Hvor mange år kan et domæne registreres?

Som udgangspunkt registreres et domænenavn for 1 år af gangen. Men hos nogle udbydere er det muligt at forny det for flere år af gangen.

Man skulle tro at man ejer et domænenavn for altid, når man har købt det, men sådan fungerer det ikke. Det skal fornyes hvert år, ellers mister du det, og andre kan frit registrere det.

HUSK: Der er forskel på domæne og webhotel. Det er domænenavnet vi taler om her. Webhoteller kan du altid købe mange år frem i tiden.

Man ejer domænet for den periode, man har registreret det. Glemmer du at forny det, kan andre som sagt komme og nuppe det for næsen af én, og så er det rigtig irriterende, og en besværlig proces, hvis man skal have det tilbage igen!

Så sørg for at have styr på registreringsperioden, og overvej at købe domænet for mange år frem i tiden, hvis du alligevel tænker du skal bruge det i mange år.

domaene-soegning

Hvorfor registrere dit domæne for mere end ét år?

Først og fremmest fordi man undgår at miste domænet, hvis man glemmer at forny det.

Det er måske ikke altid, man ser emailen fra hostingfirmaet, når det skal fornyes. Det er rigtig surt at næste sit domæne blot pga. det.

Den anden smarte ting, ved at registrere mange år frem i tiden, er i forhold til søgemaskinerne. Når man køber domænet for mange år frem, viser man også dermed, at man har seriøse planer for sit website.

Ved at registrere sit domæne i mange år frem, kan man dermed få et lille ekstra boost i søgeresultaterne.

Hvilken registrant skal jeg bruge?

Der er forskellige regler for danske og udenlandske domæner. Lad os først se på de danske domæner.

.DK domæner kan registreres for 1-5 år

Danske domæner registreres altid hos DK-hostmaster. Også selvom du har købt det sammen med dit webhotel hos hostingudbyderen. Hvis du har betalt det et andet sted, så har det sted registreret og købt domænet hos DK-hostmaster.

Hos DK-hostmaster kan du registrere dit domæne for 1-5 år af gangen.

Registreringsperioder for .com og øvrige domæner

Det er lidt forskelligt hvor lang tid frem man kan registrere sine domæner, når det ikke er et .dk domæne. Det varierer fra udbyder til udbyder.

Jeg plejer at bruge Unoeuro, primært fordi de leverer det mest stabile webhotel og den bedste oppetid til en fornuftig mønt. Men også fordi jeg kan registrere mine domæner for mange år frem i tiden.

Hos Unoeuro kan du forny .com domæner 1-9 år frem i tiden.

Klik her for at registrere domæne hos Unoeuro.com.

Ikke alle hostingfirmaer tilbyder, at man kan registrere domæner til flere år frem i tiden via deres kontrolpanel. Du kan som regel foretage registreringen alligevel via e-mail eller telefon.

Det betyder typisk, at du ikke kan se denne registrering i kontrolpanelets oplysninger, selvom den er foretaget.