Netflix dræber kabeltv, men hvor hurtigt går det?

TV-pakkernes tid er ved at være ovre. Vi gider ikke sidde og vente på vores TV-kanal sender det program vi kan lide, hvorfor ikke bare finde det på nettet, og se det med det samme?

Netflix har etableret sig som den store udbyder af både film og serier, og flere og flere typer programmer finder vej til abonnementstjenesterne.

Men hvor hurtigt går udviklingen?

Denne kurve viser nogle voldsomme væksttal for det californiske firma:

netflix

Samtidig går det stille og roligt i stå med salget af kabel-TVpakker, som tidligere var den måde man fik TV-serier og film ind i husstanden.

Denne graf viser den anden side af mønten, hvor salget af TVpakker hastigt stagnerer:

tvpakker

Siden et turbulent 3. kvartal i 2011, har Netflix nærmest vokset som en komet. Dengang lavede de en prisstigning på servicen, som folk straffede dem for, ved at 800.000 abonnementer stoppede.

Det kræver en fornuftig internetforbindelse, at kunne streame video fra tjenester som Netflix, og det har vi heldigvis i Danmark. Selvom vi sakker lidt bagud ift. vores nabolande, så har vi stadig en af verdens bedste internethastigheder.

I starten af 2015 gættede Netflix på, at de ville få 2,5 million nye subscribers i første kvartal— og de endte med at vækste 25% mere end det, og endte med 3,3 millioner nye subscribers!

Hvilken udbyder skal man vælge?

Der findes efterhånden mange streamingtjenester, hvor man fx. betaler et fast beløb per måned, og de er alle lidt forskellige i profil og indhold. De store amerikanske udbydere har typisk forskelligt indhold, da de selv producerer serierne, og får eneret på meget indhold.

Hvis du vil læse lidt mere om hvordan man vælger udbyder kan du tjekke denne artikel hos samlino.dk, hvor de sammenligner de forskellige tilbud.