Flere bruger mobilen på nettet end laptoppen

Google har offentliggjort, at der i dag er flere søgninger på mobil end på laptop.

Det vil sige, at mobilen nu er det primære medie for browsing!

Det hænger bl.a sammen med, at det mobile datanetværk er ved at være så stabilt, at et i flere områder er bedre end det alm. bredbånd. Det fact, sammenholdt med faldende priser på mobildata, betyder en stigning i webtrafik fra mobile.

Google skriver:
..and at these times, consumers are increasingly picking up their smartphones for answers. In fact, more Google searches take place on mobile devices than on computers.

mobile-search

Mobilen overhaler den bærbare computer i 10 lande

Det er indtil videre 10 lande inklusiv Japan og USA, hvor mobilen har overhalet den gode gamle computer, og det stiller nye krav til hjemmesider.

En hjemmeside skal nemlig optimeres til mobil, for at kunne vises rigtigt. Det kaldes responsivt design, som betyder, at indholdet på hjemmesiden tilpasser sig den skærmbredde det vises på.

En mobil er et meget smalt format, så der kan ikke fx. vises tre kolonner, ligesom mange hjemmesider og blogs gør på en laptop. Designelementerne skal kunne folde sig sammen under hinanden på en æstetisk flot måde, så det ser godt ud både på laptoppen, tabletten og ikke mindst telefonen.

Den samme tendens ser man hos smartinsights.com:

Mobile-stats-vs-desktop-users-global-550x405

Denne fra viser, at det allerede var i 2014 at mobil overhalede desktop på det amerikanske marked.

Hvad betyder mobile first for fremtiden?

Denne tendens betyder bl.a, at flere og flere firmaer begynder at tænke “Mobile first“, dvs. deres indhold først og fremmest optimeres til mobile enheder som smartphones og tables.

Det vil med andre ord sige, at vi kan forvente at hjemmesider i fremtiden spiller 100% på mobilen, og bliver super lette at bruge, fordi det er ved at gå op for webdesignere, at hjemmesider ikke skal designes på en laptop som vi plejer, og derefter “optimeres til mobil”.

Nu skal de designes til mobile enheder, og så efterfølgende optimeres til laptops!