tilsvarende forventes PCere kun at stige med 1%:

analyse-forecast

Apple er dog ikke længere så dominerende på tablet markedet, som de var i starten. Android-baserede tablets vinder ind på Apple, og android-baserede tablets vokser hurtigere end iPads.