Hvem ringer til din mobil? 3 måder du kan tjekke (mens den ringer!)

Det er altid rart at vide hvem der ringer, når telefonen kimer. Personligt tager jeg typisk ikke mobilen, når jeg ikke kan se hvem der ringer. Hvis det er ukendt nummer, eller jeg ikke genkender nummeret, er det alligevel ofte sælgere osv.

Her skal vi se på præcis hvordan du får din iPhone til at vise hvem der ringer, så du ved besked inden du tager telefonen.

3 apps der viser hvem der ringer til din iPhone

mobilabonnement pige

Vi starter med at tjekke en række apps, som kan genkende de fleste telefonnumre. Dette er den mest typiske måde at få oplyst hvem der ringer, da de kan klare det for dig automatisk.

Alternativt må du selv slå nummeret op manuelt, hvilken ikke giver dig muligheden for at vide hvem der ringer, inden du tager telefonen (med mindre du er ekstremt hurtig på tasterne!)

1) Truecaller appen (vores anbefaling)

Dette er den app jeg bruger, og den er rigtig god til at fortælle hvem der ringer. Både når det er spam og når det er sælgere.

Truecaller genkender numre og personer bag på tværs millionvis af brugerne. Dvs. at hvis du installerer Truecaller, hjælper du også med at genende de numre, som er i din telefonbog.

Et fantastisk eksempel på crowdsourcing, når det virkelig spiller og giver mening!

Dvs. at når du har Truecaller appen installeret sker der følgende:

  1. Din mobil ser nummeret der ringer, men genkender det ikke i din telefonbog.
  2. Truecaller appen ser også nummeret, og tjekker det i deres KÆMPE telefonbog på deres server
  3. Genkender de nummeret viser dig dig hvem de mener der ringer, baseret på deres adgang til millionvis af telefonbøger.

Det fungerer utrolig godt, og særligt når det gælder irriterende spam-opkald og opkald fra sælgere. Fordi folk har en tendens til at gemme disse numre, og kalde dem for “sælger” osv. Det gør jeg også selv, og dermed er jeg med til at hjælpe Truecaller med at have styr på hvem der ringer.

Jeg har indstillet Truecaller appen til automatisk at blokere opkald fra personer der er markeret som spam, sælgere osv. i deres database.

Det har fjernet opkald fra udenlandske sælgere med 95%! Noget der ellers var møg-irriterende indtil jeg fik appen installeret!

Et flot win-win scenarie for alle!
Du finder Truecaller Appen i App store og i Google Play butikken til Android mobiler.

2) SyncMe appen (alternativet)

Er andet alternativ er appen “SyncMe”. De har et produkt som ligner Truecaller på rigtig mange punkter.

Udover funktionen med at vise dig hvem der ringer, kan den også give dig fødselsdagspåmindelser, så du husker fødselsdage på personer i din adressebog. Det gør de ved at matche mobilnumrene op mod profiler på sociale medier som Facebook.

Det eneste negative vi kan finde at sige om SyncMe appen (som også gælder Truecaller appen) handler om strømforbruget. De bruger en del strøm. De kører nemlig hele tiden i baggrunden, og denne type apps skal man ikke have for mange af, da det tager en del strøm i længden.

Men med disse strømbesparende tips til mobilen, burde du kunne få mobilen til at holde hele dagen, selvom du har et par apps kørende i baggrunden hele tiden.

Jeg har som sagt selv Truecaller kørende hele tiden, da jeg synes der er meget større fordele ved at vide hvem der ringer, end at have 10-20% mere strøm i løbet af dagen. I sidste ende handler det om sikkerheden og fordelen ved at vide hvem jeg skal tale med, inde jeg tager telefonen.

SyncMe appen kan også både fås til iPhones og Android mobiler.

3) Whoscall appen (god i Asien)

Igen er dette en app der gør det samme som de to forrige. Vi har blot erfaret, at Truecaller fungerer bedst i Danmark.

Firmaet ligger i Taipei, Taiwan, og er et godt alternativ hvis du oplever mange opkald fra Asien, eller hvis du rejser meget i disse områder.

Whoscall kan også både fås til iPhone og Android.

3 Andre måder at se hvem der ringer

Der er også andre måder at tjekke nummeret på. Men disse måder er mere manuelle og tidskrævende.

Det kræver, at du laver et opslag, for at tjekke hvem der er i den anden ende.

Her er de mest brugte hjemmesider i Danmark, hvor du kan tjekke hvem der ejer et givent telefonnummer. De tjekker typisk nummeret op mod CVR registreret og alle de danske mobilselskaber. Dermed har de langt de fleste telefonnumre i deres database.
(men der er naturligvis undtagelser for folk der har hemmeligt nummer)

1) De gule sider kan vise hvem der ejer nummeret

Du kan også slå nummeret op manuelt med De Gule Sider.

Du kender sikkert siden, som minder meget om Krak, og som også minder om den service man i gamle dage fik med 118 (se længere nede).

Her kan du taste et mobilnummer eller fastnetnummer ind, og se om nummeret findes i deres database. hvis de genkender nummeret, kan du se hvilket firma eller hvilken privatperson der ejer nummeret.

Jeg søgte netop på mit eget nummer, og det kom frem, på trods af at jeg har reklamebeskyttelse og også har frabedt mig at være opført på diverse telefonbøger via borger.dk (det kan du også gøre her).

2) Krak har også en god database

Krak er den gode gamle hjemmeside, hvor du kan tjekke dit nummer. I dag er Krak, De Gule Sider og Eniro et og samme selskab. Dvs. at du formodentlig får samme data, uanset hvilken af disse sider du benytter.

Det kommer egentlig bare an på hvilket interface du bedst kan lide. Jeg synes Kraks hjemmeside er ganske fin, men det kræver nok at du aktivt fjerner reklamer i din browser. For der er MANGE reklamer ellers.

3) 118.dk hjemmesiden

Dette er en lidt spøjs hjemmeside. Vi husker nok alle de gode gamle dage, hvor man ringede til 118, for at finde telefonnummeret på en person, eller for at høre hvem der ejede et bestemt nummer. Det kostede lidt, og var typisk noget man gjorde i vigtige sager og hvis man havde meget travlt.

Hjemmesiden er drevet og ejet af TDC Group, og ligner noget fra 1995! Men den fungerer ret fint.

Det er dog ca. samme service som De Gule Sider og Krak, som har et meget bedre interface, som derfor er meget lettere at bruge.

Sådan får du iPhone til at sige (læse op) hvem der ringer

Du kan også bede din iPhone om at læse navnet op på den som ringer. Det kræver naturligvis, at din telefon VED hvem der ringer, så det giver mest mening, hvis du har installeret en af de ovenstående apps, som hjælper dig med at genkende numrene.

Denne mulighed kom med IOS 10, og fungerer ganske godt. Dog er Siri stadig noget rusten på dansk nogle gange, men det må man jo bare leve med.

Det er en rigtig fin feature, hvis din mobil ligger i lommen mens ud er ude at løbe. Det er også smart til personer som er svagtseende. Hvis du har svært ved at læse hvad der står på skærmen, bør du bruge denne feature.

Det foregår på denne måde:

Du åbner Indstillinger > Telefon > Meddel Opkald:

Lad iPhone læse op hvem der ringer

Her ændrer du blot indstillingen fra “Aldrig” til “Altid” eller “Hovedtelefoner” osv.

Det er rigtig smart, at du kan lade iPhonen læse op hvem der ringer, når du eksempelvis har høretelefoner på.

Så i stedet for blot at høre ringetonen, hører du nu også en oplæsning af hvem der ringer til dig.

Sådan tjekker du historikken på hvem der har ringet

Hvis du har lyst at se hvem der tidligere har ringet til dig er det naturligvis også muligt. iPhonen gemmer informationerne på tidligere opkald.

Det betyder, at du kan læse følgende informationer for hvert opkald:

  • Navn på person der er ringet
  • Telefonnummeret
  • Opkaldstidspunktet
  • Antal gange de har ringet
  • Adresse (hvis det er noteret i din telefonbog)

Opkald du har besvaret gemmes på en fane, mens ubesvarede opkald gemmes på en separat fane. Sidstnævnte vises med rød farve, så du hurtigt kan se hvem du ikke fik svaret.