Hvilke bredbånd / fiber-netværk bruger internetudbyderne?

Mange af internetudbyderne bruger de samme kabler og netværk. Her kan du se en oversigt over hvilket netværk de forskellige internetudbydere anvender.

Her kan du se hvilket net udbyderne bruger:

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder udbydere af bredbånd og fibernet
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

  Grunden er, at der kun er nogle få bredbånd-netværk, som alle de forskellige udbydere benytter. Det er enormt dyrt at etablere et kabelnetværk til bredbånd, og derfor lejer de sig ind på hinandens netværk hele tiden på kryds og tværs. censorship-610101_640 Fx. anvender Fullrate og Hiper TDC’s bredbånd, mens fx. Waoo anvender deres eget netværk. Her kan du se hvilket bredbånd de forskellige internet- og fibernetudbydere anvender.

TDC

TDC sidder tungt på kobber-bredbåndet i Danmark. De fleste af de større udbydere lejer sig ind på TDCs netværk. Det gælder bl.a:

Disse bruger deres eget netværk

Telia / Telenor har deres eget netværk, som . Telia og Telenor har sammenlagt deres net, så man hos begge kan anvende hinandens netværk. Det har været en stor debat ift. om de måtte fusionere, og indtil videre deler de blot netværk.

Tjek Din Adresse

(Links åbner i nyt vindue)

Fibernet deles også

Når det gælder Fibernet er der også få udbydere, som de øvrige fibernetudbydere lejer sig ind på. Vi har lavet en liste med udbydere, hvor det fremgår hvilke net der benyttes.

>> Se fibernet-oversigten her.

Data på mobilabonnementer og mobilt bredbånd

Det er præcis samme historie når det kommer til mobilabonnementer og mobilt bredbånd. Her er det også få datanetværk, som sidder på forbindelserne. Nærmere bestemt er der 4 mobildata-netværk, som de andre så kan leje sig ind på…
UdbyderNetværk
TelmoreTDC
Call MeTelia
33
oister3
CBBTelenor
TeliaTelia
YouseeTDC
TDCTDC
BibobTelenor
FullrateTDC
Dansk NetTDC
TelenorTelenor
LebaraTelenor
OnfoneTelenor
WaooTelia
Coop MobilTDC