Huawei – den store kineser på mobilmarkedet

Den kinesiske multinationale netværks- og telekommunikationsudstyrs- og service-virksomhed Huawei er verdens næststørste leverandør af telekommunikationsudstyr i verden, lige i hælene på Ericsson.

Huaweis produkter og services er tilgængelige i mere end 170 lande og bliver anvendt af 1/3 af verdens befolkning!

Ordet Huawei kan oversættes til “pragtfuld” og “præsentation”, og det er netop Huaweis mål at skabe den nyeste teknologi samt ekstraordinære oplevelser for alle mennesker i verdenen.

Læs med herunder og få et indblik i denne imponerende kinesiske virksomhed.

Huaweis produkter

I forbindelse med Huaweis vision tilbyder Huawei en række produkter, herunder Mate-serien, som byder på ”Ultimativ Teknologi”, P-serien med dens ”Ultimativt Design” og G-serien, hvor du kan få ”Ultimativ Værdi” for alle pengene.

Huaweis produkter omfatter desuden blandt andet mobiltelefoner, smartphones, tabletcomputere og mobilbredbåndsmodemmer.

Herhjemme finder du fx. et stort udvalg af Huawei mobilerne hos Telmore.dk.

I 2015 lå Huawei ligeledes på 3. pladsen i verden over forsendelser af mobiltelefoner, så hvis du ikke allerede har en mobiltelefon herfra, er det et fornuftigt valg at lande på en af Huaweis imponerende enheder.

Se også en video her omkring Huawei’s flagship model Mate 10:

Succesen i det danske land

Huawei står ganske stærkt i Norden og i særdeleshed på det danske marked. I den første halvdel af 2017 solgte selskabet 70 % flere smartphones end samme periode forrige år, og deres store succes i Danmark skyldes, ifølge Huawei selv, at de har satset på high-end-mobiler.

Den store succes har gjort, at Huawei nu er det tredjestørste på det danske marked.

Danske TDC indgik ligeledes en aftale med Huawei i 2013, og i 2015 begyndte TDC at drive det største og vigtigste mobilnetværk i Danmark, 4vG netværket.

Stigning i omsætning og fremtidsplaner

Huawei Consumer Business Group meldte for den første halvdel af 2017 om en stigning i omsætningen på 36,2 % i forhold til 2016.

Denne vækst har givet plads til nye og spændende idéer, såsom en satsning på udviklingen af kunstig intelligens og maskinlæring.

Selskabet håber på, at netop disse satsninger kan drive koncernens videre vækst.

Huawei har minsandten også bevist, at de kan følge med de store bosser, idet selskabet fra juli-september 2017 overhalede Apple og blev den andenstørste smartphoneproducent, kun overgået af Samsung.

Virksomhedens vision

Hvis du spørger Huawei omkring deres vision, kan du godt forvente at høre nøgleordene drømme og ekstraordinære oplevelser.

Med mere end 20 års rig ekspertise i blandt andet informations- og kommunikationsteknologi ønsker Huawei nemlig at bringe den nyeste teknologi til verdens befolkning.

Huawei Consumer Business Group sætter ligeledes stor fokus på premium-produkter, innovation og teknologiske gennembrud, så den nyeste teknologi kan spredes ud iblandt dens forbrugere.

Om virksomheden

Huawei blev grundlagt i 1987 af den kinesiske forretningsmand Ren Zhengfei og er en privat virksomhed. Virksomheden opstod i den kinesiske by Shenzhen, hvor den den dag i dag stadig har sit hovedkvarter.

Huawei har mere end 110.000 ansatte, hvoraf omkring 46 % af dem er engageret i forskning og udvikling. Virksomheden har vokset sideløbende med at kinesernes mobilforbrug er steget kraftigt.

Derudover har virksomheden forsknings- og udviklingsafdelinger i 20 lande, inklusiv Kina, Sverige og USA.

Huaweis kerneaktiviteter er fremstilling af telekommunikationsnetværk, services for virksomheder og myndigheder samt fremstilling af blandt andet mobiltelefoner og tablets.

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internet, wifi-relaterede emner og gadgets. Jeg er 35 år og (godt) gift på 10. år med en Youtube rejseblogger, så jeg rejser en del. Når jeg ikke nørder, så nyder jeg gerne god mad eller noget tung rock :-)

Lignende artikler