Ledige Domæner | 5 tips til geniale domænenavne (gratis)

>> Opdateret 2020:

Jeg har lavet denne video som viser PRÆCIS hvordan jeg finder gode domænenavne i dag. Videoen er fra min YouTube kanal “Passive Income Geek” – og jeg håber du kan leve med den er på engelsk.

(jeg siger ikke nogle svære ord, promise!)

Nå, tilbage til blog posten…

————

Det kan være svært at finde et super domæne i dag. Der findes dog nogle gode hacks og tricks til at finde de ledige super-domæner, som vi skal se på.

Jeg har bl.a brugt disse tools til at finde på domænenavne til:

  • WhiteAway.com
  • OneGirlOneSuitcase.com (rejseblog)
  • GoDownsize.com (livsstils-site).
  • Coinbringer.com (crypto-site)

I denne artikel deler jeg mine bedste tips til at finde det geniale navn til en hjemmeside.

>>LÆS OGSÅ: De 4 bedste (billigste) webhoteller

Find tilbud på domæne og hosting:

Inden vi gennemgår Toolet får I lige mine anbefalinter til domænekøb / hosting.

Spar 25% på webhotel m. koden “3GRATIS” på denne side (unoeuro)
[udbydere cat=”ho” col=”3″ showcol=”1,3,4″]

Vi anbefaler:
Vi anbefaler Unoeuro.com da de ganske enkelt har den bedste oppetid, load-tid og dansk support. Anvend koden “3GRATIS” på deres side her for 25% rabat

Er du ikke web-nørd eller har en lillebror der er en haj til computere, så kan det være en god ide at gå efter en udbyder, der tilbyder en rigtig god support via telefonen.

Særligt hvis du har brug for at din hjemmeside ikke pludselig er nede i 12 timer, fordi du skal vente på at hostingudbyderen svarer på en support-ticket!

Her kan vi anbefale Dandomain (fra 576 kr/år)

Dandomain er et godt gammelt solidt dansk firma, som både tilbyder domæneregistrering med alm. hosting af hjemmesider, men de tilbyder også hosting og webshop system, til dig som har brug for at komme hurtigt igang med en netbutik.

domæner

BustAName.com: Et tool med super-powers!

Når jeg skal finde nye domæner, bruger jeg ofte en side, der hedder bustAname.com:

bustaname

Den indeholder forskellige tools, som dels kan hjælpe med at foreslå nye ordsammensætninger, og samtidig kan vise hvad der er ledigt som domænenavn. I denne post vil jeg forsøge at guide dig igennem de bedste features.

I toppen af siden har du nogle faner. Den første fane hedder “Domain Search”.

Her kan du indtaste en lang række ord, som toolet vil forsøge at kombinere, og øjeblikkeligt vise hvilke kombinationer af ord, der er ledige som domæne.

En vigtig detaljer her er, at man kan gruppere ordene i mapper. Så vil toolet ikke forsøge at kombinere to ord fra samme mappe, men kun parre dem med ord fra den anden mappe.

Når man lige sidder og leger lidt med det, giver netop denne funktion rigtig meget mening.

domænenavn-jagt

I den midterste kolonne vises hele tiden de domænenavne, som er ledige.

Du behøver altså ikke på noget som helst tidspunkt at taste domænenavnet ind på en hjemmeside, og sidde og vente på at kunne se, om det er ledigt.

Denne del af toolet er uvurderligt, hvis du søger efter det bedste domænenavn, som er sammensat af ord.

Du skal dog lige fjerne fluebenet i feltet der hedder “For sale on Resale Marketsplaces“, for ellers vil der også komme domæner frem, som ikke er ledige, men blot er til salg andetsteds.

Der er også masser af sjove indstillinger i bunden af toolet, som du skal sørge for at tjekke ud. Her kan du fx. vælge, at toolet godt må prøve at tilføje en endelse eller starte med en bestemt præfiks.

Dette giver lidt ekstra muligheder, og er specielt en god ide, hvis du ønsker, at domænet skal indeholde nogle meget populære ord, hvor der ikke er mange ledige domæner.

>> Læs også: Mobilt bredbånd – de 8 bedste

Lad værktøjet guide dig til flere ledige navne

Du kan fx. vælge at domænet godt på mangle den sidste vokal (som man kender det fra Flickr), eller du kan tillade flertalsformer og bindestreger mellem ordene.

En anden cool detalje er muligheden for at gemme dit projekt.

Det er sjældent at man finder sit nye domæne første gang med sætter sig ned og researcher, og derfor er det en rigtig god ting at kunne gemme det, så man ikke skal starte forfra, hver gang man vil søge videre.

Det betyder også, at du kan vise forslagene til nogle venner, inden du lægger dig fast på et navn.

hurtig-webhosting

En vigtig detalje for danske hjemmesider

Toolet vil guide dig til at købe domæne og hosting hos amerikanske firmaer, da det er her de tjener lidt penge i kommission. Det er dog en ret dårlig ide, hvis du laver en hjemmeside, der er målrettet danske besøgende.

Danske hjemmesider skal nemlig gerne hostes i Danmark, for at have de bedste betingelser for at lægge så højt som muligt på Googles søgeresultater.

En dansk hostet side vil rangere lidt bedre i Google, og den vil også loade hurtigere. Loadtid er en faktor, der både påvirker placeringen i søgeresultaterne, og i det hele taget gør siden behagelig at bruge.

Jeg har efterhånden oprettet over 100 domæner med tilhørende webhotel, og har derfor prøvet de fleste udbydere gennem mit arbejde. Jeg vil anbefale, at du køber domæne + hosting hos disse steder:

Her kan du se en guide video hvor jeg gennemgår toolet:

Fane 2 – Find korte super domæner

Den næste fane på bustAname siden hedder “Domain Maker”. Denne fane er stedet at starte, hvis du går efter et kort domæne, som ikke består af sammensatte ord, men blot er super kort.

Det kunne være et domæne som fx. Uber. Blot nogle få bogstaver, som klinger naturligt, og som ikke er registreret allerede.

Du kan se et screenshot af værktøjet her:

bustaname2

Her kan du vægle, at domænet skal starte med et bestemt ord, bogstav eller udtryk. Det kan fx. være meget smart, hvis du går efter et domænenavn, som klinger grønt.

Så kan du vælge, at det skal starte med “eco” eller et andet ord, som henleder tankerne i den retning.

Du kan også indstille, hvor naturligt domænenavnet skal klinge. Det kan hjælpe til, at der kommer et naturligt flow mellem konsonanter og vokaler, så det bliver mere sandsynligt, at man vil kunne udtale navnet.

Denne del af toolet, har jeg ikke leget så meget med, og jeg har heller ikke brugt det til at finde domæner, men jeg kan sagtens forestille mig, at det ville være en stor hjælp for fx. industrivirksomheder, som ofte har korte navne, som ikke rigtig betyder noget.

På 2 minutter fandt jeg fx. disse ledige domæner:

Stardense.com – Klinger være navnet på et nyt rejsebureau eller flyselskab?
Surprisent.com – Kunne bruges til et firma, der planlægger fester?
UpRoach.com – Tjaa ved det ikke, men det klinger da også meget regulært 🙂

Det parameter værktøjet igen og igen vinder på er, at det laver real-time live opslag hos en hosting-udbyder. Så man ser kun domæner, som rent faktisk er ledige, og undgår at komme til at forelske sig i et navn, som allerede er nuppet.

Det er nemlig utrolig irriterende, at bruge tid på at slå gode domænenavne op, som allerede er taget, når man forsøger at finde et ledigt navn.

…Faktisk er det jo normalt det man bruger det meste af sin tid på, når man prøver at finde et godt hjemmesidenavn.

Får du en ide ud fra de ord du leger med, som ikke lige kommer frem på skærm som kombination, så findes der også et fritekst-felt, som hedder: “Quick domain check”.

Her kan du indtaste en url, og med det samme se om navnet skulle være ledigt (også real-time). Det er en nyttig funktion, for du får helt sikkert nogle ideer til andre navne, mens du leger med værktøjet.

Her er en guide til at finde KORTE domænenavne:

Denne del er super fed, hvis du leder efter et brandnavn, som skal være kort og let at huske.

Klik på videoen, og se hvordan du lader værktøjet grave de bedre navne frem til dig.

Tænk langsigtet med dit domænenavn

Den eneste ulempe ved værktøjet er, at det kun kan lave opslag på .com .org .net .info og .biz domæner. Det ville være skønt med en mulighed for at tjekke .dk domæner, men det kan den desværre ikke.

Rigtig mange virksomheder starter med et .dk domæne, og tænker at hvis projektet bag sitet bliver succesfuldt, så køber de bare et nyt navn, som klinger bedre internationalt.

Der er bare den hage ved det, at hvis du senere flytter din hjemmeside over på et nyt domænenavn, så mister du en del af den anciennitet, du har opnået hos Google.

Google er trods alt den eneste motorvej på nettet, og findes du ikke der, så er det lidt ligesom at have en købmandsforretning i Varde i stedet for på Strøget.

Der kommer bare ikke så meget trafik den vej..

google-highway

Ved at fortsætte med samme domænenavn, beholder alle de henvisninger (links), som er blevet opbygget gennem domænets levetid.

De besøgende er en ting, for dem kan man redirecte til det nye domæne, men de links, som peger på sitet, er med til at få den til at rangere godt i Googles søgeresultater, og det kan være svært, at få dem til at ændre linket, så det peger på den nye side.

Du vil altid miste noget af denne værdi, når du skifter domæne.

Derudover vil du naturligvis også miste den brand-mæssige værdi, som opbygges over tid, fordi folk husker dit navn, og genkender hjemmesideadressen i søgeresultaterne, og hver de ellers støder på din hjemmeside.

De fleste vælger et ok navn i stedet for et rigtig godt navn til at starte med, fordi de tænker at de gode domæner er taget. Men med et tool som bustAname, er det bestemt muligt at finde gode ledige navne til sin hjemmeside.

Der findes i øvrigt nogle rigtig fine videoer på bustAnames side, som viser hvordan toolet bruges. Selvom de er lidt gamle efterhånden, så er de 5 minutter godt givet ud, så du får styr på alle de lækre features, og lykkes med at finde et konge-domæne.

Jeg håber du er blevet inspireret. Hvis du har gode ideer til at finde på gode navne, eller du har en ninja-tool, som du har lyst at dele med os, så læg endelig en kommentar!

Vi hører også gerne fra dig, hvis det lykkes dig at bruge disse tips til at finde et godt domænenavn. Så læg også endelig en kommentar!