Hvor store er iPhones’ne (cm)? 11 grunde til at vælge størrelse

Det er rart at vide, præcis hvor stor ens iPhone er, når man skal købe et cover til den, eller have den til at passe med andet tilbehør.

I denne artikel, fortæller ved dig præcis hvor mange centimeter hver eneste iPhone model er. Både højden, bredden, længden og tykkelsen.

iPhone størrelse i cm (længde, bredde, højde og tykkelse)

Dimensioner på alle iPhone modeller i centimeter (sammenligning)

Jeg kan du se størrelsen på samtlige iPhone-modeller, siden den allerførste til den nyeste. Vi har listet alle størrelser i centimeter, så de passer med danske mål.

ModelHøjde (cm)Bredde (cm)Dybde (cm)
iPhone (den første)11,5 cm6,1 cm1,16 cm
iPhone 3G11,55 cm6,21 cm1,23 cm
iPhone 3GS11,55 cm6,21 cm1,23 cm
iPhone 411,52 cm5,86 cm0,93 cm
iPhone 4S11,5 cm5,9 cm0,9 cm
iPhone 512,38 cm5,86 cm0,76 cm
iPhone 5S12,38 cm5,86 cm0,76 cm
iPhone SE12,38 cm5,86 cm0,76 cm
iPhone 613,81 cm6,70 cm0,69 cm
iPhone 6S13,83 cm6,71 cm0,71 cm
iPhone 713,83 cm6,71 cm0,71 cm
iPhone 7 PLUS15,82 cm7,79 cm0,73 cm
iPhone 813,84 cm6,73 cm0,73 cm
iPhone 8 Plus15,84 cm7,81 cm0,75 cm
iPhone X14,367,09 cm0,77 cm
iPhone Xs14,36 cm7,09 cm0,77 cm
iPhone Xs Max15,75 cm7,74 cm0,77 cm
iPhone Xr15,09 cm7,57 cm0,83 cm

Er iPhone 6 og 7 samme størrelse?

Næsten.

iPhone 7 er et par millimeter større end iPhone seks. Faktisk er iPhone 6S præcis samme størrelse som iPhone 7. iPhone 6 er 13,81 x 6,7 x 0,69 cm mens iPhone 6S og 7 er 13,83 x 6,71 x 0,71 cm.

De to telefonen minder utrolig meget med hinanden. Her er de primære forskelle:

 • Phone 7 er 11 gram tungere end iPhone 6 modellerne (138 gram vs. 129 gram)
 • iPhone 6 er lavet i et aluminium materiale, som gør at de ofte ender med at blive bøjet, når man går med dem i lommen. Dette er opgraderet og fikset med iPhone 7, som ikke bøjer ligeså let.
 • iPhone 7 har også en kraftigere indbygget højtaler, som kan levere et højere output.
 • iPhone 7 mangler jackstikket(!!)
  Dette er den primære grund til at folk vælger en iPhone 6 (eller 6S) frem for en iPhone 7. Jeg har selv haft en iPhone 7, og valgte at sælge den ret hurtigt igen, for at købe en iPhone 6. Det var netop fordi jeg var glad for at kunne sætte mine eksisterende høretelefoner ind i jackstikket. Jeg har et par Bose noise-canceling headphones, osm jeg er meget glad for, og det ville koster mig over 2.000 kr, at skulle opgradere dem til en trådløs model.
  Jeg kunne naturligvis bruge det lille omformer stik, som laver ladestikket om til et hun-jackstik, men jeg orker ikke at skulle gå og huske på omformer kabler. (Af samme grund solgte jeg også min Macbook Pro, for at købe en ældre version med USB stik, HDMI osv.)

Hvilken iPhone er størst?

Den største iPhone model til dato er iPhone 8 Plus.

Den er 15,84 x 7,81 x 0,75 cm. Den andenstørste iPhone model er iPhone 7 Plus, som kun er en anelse mindre. Du kan se alle størrelserne side om side, i vores store sammenligning af iPhone størrelser i toppen af denne artikel.

Tilsyneladende har vi set den største iPhone model på markedet. Det lader nemlig til, at både Apple og de øvrige smartphone producenter er begyndt at lave mobilerne lidt mindre igen.

Jeg har selv haft en af de allerstørste modeller, og synes også det var ved at tage overhånd. Man kan lige så godt bruge en lille iPad, som også kan købes med et taletids simkort. Se en guide her til at vælge simkort til iPads.

Hvor stor er skærmen på min iPhone (i cm)?

Det er vigtigt at kende skærmstørrelsen på iPhonen, hvis du eksempelvis skal designe noget grafik, eller en app som skal fungere på alle størrelser.

 • iPhone 4 og 4S: 8,89 cm (3,5 tommer)
 • iPhone 5 og SE: 10,16 cm (4 tommer)
 • iPhone 6, 6S, 7, 7S og 8: 11,94 cm (4,7 tommer)
 • iPhone 7 Plus og 8 Plus: 13,97 cm (5,5 tommer)
 • iPhone X og Xs: 14,73 cm (5,8 tommer)
 • iPhone Xs Max: 16,51 cm (6,5 tommer)
 • iPhone Xr: 15,49 cm (6,1 tommer)

IPhone modellerne er blevet større og større med tiden, men nu er de ydre dimensioner begyndt at blive lidt mindre igen.

Skærmen er til gengæld helt til kanten nu, og det betyder at skærmen er blevet større og større, selvom de ydre de missioner er blevet lidt mindre.

Den største skærm får du med til iPhone XS Max. Den har en skærm på hele 16,61 cm (6,5 tommer).

Hvilken størrelse iPhone skal jeg vælge?

Hvor stor iPhone skal jeg vælge?

De fleste iPhone modeller fås i to størrelser: En almindelig størrelse og en Plus version.

Her er de mest almindelige grunde til at folk vælger henholdsvis den anmindelige størrelse og den store iPhone.

5 grunde til at folk vælger de SMÅ iPhones

 1. De kan lettere være i lommen
  Hvis du kan lide at have din iPhone i din bukselomme, skal du nok vælge en af de mindre størrelser. Jeg har selv haft de fleste størrelser efterhånden, og jeg synes den store iPhone plus var svær at rende rundt med i bukserne.
  Jeg har hørt mange personer nævne dette, og du skal nok lægge særlig vægt på dette punkt på listen her.
  Det burde næsten fylde to punkter 🙂
 2. Den kan betjenes med én hånd
  De mindre iPhone modeller kan langt lettere anvendes med én hånd, hvorimod de store plus versioner ofte kræver to hænder. Det er særligt den øverste del af skærmen, som er svær at betjene, uden at bruge to hænder.
  Der findes dog en genvej, hvor du dobbeltklikker på hjem knappen, uden at klikke den helt i bund. Så flytter den øverste del af skærm ned i halv højde, så du kan nå det hele.
  Men det er ikke noget man gider gøre hele tiden…
 3. Mange har allerede en iPad
  Hvis du allerede har en iPad, så giver det ikke så meget mening også at købe en iPhone plus. IPads er jo allerede en mellem-størrelse, mellem den klassiske smartphone størrelse og din laptop.
 4. Lavere pris
  En afgørende faktor er naturligvis også prisen. IPhones er som bekendt blevet utrolig dyr de seneste år, så det giver god mening her at vælge en mindre model, da du kan spare en del penge.
 5. Den er mindre vanedannende
  Jo større din skærm er, jo flere ting kan du bruge den til. Det betyder også, at du ender med at bruge mere tid på den.
  Så en mindre mobil, kan gøre det lettere for dig at lægge den væk, og fx. bruge din tid med dine børn i stedet for med skærmen.

I starten, da de store Plus modeller kom frem, var der der ofte problemer med, at apps ikke var opdateret (eller udviklet) udviklet til de store modeller.

Det er dog ikke tilfældet længere, da de i dag er en del af standard skærmstørrelserne man designer til.

6 grunde til folk vælger de STORE iPhones

Her er de typiske grunde til at folk vælger de store plus modeller.

 1. Skærmen er bedre til video og gaming
  Hvis du godt kan lide at spille spil på din iPhone, eller hvis du ofte bruger den til at se video på YouTube og så videre, så er de store plus modeller at foretrække. Her får du meget mere skærmbredde.
 2. Du kan have flere faner i Safari
  En af de ting jeg var særligt glad for, da jeg havde min iPhone plus, var den brede skærm i landscape-mode. Særligt når man browser via safari, har man muligheden for at se fanerne i toppen.
  Det gør navigation i browseren meget lettere, da man ikke behøver at klikke væk for at skifte fane.
 3. Bedre kamera
  Der er plads til bedre kameralinser, i de større Plus modeller. Og du får virkelig en rigtig god oplevelse ved at skyde fotos med de større modeller. Teknologien her er fremragende, og flere fotografer jeg kender føler sig pressede af folks egne fotos, som efterhånden er så gode, at de måske bliver (næsten) arbejdsløse indenfor få år.
 4. Bedre batteri-levetid
  De store iPhones har også plads til et væsentlig større batteri. Man får dog ikke fuld udnyttelse, da skærmen også er tilsvarende større, og dermed også trækker en del ekstra strøm. Men batterileveden ER længere på Plus modellerne.
 5. De er hurtigere (processor og ram)
  Der er hurtigere hardware, i de større Plus modeller. Du får ganske enkelt den hurtigere processor, og lidt mere fart på dine ram. Igen er det rigtig smart hvis du spiller computerspil, da de nyere computerspil virkelig trækker noget kraft og strøm fra mobilen.
 6. Lettere video og billedredigering
  Hvis du er fotograf eller amatørfotograf, er det også en fordel med en stor iPhone. Så har du muligheden for at lave mere redigering og optimering af dine fotos og dine videoklip.
  Mange bloggere og Youtubere vælger en stor iPhone plus, da det kan tage en del af opgaverne væk fra deres laptop.

Sidst vil jeg blot nævne, at jeg hurtigt vænnede mig til den store skærm, selvom den var svær at have i lommen. Pludselig synes den lille model at være meget lille, og jeg havde hurtigt vænnet mig til den ekstra skærmplads.

Hvilken størrelse Simkort passer til min iPhone?

Der findes tre forskellige størrelser af simkort til mobiltelefoner.

De gamle simkort er ved at være udløbet, og efterhånden bruger alle de nyere modeller nano størrelsen. Det bruger mindre plads inden i telefonen, og derfor er der mere plads til eksempelvis batteri og hurtigere hardware.

Inden længe vil vi også opleve et skift til elektroniske simkort, så kaldes E-sim. Her kan du læse alt omkring det nye E-sim format.

Her kan du se hvilken størrelse simkort din iPhone bruger:

Nano-simkort

 • iPhone XS Max
 • iPhone X, XS og XR 
 • iPhone 8, iPhone og 8 Plus
 • iPhone 7 og iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s og iPhone 6s Plus
 • iPhone 6 og iPhone 6 Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 5s, iPhone 5c og iPhone 5

Mikro-simkort

 • iPhone 4s
 • iPhone 4

Almindelig simkort størrelse

 • iPhone 3GS
 • iPhone 3G
 • iPhone

iPad simkort størrelser forklaret

Hvilken størrelse er MIN iPhone?

Først skal du finde ud af hvilken version iPhone du har. Modellerne har mange forskellige størrelser, som du kan se i tabellen øverst.

Vi har lavet en artikel her, som hjælper dig til lynhurtigt at finde ud af præcis hvilken iPhone model du har. Så snart du har tjekket dette, kan du se størrelsen på din iPhone model øverst i tabellen.

Hvornår er en smartphone en “Phablet”?

Du har måske hørt udtrykket “phablet”, som man typisk bruger om de største smartphones på markedet. Det er en sammentrækning af ordene “tablet” og “phone”.

Normalt betegner man en en iPhone som en Phablet, når skærmen er 5,5 tommer (13,97 cm) eller større. 

Når vi taler om iPhones er det således modellerne: iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, Xs, Xs max og Xr, som falder ind under phablet kategorien.

De fleste mobilproducenter laver i dag mobiler, som er større end de 5,5 tommer, og derfor er man ved at holde op med at bruge denne betegnelse. Det er nemlig standard idag, og så kan man ligeså godt bare kalde den for mobiler eller smartphones.

Så udtrykket phablets blev mest brugt lige da iPhone 7 Plus så dagens lys.
(…og lidt før, da de øvrige mobilproducenter allerede lavede disse store mobiler, da Apple hoppede med på bølgen med de store mobiler)