Kan iPhone & iPad bruge samme oplader?

De fleste af os har efterhånden både en iPhone og iPad, men må man oplade sin iPad med iPhone opladeren og vice versa? Der er forskel på de to batterityper.

Kan iPhone og iPads bruge samme oplader? Du må gerne oplade din iPhone med den lidt kraftigere iPad lader. Det forkorter ladetiden, men over længere tids brug vil det også påvirke batteriets ladeevne. Du må også gerne lade iPad’en med din iPhone lader.

Dette var det korte og præcise svar, men der er meget mere at sige om dette, og det skal vi se på her.

Må jeg oplade min iPhone med en iPad oplader?

ja det må du gerne. Du kan endda spare en del tid ved at oplade din iPhone med din iPad-oplader.

Den store iPad pro har en oplader med 29 W, som også kan oplade en iPhone. Hvis du bruger den til at oplade din iPhone, kan du gøre det meget meget hurtigt. Faktisk tager det halvt så lang tid, som når du bruger iPhone-opladeren.

Det er også rigtig smart, når du skal ud at rejse, så du ikke behøver at tage to opladere med til dine iPhones og iPads.

De nyere iPhone-modeller og iPads har en indbygget feature, som betyder, at de ikke kan modtage mere power end de kan klare. Så du skal ikke være bange for at brænde din iPhone eller iPad af, ved at benytte den forkerte lader.

Hvis laderstikket passer i enheden, så kan du trygt og roligt tilkoble den til elnettet.

Må jeg oplade min iPad med en iPhone lader?

Ja, det må du gerne.

Du skal dog være indstillet på at ladningen kommer til at tage det længere tid. Typisk ville nok tage dobbelt så lang tid at oplade en iPad med en iPhone oplader, og hvis vi taler om en iPad pro, vil der gå endnu længere tid.

IPad pro kræver nemlig rigtig meget strøm for at blive opladt, da den er meget kraftigere end de almindelige iPads.

Men igen er det OK, og du brænder ikke hverken laderen eller iPad’en af ved at anvende en iPhone lader!

Må jeg oplade mine AirPods med en iPhone eller iPad lader?

Ja det må du også gerne.

Apple har gjort det helt klart, at du kan oplade alle enheder med hinandens ladere, så længe at stikkene passer i dem. Men du skal ikke prøve at koble en lader til en enhed der ikke har det samme stik. Det kan i nogle tilfælde lade sig gøre med en converter til stikket, men det er en dum ide.

Laderne skal passe sammen, og så er det OK at oplade med en hvilken som heltst lader.

Hvor mange watt og ampere bruger en iphone lader?

Her kan du se hvor mange Watt de forskellige opladere bruger:

  • iPhone ladere bruger 5 Watt
  • iPads ladere bruge 12 Watt
  • iPad Pro ladere bruger 29 Watt

En iPhone oplader er kun markeret til at bruge 1 ampere, hvorimod en iPad oplader er på 2,1 ampere. Det betyder, at opladningen sker hurtigere og mere effektivt.

Denne angivelse viser kun den maximale kapacitet for laderen. Når du tilkobler en stærk lader til en enhed, der kræver færre ampere, vil laderen levere et lavere antal ampere. Det er for at beskytte enheden, og sørge for at den (kun) får det den skal have.

Det er også skrevet på bunden af opladeren, hvor du kan se præcis hvor mange watt hver enkelt oplader bruger. På nogle ladere finder du dog dens specs på siden, og hvis det er en uoriginal lader, skal du sikkert på nettet eller have fat i emballagen, for at se hvad den yder.

Hvor mange watt bruger en iPhone og en iPad?

En iPhone X har et 10,35 Watt-timer batteri (0,01 kWtimer). Hvis du kan levere en 100% effektiv opladning, er det derfor den mængde Watt din iPhone kræver for at blive ladet helt op.

Der sker dog altid et spild af energi, når du oplader eksempelvis en mobiltelefon. Så det vil kræve lidt mere end de 0,01 kWtimer.