Hvilke bredbåndsudbydere kan jeg få på min adresse?

Hvilke bredbåndsudbydere kan jeg få på min adresse?

Nedenfor er en liste af de mest kendte udbydere af bredbånd, og ved at vælge linket under de forskellige logoer, kan du gå direkte til en side, hvor du kan indtaste adressen, og med det samme se hvad de kan tilbyde (eller ikke tilbyde). Vi har angivet ud for hver udbyder, hvilke typer internet de forskellige udbydere kan levere:
  • Telefonstik (også kaldet ADSL)
  • Kabel TV (også kaldet COAX)
  • Fibernet
Således er det let og overskueligt for dig at se, om du måske allerede har adgang til den enkelte type i hjemmet, eller om det kræver at få gravet internetkabler ned. Længere nede i artiklen er forskellen mellem de forskellige kabler beskrevet. Klik her for at hoppe direkte til et afsnit / udbyder:

Fullrate 

>> Tjek din adresse på denne side hos Fullrate (Scroll en smule ned og indtast adresse)
  • Kabel TV
Fullrate fokuserer på at levere end produkt der er særligt konkurrencedygtig på prisen. De har flere forskellige typer abonnementer som varierer på pris og hastighed.

Hiper

>> Tjek din adresse på denne side hos Hiper
  • Telefonstik
  • Kabel TV
  • Fibernet
Hiper kan levere til stort set alle danskere og kan levere både ADSL, COAX og fibernet. Alt sammen med hurtige forbindelser til en fornuftig pris.

Kviknet 

>> Tjek din adresse på denne side hos Kviknet
  • Telefonstik
  • Kabel TV
Kviknet er en forholdsvis ny spiller på markedet. Her tilbyder man kun en type abonnement pr. type internet. Hastigheden er den maksimale af hvad din adresse kan trække via TDC’s kabler.

Stofa

>> Tjek din adresse hos Stofa på denne side (scroll lidt ned og tryk på “tjek din adresse” så popper adresseindtastningen op)
  • Kabel TV
  • Fibernet
Stofa er især kendt i storbyerne og gennem antenneforeninger. De leverer både COAX og fibernet, men er til gengæld ikke særligt tilstede i landdistrikterne.

Telenor

>> Tjek din adresse på denne side hos Telenor (klik på den gule knap)
  • Telefonstik
  • Kabel TV
Telenor leverer både forbindelser gennem telefonstik og COAX og er derfor tilgængelig for de fleste danske adresser. Dog er hastigheden på deres produkter lidt lavere end flere af konkurenterne.

Waoo

>> Tjek din adresse på denne side hos Waoo
  • Fibernet
Waoo leverer udelukkende fibernet og det gør de gennem samarbejde med lokale energiselskaber. Dvs. de kører på deres eget netværk af fiberkabler.

Yousee 

>> Tjek din adresse på denne side hos YouSee
  • Telefonstik
  • Kabel TV
  • Fibernet
Yousee som er under TDC group er TDC’s produkt til private. De kan levere internet gennem alle tre typer kabler og stort set alle dansk adresser har mulighed for at bruge en eller flere typer af deres kabler.

Se priserne på udbyderne her (opdateres hver måned)

NB: Priserne er inkl. oprettelse, fragt, rabatter, tilbud osv.
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder udbydere af bredbånd og fibernet
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Typer af internet forbindelser

Der findes en række forskellige løsninger, hvor de hurtigste løsninger er begrænset til de færreste og de langsomste er tilgængeligt for alle – så længe man har adgang til et fastnet telefonkabel. Typen af internet definerer hvor hurtig internet man kan få. Følger man de enkelte udbyders guide, hvor man kan indtaste sin adresse. Så kan de fortælle hvor hurtig internet man kan få. Typen af internet definerer ikke nødvendigvis prisen. Nogle gange kan langsom internet et sted koste noget nært det samme som en hurtigere vare et andet sted.

Internet gennem telefonstik (ADSL)

Internet gennem telefonstikket er det de fleste kender fra dengang man begyndte at få internet i hjemmene. Helt generelt, forbindes du via telefonstikket, hvilke stort set alle huse i Danmark har. Denne type internet har dog visse begrænsninger. Det gælder særligt hastigheden, men derudover kan du ikke få TV-signal gennem samme kabel. Den normale hastighed for internet gennem telefonstikket er på ca 10-20 Mbit/s. Men forbindelsen kan trække op over 150 Mbit/s. Det er dog langt fra alle hustande der kan komme op i disse hastigheder. Pair bonding er en løsning til de som gerne vil have en hurtig forbindelse, men ikke har adgang til andre typer end ADSL. Ved pair bonding får man en ny type router der kan have to ADSL kabler tilsluttet. Det er desværre ikke alle udbydere der tilbyder denne løsning.

Internet gennem kabel TV (coax)

Denne type forbindelse er ikke mulig for alle selvom man har et antennestik. Som regel er det kun tilgængeligt for boliger der er en del af antenneforeninger. Selvfølgelig, hvis man har kabel TV i hjemmet er det tilgængeligt. Coax forbindelsen er generelt hurtigere end ADSL forbindelsen. Normale forbindelser af denne type er på omkring 40 Mbit/s download, men coax forbindelsen kan trække en hastighed på helt op til 300 Mbit/s. De fleste danske udbyder tilbyder dog maksimalt 100 Mbit/s download.

Internet gennem fiberkabler

Denne type internetforbindelse kræver et helt særligt fibernetkabel, som efterhånden er blevet mere tilgængeligt. Det er dog stadig de færreste danskere som har mulighed for denne type forbindelse. Særligt storbyerne er bag efter i forhold til dette. Her kan du se kort over fibernet i Danmark fra de forskellige udbydere. En af grundene til det kan være at det er mere besværligt at grave kabler ned i byerne og at en stor del af beboerne i storbyer har adgang til internet gennem antennestikket (coax forbindelse). En normal fiberforbindelse i Danmark ligger på 1000 Mbit/s download, men du kan få helt op til 5000 Mbit/s download.

Hvorfor kan nogle internetudbydere ikke tilbyde internet på min adresse?

Internet udbydere har begrænsninger i form af kablerne. Særlig når det gælder fibernet, så har flere af selskaberne naturlige begrænsninger. Det hænder at folk bliver spurgt af en given udbyder, om de vil være med til at investere således at deres område kan få fibernet. Det kræver som regel at der bliver gravet kabler ned. Dette betyder dog ikke automatisk at du bare kan skifte til en anden leverandør. Normalt kan selskaber leje sig til at kunne bruge kablerne fra hinanden. Men det kræver også, at selskabet har en station i området. Dette giver dem selvfølgelig en ekstra omkostning, så de er som regel kun villige til det, hvis det kan give positive tal på bundlinjen. Dermed også sagt, at der skal være en del kunder i et område eller i hvert fald et potentiale.