Byen med verdens hurtigste Internet: Tranum, Danmark

Når man ser isoleret på et byområde, så er det formodentlig Tranum i Nordjylland, som har den hurtigste internetforbindelse til rådighed for indbyggerne.

Og det er faktisk ikke en ny ting, de har haft svimlende hastigheder siden 2012-13! 1. pladsen deler de faktisk kun med Google, som også har tæt på 1 Gbit forbindelse i Kansas City.

Tranum har op til 1 Gbit op/ned til alle husstandene, og det er ca. 50x hurtigere end resten af landet.

Det er sket som følge af progressive politikere, der ønsker at gøre en forskel for byen, og dette initiativ gør bestemt en forskel for byen. Dette betyder bl.a at Tranum Strand Kursus- og Feriecenter har indrettet fjernkontor miljø for personer, som har brug for hurtigt internet under ferier, kurser, weekender osv.

Hvor hurtig internet kan du få?

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

udbydere af bredbånd og fibernet

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Det skaber nye spændende virksomheder

Det gør naturligvis hverdagen lettere for virksomhederne i områder med hurtig internet, men det skaber også en række nye muligheder. En af de virksomheder der er kommet ud af Tranum er Onlime.dk.

Det er startet af de to unge studerende Levi Rauff og Mathias Ditlev, og konceptet er at tilbyde danskerne opbevaring og backup i skyen, med dansk brugergrænseflade, som er til at forstå.

“Den hurtige internethastighed har været altafgørende for at kunne udvikle og drive Onlime.dk, og det er i sig selv faktastisk, at en sådan krævende online-virksomhed kan springe frem af en landsby”. Fortæller Levi Rauff.

Inspiration til andre provinsbyer

Lad os håbe at dette eksempel kommer til at inspirere andre mindre provinsbyer til at sparke gang i Internet infrastrukturen.

Se internetløsninger for en række byer.

Det er jo netop en af de parametre, man har mulighed for at slå på, uanset hvor i landet man er placeret. Desværre er der dog stadig masser af udkantsområder, hvor man kun får en stabil forbindelse med mobilt bredbånd. Ganske enkelt fordi der ikke er investeret i at nedlægge bredbånd og / eller fiber-kabler.

Globalt set ligger Danmark på en 12. plads, når man ser på hvilke lande der har den hurtigste internetforbindelse pr husstand, og i Skandinavien ligger vi bagest på en 4. plads.

Sydkorea topper listen med 23,6 Mbit Internethastighed, og Japan og Hong Kong følger efter med 13-14 Mbit. (se hastighed per land)