Så hurtigt vokser Internettet (antal sites, brugere, social media etc.)

Hvor hurtigt vokser internettet?

Antal internetbrugere

Virksomheden IDC begyndte i 1995 at føre statistik over antallet af brugere. Læs mere om det tidlige internet.

På daværende tidspunkt var estimeret til 16 millioner svarende til 0,4% af verdens befolkning. Siden da har den procentvise vækst i antallet af internet brugere vokset med mellem 0 og 1,5% pr. år.

I dag er det estimeret, at 49,6% af verdens befolkning er brugere af internettet, hvilket svarer til 3,739 milliarder mennesker.

Det svarer til en forøgelse af brugerne på 233 gange så mange på blot 22 år.

Antal websites

Nu begynder tallene for alvor at være kvalificeret gætværk.

Erik Schmidt (CEO i Google 2001-2011) estimerede, at internettet samlede mængde data var oppe omkring 5 millioner terabytes. Det svarer til 5 milliarder gigabytes.

Alt dette data bliver holdt tilgængeligt ved hjælp af 75.000.000 – 100.000.000 servere placeret verden over.

Der bliver lavet rigtig mange nye sites hver eneste dag, men faktisk dør de fleste sider efter blot et par måneder.

Gennemsnits levetiden for en hjemmeside er på blot 100 dage, hvilket er betydeligt højere end tilbage i 1990, hvor gennemsnitslevetiden blot var 44 dage.

Ifølge The Atlantic var der tilbage i 1994 mindre end 3000 hjemmesider tilgængeligt online, og i 2014 var der angiveligt mere end 1 milliard tilgængelige hjemmesider online

Ser man på hjemmesiden Internetlivestats.com, er vi i skrivende stund oppe på 1.220.860.000 hjemmesider. Det tal ændrer sig hele tiden, og ifølge deres statistik stiger antallet af hjemmesider generelt. Men det betyder ikke at antallet ikke kan falde nogle år.

Grunden til disse udsving er, at det estimeres at 3/4 af alle sider på nettet er online, men er inaktive. 

Mange af siderne bliver aldrig set af nogen, og den gennemsnitlige bruger benytter sig blot af 96 forskellige domæner i løbet af en måned. Hvilket selvfølgelig også er et højt tal.

Hvor meget søger vi på Google?

I 1999 blev Google brugt til 3 millioner søgninger pr. dag. Året efter var dette tal oppe på 18 millioner.

I 2012 blev der trykket søg på Google omtrent 3,5 milliarder gange. Hvilket årligt svarede til 1.216.373.500.000 (1,2 billioner) søgninger.

Men hvorfor er dette så svært at estimere?

Èn af grundene til at det er så svært at estimere den korrekte størrelse og vækst på internettet er blandt andet sider der er utilgængelig for søgemaskiner. Uden af gå for meget i dybden med det, så er dét det man kalder deepweb.

Det esterimeres at the deep web er 4000 – 5000 gange så stort som det internet vi har adgang til gennem søgemaskiner som Google. 

De Sociale Mediers vækst

De sociale medier er eksploderet siden Facebook blev introduceret.

I januar 2017 var det Facebook der rangerede højest i antallet af brugere, som nåede op på svimlende 1,817 millarder brugere. Svarende til cirka en fjerdedel af jordens befolkning.

Det er ikke kun på antallet af brugere at Facebook klart er førende blandt de sociale medier. Også på faktorer som hvor meget tid den enkelte bruger benytter dagligt, hvor mange gange brugerne logger på dagligt og så videre, er Facebook det førende sociale medie.

De sociale netværk havde et samlet antal brugere på 2,34 milliarder i 2016. I 2010 var dette tal lige under en milliard brugere, og det estimeres, at antallet af brugere når op over 3 milliarder i 2020. 

Dette tal er selvfølgelig meget afhængig af internetadgangen for verdensbefolkning. Når man verdensmålet med internetadgang til stort set hele verdens befolkning i 2020, så vil man formodentlig også se antallet af brugere af sociale netværk eksplodere.

Så meget bruger vi Youtube

Youtube er verdens mest benyttede platform til at uploade, sprede og se videoklip.

Sitet var allerede meget populært inden Google købte det i 2006. Siden er platformen blevet verdens mest benyttede site til videodeling.

  • Youtube har 1,5 milliarder af brugere (Nogle har selvfølgelig mere end en bruger).
  • Der bliver set det der svarer til 46.000 mennesker år om året af Youtube brugerne.
  • 70% af den trafik foregår via en smartphone eller tablet.
  • Hver eneste dag bliver der set en milliarder timers Youtube.
  • Det er estimeret at der hvert minut uploades 400 timers Youtube videoer.
  • Det mest sete Youtube klip er Wiz Khalifa feat Charlie Puth – See You again. Videoen er blevet afspillet 2.897.588.983 gange.

Ifølge videofabrikken.dk sker der også en kraftig vækst indenfor online brug af video. De fortæller, at tendensen også gælder erhvervslivet, hvor selv de store og gamle spillere i dag bruger video i stor stil.

Hvad bruger vi ellers nettet til?

Den gennemsnitlige internet bruger benytter sig af internettet i 7,6 timer om dagen.

Men hvad i al verden er det vi foretager os på internettet?

De fleste bruger det til sociale medier, til at læse nyheder eller tjekke emails.

Nedenfor er et diagram over hvordan amerikanske borgere har brugt deres tid på nettet.

Kilde: Tjek Madskristensen.dk for flere online nyheder.