Kviknets produkter – et godt overblik (og anmeldelser)

Bemærk
Informationerne i denne artikel kommer fra Kviknets egen hjemmeside og vores interview med Kviknets direktør.

Kviknet er en af de helt nye spillere på det danske internetmarked. Så har du ikke hørt om dem før, er du nok ikke den eneste. Vi giver her et indblik i firmaets produkter, kundernes tilfredshed m.m..

Kviknets priser sammenlignet med de øvrige udbydere

(Opdateres automatisk hver måned)

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

Kviknets produkter

Kviknet udbyder som sagt kun internet, og det gør de både via DSL-forbindelser og fibernet. De leverer bl.a bredbånd via kabel-TV på Fyn og i hovedstadsområdet.

internet-surfing

De har et meget simpelt udvalg af produkter, fordi de kører med en forretnings-model der giver kunden den maksimale internethastighed som kablerne kan trække for den samme pris.

Det betyder helt basalt, at du kan vælge mellem to maks hastigheder på 100 Mbit/s eller 150 Mbit/s til to forskellige priser.

>>Se aktuelle priser her hos Kviknet.dk.

Kan dine kabler trække 20 Mbit/s så er dette din internethastighed, kan de trække 80 Mbit/s så er det denne hastighed du får.

Udklip

Fibernettet tilbydes lige pt. kun til boligforeninger

Al Kviknet’s internettrafik foregår over TDC’s kabler. Det gælder både DSL og fiber. Det er i øvrigt disse kabler stort set alle konkurenterne også benytter, så du er sikret den samme kvalitet af kablerne som ved andre udbydere.

Pair Bonding – samme kabler, hurtigere internet

Som noget særligt tilbyder Kviknet Pair Bonding som en løsning til kunder der gerne vil have højere hastighed. Pair Bonding er en løsning der fungerer til DSL-forbindelser, hvor man tilslutter to telefonstik til den trådløse router eller et særligt pair bonding modem. Begge dele skal lejes gennem Kviknet.

network-connector-494646_640

Andre selskaber tilbyder også denne løsning, men for Kviknet er det er helt central del for dem at tilbyde nye kunder denne løsning. Det giver selvfølgelig en lidt højere pris (engangsbeløb), da man skal have en speciel router og have besøg af en tekniker.

Pair bonding benytter sig af de samme DSL kabler som man normalt bruger. Forskellen til pair bonding er at man kobler to kabler til samme router, hvilket giver dobbelt hastighed i forhold til det normale. Dette er særligt anvendeligt, hvis man bor i et af landets ydreområder, hvor internettet tenderer til at køre dårligt.

Gratis lån af router og modem

Det er et af de mest oversete punkter når man køber nyt internetabonnement, for router og modem er bare noget der følger med.

logo_large_v2.1

Ved nogle selskaber skal du betale et engangsbeløb for at låne router og modem. Ved de fleste selskaber kommer det som en samlet løsning med router og modem i et. Kviknet’s løsning er lidt anderledes og derfor gennemgår vi den her.

Når du bestiller et internetabonnement fra Kviknet kan du gratis låne både modem og router. Hos dem kommer det som to separate enheder.

Der er ikke meget spændende at sige om modemmet. Det er den samme type som TDC benytter til deres kunder, hvilket giver god mening i forhold til at de bruger samme kabler. Du kan tilslutte modemmet direkte i din computer med et normalt ethernetkabel eller du kan slutte den til en router.

Kviknet’s har en klar agenda om at kunden skal være i stand til at konfigurere de fleste indstillinger selv. Derudover har de fokus på at du skal kunne være så anonym som muligt på nettet. Derfor har de valgt at tilbyde router DG200 fra det svenske selskab Inteno, som også har indbygget modem. Denne router lader kunden konfigurere så meget som muligt og er baseret på CPE software.

dg200_back-jpg_20160509151654

Specifikationer:

 • Wi-Fi (802.11 b/g/n/ac)
 • Dual-Band, 2.4 GHz og 5 GHz
 • 4 LAN porte
 • Simpelt brugerinterface
 • Interne antenner

Routeren behøver dog ikke at være Kviknets. Du kan sagtens benytte dig af din egen router, hvis du foretrækker det. 

100% synlige gebyrer

Et af de større problemer med de fleste internet- og mobilselskaber er de mange skjulte gebyrer. Jeg har læst mange anmeldelser for de forskellige selskaber og skjulte gebyrer er et tilbagevendende problem.

Det er dog ikke noget problem for Kviknets kunder, eftersom de er opmærksomme på denne problematik. Det er en del af deres mantra at det skal være let og overskueligt for deres kunder, derfor har de også dedikeret en del af fanen “Priser” til at vise alle deres gebyrer. På den måde kan kunden let overskue de forskellige takster.

>>Se aktuelle priser her hos Kviknet.dk.

Der er ikke noget iøjnefaldende mærkeligt gebyr eller et ekstraordinært dyrt gebyr sammenlignet med andre internetudbydere.

Kviknet har lavet denne video for at gøre alle udgifter helt synlige for dig.

Det siger kunderne

Vi har undersøgt holdningen til Kviknet’s produkter, service og priser. Undersøgelsen er sket på baggrund af de anmeldelser der er tilgængelige på Trustpilot. I skrivende stund er der blot 129 anmeldelser af selskabet på Trustpilot. Taget i betragtningen af selskabets få år på bagen er dette ikke unaturligt.

Vi vedhæfter os både ved kommentarerne, den anmeldte score og den helt generelle gennemsnitlige score.

Helt overordnet set, så har kunderne givet en samlet score til Kviknet på 8,6/10 stjerner. Vær opmærksom på at de individuelle scorer er rangeret fra 0-5 og den samlede score er rangeret fra 0-10, med det i mente at grafikken for den samlede score vises i 0-5 stjerner.

Udklip

Scoren rangerer klart blandt de øverste for internetudbydere og det er noget Kviknet er opmærksomme på. De hviler dog ikke på laurbærene. De har ifølge direktøren selv et helt klart mål om at gøre det endnu bedre. Han fortæller at hver anmeldelse gennemgås og bliver svaret. Skulle der være kritik bliver den taget med videre.

Som en direkte konsekvens af nogle anmeldelser på Trustpilot har Kviknet blandt andet sat prisen ned for et teknikerbesøg og skulle det blive nødvendigt med et teknikerbesøg i forbindelse med gør-det-selv pakken, så er det gratis. Forudsat at du har gjort som beskrevet i brugsanvisningen.

plus-1429369_640

Kundernes positive anmeldelser

Som tidligere nævnt, så er Kviknet et af landets højdespringere når man sammenligner deres Trustpilot score med andre lignende selskaber. Kundernes anmeldelser centrerer sig især om 3 ting: produktet, kundeservice og prisen.

Helt generelt er de fleste anmeldelser præget af kommentarer som “det kører som det skal”. Det er måske i virkeligheden den bedste indikator for et godt produkt. At de fleste kunder slet ikke har behøvet at benytte sig af kundeservicen for at få løst problemer.

 • Kundeservice: Selvom at mange kunder ikke har behøvet at benytte sig af kundeservicen, så er der stor ros fra de af kunderne der har. Det er vendinger som “bedre kundeservice kan jeg ikke forestille mig” der præger anmeldelserne.Kviknet’s kundeservice ansatte sørger for at svare alle anmeldelser på Trustpilot. Selvom at telefon supporten ikke har åbent i weekenden, hvilket tydeligt fremgår af hjemmesiden, så er nogle af dem stadig klar til at besvare mail i lukketiden. Angiver du dit telefon nummer i mailen ringer Kviknet til dig når en medarbejder er ledig – også udenfor åbningstid.
 • Bedre hastighed end forventet: En lang række af anmeldelserne handler også om at produktet har overgået forventningerne. Som regel når man bestiller internet regner man med at det bliver langsommere end angivet. Men på grund af Kviknet’s tilgang med at give så hurtig en forbindelse som kablerne kan trække, så bliver mange kunder positivt overraskede.Fx en kunde var blevet lovet en forbindelse på 45 Mbit/s download med en afvigelse på 10 Mbit/s. Hans faktuelle hastigheds målinger viste dog at forbindelse var helt oppe på 70 Mbit/s.
 • Prisen er i top: Kommentarerne om prisniveauet kommer lidt i forlængelse af de to overstående punkter, eftersom prisniveauet ikke rigtig kan overraske, så hentydes der i kommentarerne om billige priser til, at Kviknet leverer end bedre service end forventet til prisen.Deres “giv den alt hvad den kan trække” tilgang er også i høj grad med til at efterlade det indtryk ved kunderne.

 

minus-1429374_640

De få negative anmeldelser

Der findes intet perfekt selskab men en realistisk perfekt Trustpilot score. Det samme er gældende for Kviknet, for selvom der er meget positivt at sige om deres produkter, pris og kundeservice, så er der stadig en smule negative tilbagemeldinger.

 • Manglende telefonstik: Denne problematik er hovedårsagen til de fleste dårlige anmeldelser. Helt basalt kan kunderne ikke få internet gennem det telefonstik der må ha været, hvis der var et. Ifølge Kviknet’s hjemmeside fremgår det, at man selv skal sikre at der er et fungerende telefonstik, hvis ikke kan man bestille en tekniker.
 • Dyrt teknikerbesøg: Nogle kunder blev ifølge dem selv ikke gjort opmærksom på gebyret for et teknikerbesøg. Andre mener blot at det er for dyrt. Disse anmeldelser er lavet før at Kviknet ændrede procedure, hvilket formodentlig er en tilstrækkelig ændring til at undgå fremtidige klager over dette.
 • Leverer ikke til tiden: Nogle ganske få kunder oplever at de ikke får leveret produktet indenfor den tidsramme Kviknet har oplyst. Kviknet’s direktør forsikrer at de sørger for at yde kompensation, hvis man er så uheldig at der er forsinkelser – kompensationen bliver overført automatisk uden man behøver at spørge.

En anmeldelse fra Trustpilot

Camilla, Tullebølle

Alt er som lovet og mere til.

Vi er skiftet fra Fullrate, og har bestemt ikke fortrudt.
Vi fik at vide ved Fullrate, at vores hastighed ikke kunne blive bedre,
Det var så lige indtil vi skiftede til Kviknet, så blev hastigheden betydelig hurtigere. Download, upload og ping tider er blevet markant bedre.
Har haft kontaktet Kviknet et par gange på mail, med nogle spørgsmål og fået svar tilbage inden for 1 time.
Så alt i alt super service. Vi ser frem til mange gode år sammen med jer.

Hvad er ideerne bag Kviknet?

Kviknet har ikke nogen lang historie som mange af de andre udbydere. Selskabet blev etableret i 2013 og er et danskejet selskab som har hovedkontor i Odense. Deres klare formål med selskabet er at tilbyde internet til lave priser så alle kan have adgang til internettet. Kviknet udbyder udelukkende internetabonnementer.

Kviknet er som sagt et lille selskab, men på trods af størrelsen er det en virksomhed med store visioner om at skabe mere end blot en succesfuld virksomhed.

wi-fi-kviknet

Kviknet blev etableret i 2013 med det klare formål at sænke priserne på adgang til internettet, så alle kan være med – vi ønsker at bryde de store selskabers monopol og give danskerne hurtigt, billigt internet.

Deres udfordring af de større monopolister på markedet minder om selskaber som CBB og Fullrate, som i hvert fald inden de blev opkøbt havde en rebelsk attitude.

Kviknet har dog intet ambitionsniveau om at blive opkøbt af et større selskab.

Ud over at udfordre de større selskaber på prisen vil Kviknet også levere et bedre produkt med en dertilhørende bedre kundeservice. Det er ligeledesen hjertesag for dem at gøre op med overvågning i så stor stil som muligt.

Kviknet arbejder intensivt på at holde omkostningerne nede og tilbyder overskuelige priser uden nogen former for skjulte gebyrer.

Kviknet udbyder følgende produkter til private og mindre virksomheder:

 • DSL-forbindelser til hele landet
 • Fiber-forbindelser (bolignet) til udvalgte boligforeninger
 • (Kommer snart) Coax-forbindelse
 • Der tilbydes ikke mobilt bredbånd.

Kviknet er af den nye skole

Kviknet har ladet sig inspirere af andre mere eller mindre rebelske selskaber som CBB og Fullrate, som måske begge har mistet deres kant siden de blev opkøbt. Det er derfor på ingen måde et mål for Kviknet at blive opkøbt, de ønsker at fuldføre visionen om at gøre internet billigere generelt for danskerne.

Kviknet ønsker i en særlig grad at holde sig vellidt blandt deres kunder, på samme måde som CBB. De har et mantra om at deres kunder er den bedste type reklame de kan få, derfor sørger de også for at behandle dem alle bedst muligt. De holder meget øje med hvad kunderne giver af feedback og reagerer også på det.

mark-804938_640

Et eksempel på dette: Går man en del sider tilbage på Trustpilot kan man se at nogle har klaget over prisen på teknikerbesøg, og som direkte respons til dette har Kviknet nu fjernet gebyret for tekniker besøg, hvis man har problemer med opsætningen af gør-det-selv pakken. Ligeledes har de også sænket prisen for et almindeligt teknikerbesøg.

Et andet eksempel på Kviknets alternative tilgang til det at være internet udbyder er direktørens blogindlæg på diverse fora. Når man ser blog-indlægene kan man også se at han bruger tid på at svare de der må have spørgsmål, og virker til at være reel i interessen af kommentarerne.

Kviknets fremtidsudsigter

Kviknet er stadig en af de mindre spillere på det danske internetmarked. Det bør dog ikke forhindre nogen i at vælge netop dette selskab. For på trods af at de er et lille selskab og er en forholdsvis ny spiller på markedet, så gør de det godt i forhold til kvalitet, kundeservice og pris.

Kviknet har store visioner for hvad fremtiden skal bringe, men tager det hele skridt for skridt. For dem er det vigtigst at sikre at hvert enkelt af de produkter de tilbyder har markedets højeste standard og billigste pris.

Det næste skridt for Kviknet bliver ifølge deres direktør en udvidelse, så de kan skrive Coax forbindelsen på listen over deres produkter.

Coax forbindelsen lige om hjørnet

Kviknet har allerede nået at skabe nogle tilfredsstillende produkter gennem DLS og fiberkabler. Det ligger derfor til højrebenet for dem at udvide til Coax kabler, som er det vi på hverdagssprog kalder antennekabler. Læs med her om forskellen på alm. bredbånd og fibernet.

coaxial_cable

Coax forbindelsen er en meget hurtig forbindelse. Ser man på lister over gennemsnithastigheder af fx Netflix, så overgår coax forbindelsen ofte fibernet. Det er på trods af at man generelt har mulighed for højere hastigheder med fiber.

Kviknet skal først have alle tingene på plads i forhold til coax forbindelsen, før de begynder at fortælle prisen for det. Men det lyder til at prisen og hastigheden nok skal blive særlig konkurrencedygtig – ligesom Kviknets andre produkter. Om de ender med samme filosofi med at skrue hastigheden op på hvad den maksimalt kan trække, må vi vente med at finde ud af, men der er gode chancer.